Wednesday, January 31, 2007

“Post”


Door weer en wind wordt de post in Stein bezorgd door de werknemers van (tegenwoordig) TNT post. In een gedeelte van Stein doet dit Nic, een gewaardeerd postbode, die het al jaren voor elkaar speelt de brieven op tijd te bezorgen op de juiste adressen. Vandaag op de “voorpagina”van deze site.

Labels:

Tuesday, January 30, 2007

“Weide”


Meers, januari 2007. Onvoorstelbaar, de koeien nog in de wei, het gras nog groen toch voorspelt de lucht niet veel goeds. De winter wil dit jaar maar niet komen en wij, mensen, zijn er nog niet uit of we daar nu blij mee zijn of dat we toch liever die Hollandse winter met vrieskou en sneeuw willen.

Labels:

Monday, January 29, 2007

“Rust”


Een mooi plaatje van een rustig stukje Elsloo eerder dit jaar gemaakt.

Labels:

Sunday, January 28, 2007

"Silo"

Zand en grind worden tegenwoordig op het haven terrein opgeslagen achter grote muren. De muren bestaan uit prefap “stenen”die zo`n 500 kilo wegen en die in elkaar grijpen zodat het geheel stabiel staat alsof het gemetseld is. Het lijken geweldig grote “Legoblokken”.De stenen zijn niet afhankelijk van een fundament en kunnen willekeurige rechte muren vormen

Labels:

Saturday, January 27, 2007

"Hoefsmid"




Ondanks de regenbui blijft dit boerenpaard geduldig in de "kooi"staan om beslagen te worden. De op maat gemaakte hoefijzers worden door de hoefsmid vakkundig onder de voeten van het paard aangebracht.

Labels:

Friday, January 26, 2007

“Saxofoon”


Een portret van een, ondertussen bekende, verschijning in ons winkelcentrum in Stein. Deze muzikant is wekelijks in de weer met zijn saxofoon om de mensen te plezieren met zijn muziek

Labels:

Thursday, January 25, 2007

“Heksenkring”


Een heksenkring is een cirkel van paddenstoelen. Heel bekend zijn bijvoorbeeld de heksenkringen van de Weidekringzwam , maar ook in bossen komen heksenkringen voor. Deze heksenkring kwam de fotograaf tegen in Steinerbos. Ze ontstaan doordat de zwamvlok van de paddenstoel in alle richtingen even sterk uitgroeit. De buitenste rand groeit het meest actief en daar worden dan ook, onder gunstige omstandigheden, paddenstoelen gevormd, die dan in een ring staan.
In vroeger tijden,toen nog niet bekend was dat paddenstoelen groeien op een voor het blote oog vrijwel onzichtbare zwamvlok in de grond, dacht men dat de cirkels ontstonden op plaatsen waar ’s-nachts heksen hadden gedanst. Heksenkringen kunnen vele meters in doorsnee hebben en ook heel oud worden. Er zijn kringen bekend met een doorsnede van kilometers die naar schatting vele honderden jaren oud zijn.

Labels:

Wednesday, January 24, 2007

“Sloop”


Vandaag een foto die al gedateerd is want een hele poos geleden werd het gebouw, waar de St. Christoffelschool was gehuisvest, afgebroken. Deze school was er speciaal voor de zigeunergemeenschap in Stein. De Christoffelschool heeft bestaan tot 1996 en is toen opgeofferd aan de integratiegedachte van het ministerie van OC en W. Op het vrijgekomen stuk grondgebied zijn nieuwe woningen geplant.

Labels:

Tuesday, January 23, 2007

“Wim en Loe”


Ook dit jaar wordt Stein door een duo vertegenwoordigd tijdens de halve finale van het L.V.K. (limburgs vasteloavensleedjes konkoer). Wim (links) en Loe (rechts) zingen het liedje “Sjarel van de Sjöterie” dat door Arno op den Camp is gecomponeerd en gearrangeerd in de studio aan het Wilhelminaplein.

Labels:

Monday, January 22, 2007

“Eilandje”


Het lijkt erop dat deze huizen op een eilandje staan en ingesloten zijn door van het overvloedige water van de Maas. Ter hoogte van het oude veer in Elsloo kan men naar de overburen kijken. Deze zomer stond het water op deze plaats zo laag dat men de resten van de oude Kasteelruïne boven het water zag uitkomen. Dit was aanleiding voor vele toeristen en cameramensen om deze resten te komen bezichtigen en op de gevoelige plaat vast te leggen. Nu het water zo hoog staat is het mooi om deze locatie eens te vergelijken. (zie foto archief van 11 augustus 2006).

Labels:

Sunday, January 21, 2007

“Dijkbewaking”


Het water in de maas staat aardig hoog na de overvloedige regenval van de laatste dagen. In de Maasband hebben ze Dirk (links) en Math (rechts) die op hun eigen manier de waterstanden nauwkeurig in de gaten houden zodat, bij het geringste druppeltje dat over de dijk gaat, groot alarm geslagen kan worden. Ze verzekerden me dat de mensen in de Maasband in goede handen zijn bij zo een accurate controle door deze beide “dijk heren”.

Labels:

Saturday, January 20, 2007

“Brandhout”


Ook in de Urnenveldstraat sloeg het noodlot toe. Een boom van meer dan 30 jaar werd door een windvlaag ge-twee-deeld en viel gelukkig zonder noemenswaardige schade aan te richten de juiste kant op. Onze nationale weerprofeet Peter Timofeef ( rechts in beeld) voorspelde dat de storm het had voorzien op bomen. Hij heeft gelijk gekregen.

Labels:

Friday, January 19, 2007

“Storm en regen”


Ook Stein ontkomt niet aan de razende storm en de hoosbuien die momenteel over ons land razen. De riolen kunnen het regenwater niet aan en dat zorgt voor spectaculaire plaatjes.

Labels:

Thursday, January 18, 2007

“Masker”


Langzaam maar zeker naderen we de carnaval die dit jaar aan de vroege kant is. Diverse etalages in Groot Stein zijn al ingericht met Maskers. In de etalage van een kapsalon aan de hoek Vaarstraat / Valderstraat staan deze mooie maskers als decoratie.

Labels:

Wednesday, January 17, 2007

“Nieuwsgierig”


Zelfs de koeien verbazen zich over het huidige mooie weer. Ze kijken nieuwsgierig vanuit hun weide naar de fotograaf.

Labels:

Tuesday, January 16, 2007

Urnenmuur.


Op het kerkhof in Kerensheide bevindt zich sinds een aantal jaren een echte Urnenmuur met daarin de as van vele overleden Steindenaren. De naam Urn is afgeleid van het Latijnse Urere dat verbranden betekend. De oorsprong van de Urn als bewaarplaats voor de as na een crematie gaat terug tot de Grieken en Romeinen.

Labels:

Monday, January 15, 2007

“Winnaars”


Vandaag werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars in de verschillende categorieën tijdens het turntoernooi in de nieuwe sporthal “Merode” in Nieuwdorp. Een geweldige opsteker voor de Steinse Turnclub “GTV Maasland Stein” want het hele festijn moet toch onder de noemer geweldig geslaagd worden gerangschikt

Labels:

Sunday, January 14, 2007

“Turnen”


In de nieuwe sporthal “Merode” te Nieuwdorp vindt dit weekend een groot turntoernooi plaats. Ongeveer 300 turnsters strijden om een plaats voor het Limburgs Kampioenschap 2007 én voor plaatsing van de landelijke wedstrijden.
Deze belangrijke wedstrijden worden dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van GTV Maasland Stein door deze vereniging georganiseerd. Turnvereniging “Turning Point Sittard” bood een helpende hand om deze niet geringe klus te kunnen klaren. Op de organisatie was dan ook niets aan te merken. Het was er vandaag erg druk en vooral gezellig. Vele deelnemers hebben hun beste beentje voorgezet en streden om de podiumplaatsen.

Labels:

Saturday, January 13, 2007

“Zwaan”


Deze prachtige zwaan troffen we aan langs de vijver in Steinerbos. Ze was niet angstig en liet zich van een redelijk korte afstand fotograferen. Mogelijk door de huidge hoge temperaturen is de zwaan nog niet vertrokken naar warmere oorden.

Labels:

Friday, January 12, 2007

“Huub”


Huub Driessen zien we hier eens in een andere gedaante. In zijn dagelijks leven glorieert deze beroemde Steindenaar als sportverslaggever voor TV-Limburg. Voor iedereen die het niet weet, hij is bovendien ook een verdienstelijke vader.

Labels:

Thursday, January 11, 2007

“grafmonument”


Kerkhoven hebben altijd voor velen een bepaalde aantrekkingskracht gehad. Ook al gaat men niet altijd voor een bezoek aan een van de graven van dierbaren. Tijdens een wandeling over een vreemd kerkhof “ontmoet” men altijd wel iets bijzonders, zeker als fotograaf. De rust en de sfeer op deze plaatsen maakt het mogelijk om voor jezelf eens alles op een rijtje te zetten. Het lezen van geboorte en sterfdata op de graven laten je beseffen hoe tijdelijk we hier zijn en dus hoe vergankelijk alles is. Dit porseleinen Christushoofd maakte indruk door zijn “doorleefde” uitstraling.

Labels:

Wednesday, January 10, 2007

“Toneel”


Op de foto een gedeelte van de IVN-heemtuin. Het bruggetje leidt naar het “podium”van het openlucht theater. Het bestuur van de IVN- heemtuin heeft plannen om dit “podium”geheel weer in een bruikbare en vooral veilige staat terug te brengen.

Labels:

Tuesday, January 09, 2007

“Receptie”


De lokale omroep hield in café “De Put” hun traditionele nieuwjaarsreceptie voor alle leden en belangstellenden. Het was er heel gezellig en druk. De gastvrouw, Berry, zorgde voor een goed verzorgd natje en een droogje.

Labels:

Monday, January 08, 2007

“Heemtuin”


Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de IVN-heemtuin in Steinerbos. Ter gelegenheid van de Nieuwjaarsborrel en natuurlijk de oliebol was er vandaag een receptie. De heemtuin is vanaf april weer te bezoeken.. Je treft er het oude openlucht theater aan waarvan de zitplaatsen op de foto zichtbaar zijn. Verder troffen we o.a. een oude moestuin aan waar de groente van vroeger in het voorjaar geteeld gaan worden.. Hij is verrassend en de moeite om hem te bezoeken meer dan waard.

Labels:

Sunday, January 07, 2007

“Fietsen”


Onderaan de kanaaldijk nabij het Kasteel bij de paters lopen wandel en fietspaden. Het is een mooie omgeving om te recreëren. Verder op kan men bij onze enige Steinse brouwerij “de Fontein”terecht voor een hapje en een drankje. Vele wandelaars hebben de weg er naar toe gevonden.

Labels:

Saturday, January 06, 2007

“Boerenkar”


Een oude vergeten(?) boerenkar in een weiland. Dit “plaatje” tref je aan tijdens een wandeling langs de Maas nabij Maasband.

Labels:

Friday, January 05, 2007

“Doorkijk”


Kan men bij deze oude boom spreken van een gespleten persoonlijkheid? Op weg naar de Maasband tref je deze boom nabij een drinkbak aan. Ondanks de tweedeling heeft deze boom de kracht om te groeien en te bloeien.

Labels: ,

Thursday, January 04, 2007

“Vijver”


Ook in de wintertijd is de vijver bij de ruïne in Stein mooi om gefotografeerd te worden.
Aan de linkerzijde van de foto zien we nog net een klein deel van de nieuwe appartementen die enkele jaren geleden zijn gebouwd.

Labels:

Wednesday, January 03, 2007

“Wolkenlucht”


Langs de Maas is er altijd wel te fotograferen. Hier tussen Elsloo en Klein Meers nabij de brug over de Maas en het Kanaal. De bijzondere lucht in combinatie met het landschap deden me besluiten dit, vandaag tussen de regenbuien door, vast te leggen.

Labels:

Tuesday, January 02, 2007

“Waterpret”


Op de eerste dag van 2007 valt de regen met bakken uit de lucht. Onder de brug over de autoweg stond het water tot aan de assen van de auto`s. Het is een spectaculair gezicht als er iemand met een iets hogere snelheid door rijdt. Om de snelheid een beetje “op te drijven”heeft de fotograaf een nogal riskant standpunt in moeten nemen. De automobilisten vinden het dan leuk om er nog eens extra snel te rijden. Na een “koude douche” stond de opname als een huis.

Labels:

Monday, January 01, 2007

“Start”


Beste bezoekers,
We wensen iedereen vanaf deze plaats alle goeds voor 2007 en hopen dat jullie deze foto site vaak zullen bezoeken en er plezier aan zult beleven. Vanaf 1 januari 2007 zal ik me niet meer beperken tot alleen maar foto’s van groot Stein. Mijn intentie is om vanaf nu ook andere mooie plaatjes te publiceren op deze site. Toch zal Groot Stein altijd vertegenwoordigd blijven want het blijft een levendige gemeenschap waar altijd wat te doen is.

Labels: