Tuesday, October 31, 2006

“Langs de Maas”


Als je in Meers loopt dan kun je langs de Maas wandelen en genieten van het landschap dat zich langs de loop van de Maas bevindt.

Labels:

Monday, October 30, 2006

“Zondagnieuws”


Iedere week opnieuw gaat Renee door weer en wind met haar fiets op pad om “haar” weekblad “Het Zondagnieuws”in haar wijk rond te brengen. Renee, al meer dan 2,5 jaar bezorgster, pakt haar werkzaamheden serieus aan en zorgt er iedere week opnieuw weer voor dat wij als bewoners ook op zondag ons krantje kunnen lezen.

Labels:

Sunday, October 29, 2006

“knoevelfestijn”


In het winkelcentrum vond vandaag een jaarlijks terugkerend “Knoevelfestijn”plaats. Tientallen cavia`s werden “ter keuring”aangeboden aan een heuse jury. Dit is een echte knuffelkeuring, en dus geen raskeuring. Er werd gekeken naar verzorging, knuffelbaarheid Heeft een cavia een hoog knuffelgehalte en wordt hij goed verzorgd dan maakt de eigenaar kans op een van de vele bekers die ter beschikking werden gesteld. Ook wordt er een medische keuring door Krista Caers, “Knoevel’s” dierenarts verricht. Desiree, de "motor"achter dit alles (rechts op de foto) doet hier een algemeen gezondheidsonderzoek. Er wordt gekeken naar tanden en kiezen, huid en vacht, er wordt geluisterd naar de longen enz.

Labels:

Saturday, October 28, 2006

“Grotestraat”


Vanaf het hoger gelegen Terpkerkje een overzichtsfoto van enkele panden in de Grote Straat te Oud Urmond. De , door onbekenden, geel geschilderde hardhouten paaltjes zijn inzet van een geschil tussen onze gemeente en de bewoners.

Labels:

Friday, October 27, 2006

“Tuin”


Zo maar een tuin (“Moosum”) met aan de wasdraad de kleurige truien en broeken van de eigenaars.Deze foto is gemaakt aan de Grote Straat in Meers.

Labels:

Thursday, October 26, 2006

“Wandelweer”


Vandaag was het weer een mooie dag met een aangename temperatuur. Wandelen is dan ook aan te bevelen en als je dan door het “Elsloose” bos loopt in een oase van rust en de heerlijke herfstgeuren en kleuren is het genieten.

Labels:

Wednesday, October 25, 2006

“Industrie”


Als je door het industrie gebied aan de Sanderboutlaan te Elsloo loopt zie je een aantal grote silo`s staan. Transportbedrijf Limpens doet schijnbaar ook aan opslag gezien het grote aantal silo`s dat op hun terrein (nog) ligt en al staat.

Labels:

Tuesday, October 24, 2006

“Herfstbladeren”


Met het komen van de herfst tref je nu al op vele plaatsen een pallet van prachtige herfstkleuren. Hier een muur met aan de ene kant de bladeren in prachtige herfstkleuren en aan de andere kant nog het frisse groen alsof de zomer nog volop aanwezig is. Na een paar nachten vriezen, nemen de kleuren en de afgevallen bladeren toe. Nog even geduld want de huidige temperatuur houdt de herfst nog een beetje tegen.

Labels:

Monday, October 23, 2006

“Winterviooltjes”


In voorbereiding op koudere tijden worden op diverse plaatsen in Stein op rotonden de kleurige winterviooltjes door de mensen van de groenvoorziening gepoot ter verfraaiing van de omgeving. Het maakt het geheel kleurijker en het ziet er daardoor allemaal wat positiever uit.

Labels:

Sunday, October 22, 2006

“Kerkhofje”


Om het Terpkerkje te oud Urmond bevindt zich een bijzonder en klein kerkhofje. Je treft er graven aan die erg oud zijn. Sommige dateren van overleden personen die geboren werden in 1836 en in 1920 gestorven zijn. Het is haast niet voor te stellen dat hier mensen begraven liggen die Napoleon nog hebben “meegemaakt”. Verder tref je er een oorlogsgraf aan van gesneuvelde soldaten, mensen van de Urmondse gemeenschap.

Labels:

Saturday, October 21, 2006

“Expositie”


In het Terpkerkje vindt dit weekend een expositie plaats. Het mag gerust een bijzondere expositie worden genoemd omdat er 5 kunstenaars de ruimte van het kerkje van een grote diversiteit aan kunst voorzien hebben. Op de foto van links naar rechts de exposerende kunstenaars: Jose Goyaarts maakt objecten uit klei met een lach en een traan, Chantal Prevost maakt schilderijen waarin de warme kleuren op een abstracte wijze vormgegeven worden, Paul van Eijk maakt schilderijen in oorspronkelijke kleuren en combineert deze met lood en koper. Hanny Delahaye exposeert er met een grote verscheidenheid aan bronzen beelden, Fons Verhoeve exposeert zijn metaalobjecten in een mix van abstracte, figuratieve en monumentale kunst vergezeld van een vleugje humor. De expositie is tot en met zondag geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Labels:

Friday, October 20, 2006

“Nordic Walking”


Bewegen doe je met z`n allen is de mening van een groep enthousiaste mensen die wandelen met stokken. Op zondagmorgen een gelegenheid om samen op pad te gaan en de spieren eens flink los te maken. Nordic Walking is een rage die door steeds meer mensen wordt beoefend. In de oudheid liepen herders en pelgrims met één of twee stokken om het wandelen in moeilijke terreinomstandigheden makkelijker te maken. Ontlasting van de gewrichten lag aan de basis van het lopen met stokken en wordt tegenwoordig door de Nordic Walkers als zodanig herkend. Een voorloper van het Nordic Walking moet gezocht worden in de zomertrainingen van Finse langlaufers.

Labels:

Thursday, October 19, 2006

“Nieuwstraat”


Wandelend door de Nieuwstraat te Stein tref je een heel oude woning met schuur aan. De indruk bestaat dat de schuur, rechts op de foto, ieder moment in kan storten. Zelden zie je een gebouw dat zo scheef op zijn fundament staat. Het blijft een interessant plaatje en het is wachten wanneer dit unieke gebouwtje verdwijnt..

Labels:

Wednesday, October 18, 2006

“Regenwater opvang”


Nabij Kasteel Elsloo is men bezig een voorziening te maken waar het overtollige regenwater, dat van de Maasberg afkomt, te kunnen opvangen.

Labels:

Tuesday, October 17, 2006

“Schilderij”


De bloemen achter dit raam werken surrealistisch door de condens dat zich die op een koude morgen op het raam had gevormd. Het blijft fascinerend dat het uiteindelijke beeld op een schilderij gaat lijken.

Labels:

Monday, October 16, 2006

“Jopie”


We kennen Jopie als een altijd optimistische persoon die nooit klaagt en altijd de zonnige kant van het leven weerspiegelt. Op de vroege zondagmorgen trof ik hem aan met zijn hondje “Mozes” tijdens een wandeling langs het Julianakanaal op de Scharberg te Elsloo. Op de vraag waarom zijn hond de naam Mozes draagt kreeg ik als antwoord dat deze bijzondere hond geboren is naast een bijbel. We nemen dan ook direct aan dat het verhaal klopt.

Labels:

Sunday, October 15, 2006

“Atalanta”


De laatste dagen ben ik druk aan het werk in en om ons huis. Dat betekende dat ik er niet op uit kan en wil trekken om elders foto`s te maken. In onze tuin is genoeg te zien. Vanmiddag scheen er een heerlijk herfstzonnetje en het was aangenaam warm. Door deze plotselinge warmte kwamen verschillende soorten vlinders op zoek naar nectar die ze vonden in de bloesem van onze klimop die over een pergola groeit. Op de foto staat een grote Atalanta of Admiraal. Deze vlinder is een trekvlinder uit het zuiden en meet tussen de 27 en 30 mm.

Labels:

“Dagpauwoog”


Deze vlinder is een Dagpauwoog en meet 27 tot 35 mm en hij komt voor in heel Europa en Japan. Het is tevens een van de eerste voorjaarvlinders die soms al in Februari te voorschijn komt.

Labels:

“Grote Vos”



Hier staat de vlinder met de naam “Grote Vos” op. Deze vlinder is zeldzaam geworden. Vroeger waren de rupsen schadelijk aan vruchtenbomen. Hij meet 29 tot 33 mm en komt voor in heel Europa en Afrika. Hij kan hier overwinteren.
Het was moeilijk een vlinder te kiezen als foto van de dag en daarom staan ze alle drie op de fotosite.

Labels:

Saturday, October 14, 2006

“Herfstplaatje”


In onze eigen tuin trof ik dit herfstplaatje aan op een boomstronk. Een mooie verzameling van dezelfde paddenstoelen. Deze schimmels moeten er voor zorgen dat de boomstronk van een jaren geleden afgestorven boom in onze tuin langzaam maar zeker wordt opgeruimd.

Labels:

Friday, October 13, 2006

“Trap”


Het herfstzonnetje straalt schuchter tussen de bladeren door op de trap die in de richting van `t Brook loopt. De trap bevindt zich achter de Martinuskerk in oud Stein.

Labels:

Thursday, October 12, 2006

“In memorie”


Op de weekmarkt stond er vandaag een kraampje , ingericht door collegae marktkooplieden, als gedenkteken aan de fijne collega To van Thai, die afgelopen dinsdag overleed in de leeftijd van 49 jaar. Hij stond al jaren op onze weekmarkt en was bekend om zijn loempia’s en andere Vietnamese hapjes en niet te vergeten zijn altijd goede humeur. Vele mensen tekenden het condoleance- register dat naast een portret van de overledene lag.

Labels:

Wednesday, October 11, 2006

“Ezels”


In ons eigen Steinerbos lopen deze drie ezels binnen een omheining rond. Een ezel staat voor “dommerik” maar de praktijk is echt anders. Kinderen en volwassenen genieten van deze intelligente bijzondere dieren.

Labels:

Tuesday, October 10, 2006

"Oud Urmond"


In Oud Urmond liggen een aantal bijzondere panden. Hier een foto van de grote doorgaande straat waar die bijzondere panden aanliggen. In de verte is nog net het Terpkerkje te zien. Op de voorgrond de zeer belangrijke waterpomp waar vroeger de bewoners hun dagelijkse watervoorraad kwamen halen. Ook een ontmoetingsplaats voor veel inwoners.

Labels:

Monday, October 09, 2006

“Houtzagerij”


In Meers ligt de voormalige houtzagerij van de familie Ruyl. Hoeveel bomen tot planken gezaagd zijn de\oor de eigenaar zal altijd wel een raadsel blijven. Enkele jaren geleden nam de dochter het bedrijf over van de vader die was overleden. Ze werkte er en nam ook het commerciële deel van het werk voor haar rekening. Buiten het zagen verkochten ze ook
geïmpregneerd hout. Vele Steindenaren kochten er hun houten planken om er oa tuinhuisjes en tuinafschermingen van te kunnen maken.

Labels:

Sunday, October 08, 2006

“Prijs”


Marie-Louise hier links op de foto is de gelukkige winnares geworden van een actie, gesponsord door de winkeliers, in ons winkelcentrum te Stein. De prijs, een boordenvolle winkelwagen met diverse artikelen, wordt iedere zaterdag aan twee winnaars beschikbaar gesteld. Tiny, (rechts op de foto) een bestuurslid, reikt deze prijs uit .

Labels:

Saturday, October 07, 2006

“Bericht”


In onze straat trof ik op een lantaarnpaal dit blaadje, ingepakt in een plastiek mapje, aan met daarop een opmerkelijk bericht. Er staat op “Yeah !! ik ben 18”. Mogelijk dat een van de voor mij onbekende personen op het blaadje18 jaar is geworden maar het kan ook goed iets anders zijn. Wie het weet mag commentaar geven.

Friday, October 06, 2006

“Maaien”


Waar de grote maaimachines niet kunnen komen moet er met de “hand”gemaaid worden.
Ger is hier het gras tussen de vangrails aan het wegmaaien langs de weg tussen Stein en het industriegebied te Elsloo.

Labels:

Thursday, October 05, 2006

“Sjeng”


Sjeng hebben we onze vogel genoemd. Hij is een aantal weken geleden aan komen vliegen. Doordat hij verging van de honger liet hij zich eenvoudig vangen.
We hadden nog een kooi overgehouden van onze parkiet die een aantal jaren geleden naar de eeuwige jachtvelden was vertrokken. Het eerste wat hij deed was zijn buikje rond en vol eten. Inmiddels is hij niet meer weg te denken en heeft hij zijn draai gevonden binnen ons huis. Iedere avond neemt hij vliegles als we hem uit zijn onderkomen halen. Hij heeft er plezier in en wij genieten ook van deze vrolijke vogel. Met dierendag de gelegenheid hem ook eens in het zonnetje te zetten.

Wednesday, October 04, 2006

“Interieur”


Gisteren de foto van de buitenkant van het nieuwe gemeentehuis en vandaag het “binnenwerk”. Ook dit is een mooi interieur hoogstandje. Aan niets zal het onze ambtenaren ontbreken.

Labels:

Tuesday, October 03, 2006

“Start”


Vanaf vandaag kan het Steinse publiek terecht in ons nieuwe gemeentehuis. Er zijn op de bovenverdieping overal werkplekken gerealiseerd. Het was er al gezellig druk. De service naar de burgers toe zal er zeker niet op achteruit gaan.

Labels:

Monday, October 02, 2006

“Riolering”


Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats nabij het Barbarinaplein en de aanliggende Ledderkensstraat. De hoofdriolering wordt er vervangen en het gevolg hiervan is dat er hele grote en diepe “gaten”in de Keerenderkerkweg en Ledderkensstraat zijn.

Labels:

Sunday, October 01, 2006

“Terras”


In het winkelcentrum van Stein kun je sinds jaar en dag gezellig bij Jacco en Chantal op het binnen en buiten terras zitten. Deze hardwerkende en enthousiaste eigenaren zorgen voor prima voorwaarden zodat je er gezellig kunt zitten voor een hapje en drankje.

Labels: