Monday, April 30, 2007

“De Ster”


Vanmiddag speelde zich een thriller af op sportcomplex Het Hetje”, de thuisbasis van voetbal vereniging “De Ster”. Er werd namelijk een degradatieduel gespeeld tussen een elftal van “De Ster” en Haslou. Ondanks dat hun eerste keeper uitviel na een miraculeuze redding (zie inzet) wonnen de mannen van Stein met 1-0. Vele toeschouwers woonden deze belangrijke derby bij en zagen een gelijkopgaande wedstrijd.

Labels:

Sunday, April 29, 2007

“At your service”


In onze tegenwoordige tijd en samenleving moet alles snel en gemakkelijk en vooral goedkoop zijn. We hebben dan ook nergens tijd meer voor en “vliegen” van de ene naar de andere supermarkt en hollen met de karretjes, vaak niets en niemand ontziend, weer naar de kassa om na het afrekenen weer vlug naar nog andere, wachtende zaken te snellen.
In het Steinse is er echter nog hier en daar een echte dorpswinkel waar alles zo`n 50 jaar terug in de historie lijkt te verkeren en waar men nog de persoonlijke aandacht krijgt. In de Steskensstraat bevindt zich een hengelsportzaak “De Brasem” waar men vaak van heinde en verre komt om daar de onmogelijkste vissersspullen te kunnen kopen. Het is bijna ondoenlijk om te raden hoeveel verschillende producten voorradig zijn. Truuke geeft nog steeds die service die 50 jaar geleden nog heel gewoon was. Ze is een kranige dame die al op leeftijd is en die nog dagelijks in haar winkel aanwezig is ten dienste van haar klanten. Hier op de foto Truuke samen met haar hondje “Suzie”.

Labels:

Saturday, April 28, 2007

“Relax”


Als je de hele dag gewerkt hebt dan neem je even een moment voor jezelf. De nieuwe relaxstoelen moesten toch even uitgeprobeerd worden door deze twee relaxte dames en dat kwam goed uit.

Labels:

Friday, April 27, 2007

“Skaten”


In Nieuwdorp heeft onze gemeente een echte skate-baan aangelegd waar de jeugd en ook deze jongeman zijn kunsten kan vertonen.

Labels:

Thursday, April 26, 2007

“Ontspannen”


Langs het Julianakanaal komt men regelmatig mensen tegen die hun hengel uitgooien. Het schijnt heel ontspannend te werken als je uren naar het dobbertje kijkt. Ik zelf zou er na een half uurtje het geduld verliezen en er de brui aan geven. Op de foto twee sportvissers aan de Urmondse kant van het Julianakanaal.

Labels:

Wednesday, April 25, 2007

St. Barbarakapel”


De St.Barbarakapel is de patrones van alle mijnwerkers. Deze kapel werd door de bewoners van de wijk in 1952 gebouwd als rustaltaar tijdens de processies. Ze werd door de bisschop van Roermond Mgr. dr. Lemmens ingezegend. De kapel is een ontwerp van de kunstenaar E.Quanjel.

Labels:

Tuesday, April 24, 2007

“Koor”


Wekelijks wordt er door vele bewoners van de Moutheuvel gezongen in een koor. De leden hebben er zichtbaar plezier in hun zang ten gehore te brengen met begeleiding van het elektronische orgel.

Labels:

Monday, April 23, 2007

“Havenstraat”


Zo maar een plaatje uit de havenstraat in Oud Stein.

Labels:

Sunday, April 22, 2007

“Afscheid”


Vandaag namen familie, vrienden en zijn “fietsmaten” afscheid van hem. Jo Janssen werd, begeleid door velen, naar zijn laatste rustplaats gebracht. Ondanks dat ik deze persoon niet persoonlijk heb gekend, denk ik dat de familie kan terugzien op de ongetwijfeld vele mooie momenten die ze samen hebben beleefd. Van betrouwbare bron heb ik vernomen dat het fietsen een heel belangrijke uitlaatklep was. Hij putte er zijn energie uit die hij nodig had in zijn niet altijd gemakkelijke leven. Het was dan ook een heel grote troost voor de achtergebleven familieleden dat er zoveel steun was van zijn fietsvrienden, die op een geheel eigen manier respectvol afscheid van hem hebben genomen.

Labels:

Saturday, April 21, 2007

“Vergezicht”


Doorkijk onder een fruitboom in de bloesem. In de verte zie je een deel van oud Urmond. Tijdens een wandeling kijk je door je camera en dan zie je dingen die je niet ziet als je deze camera niet bij je hebt. Je kijkt bewuster naar je omgeving en dus voor iedereen een aanrader om tijdens het wandelen eens een foto te maken en er ook eens zo nu en dan door de camera te kijken.

Labels:

Friday, April 20, 2007

“Geel Lint”


Dit prachtige gele lint van boter en paardebloemen trof ik aan in Maasband in het groene gras langs de veldweg die naar oud Urmond leidt. Een geweldig mooi staaltje van de natuur en vroeg voor de tijd van het jaar.

Labels:

Thursday, April 19, 2007

“Wandelen”


In het bos van het kasteelpark is het fijn wandelen. Of het nu door de week is of op zondagmorgen, je komt er altyijd mensen tegen die hun vrije tijd hiet doorbrengen met ontspannen wandelen.

Labels:

Wednesday, April 18, 2007

“Hitte”


Midden op de dag als de temperatuur op zijn hoogst is probeer je er alles aan te doen om met je dikke jas uit wol uit de zon te blijven. Als er dan maar een beperkte hoeveelheid schaduw is dan wordt het zwaar. Deze schapen in een wei in Nattenhoven proberen dan ook om het hoofd koel te houden. Van de andere kant hoor je ook vaak dat de laag wol ook een isolatie vormt tegen deze warmte.

Labels:

Tuesday, April 17, 2007

“Feest”


Hun baas ken ik niet. Hij schijnt veel personeel te hebben, maar die ken ik ook niet allemaal.
Hij heeft feest, iets met 40 jaar, zou Hij 40 jaar oud zijn geworden? Ook dat is mij niet bekend. Maar deze 4 dames hier op de foto, in zijn filiaal in Stein, zijn volgens mij de meest spontane werknemers die hij heeft en zij hadden de feestmuts op. Je merkt aan alles dat ze nog veel plezier in hun werk hebben. Van links naar rechts Patricia, Michelle, Lean en Kimberly.

Labels:

Monday, April 16, 2007

“Trotse vader”


Langzaam maar zeker nadert het grote feest voor de gelovige katholieke kinderen in de leeftijd van 7 tot 8 jaar wanneer ze hun eerste H.Kommunie in de kerk uitgereikt krijgen. Deze trotse vader nam de gelegenheid te baat om met dit mooie weer enkel foto`s te maken voor de ongetwijfeld mooie uitnodigingen voor het aanstaande feest.

Labels:

Sunday, April 15, 2007

“Lentefoto”


Gewoon een goede gelegenheid een lentefoto te maken aan de Ondergehousweg waar de frisse groene tinten en het mooie licht tot zijn recht komen..

Labels:

Saturday, April 14, 2007

“Hoogstam”


Ook in Stein staan nog op vele plaatsen hoogstambomen. Het is dan ook een prachtig gezicht deze bomen in de weiden langs de Molendijk te zien bloeien. Vroeger een algemeen beeld en tegenwoordig vaak een zeldzaamheid.

Labels:

Friday, April 13, 2007

“Corrosie”


De tand des tijds en de tijd van het seizoen is een prachtige combinatie voor een mooi plaatje. Je kunt ook zeggen: “ nieuw leven met een geleefd leven”. Deze mooie details vind je ook in Stein.

Labels:

Thursday, April 12, 2007

“Rotonde Heerstraat zuid”


Gewoon een mooi plaatje geschoten op de Heerstraat zuid nabij de rotonde. In het witte pand was voorheen assurantiekantoor Stijnen gehuisvest.

Labels:

Wednesday, April 11, 2007

“Bloesem”


Soms zit het mee en soms tegen maar als je in de natuur loopt en je kijkt om je heen naar al die wonderen van deze natuur dan overvalt je enerzijds bewondering maar vooral een fijn gevoel die alle dagelijkse beslommeringen doet vergeten. Deze boom fotografeerde ik in de buurt van de Ondergehousweg nabij de Brouwerij “De Fontein” bij de paters.

Labels:

Tuesday, April 10, 2007

”Oldtimers”


Vandaag vond er de jaarlijkse toertocht plaats van de motorclub uit Horst. Ongeveer 40 meest antieke motoren reden door het Limburgse land en kwamen speciaal naar onze brouwerij “De Fontein”om er te kunnen lunchen. Daarna vertrok het gezelschap weer en reden nog vele kilometers op hun zeldzame motorfietsen richting Horst. Op de foto een van de deelnemers op zijn Harley in de legergroene kleur voorzien van de Amerikaanse vlag. Hij maakte door zijn verschijning en het lawaai dat deze motor produceerde grote indruk op het toegestroomde publiek.

Labels:

Monday, April 09, 2007

“Paashaas”


Vele middenstanders in Stein hebben hun etalages ingericht met een of meerdere paashazen. Hier een bekende bakker uit Stein die in zijn etalage ook het paasfeest heeft willen benadrukken.

Labels:

Sunday, April 08, 2007

“Maria”


Nu onze St. Martinuskerk weer geopend is na de renovatie vinden de mensen weer de weg naar het Maria altaar achter in de kerk. Hier wordt menig “rozenhoedje”gebeden in de hoop dat men zal worden verhoord.

Labels:

Saturday, April 07, 2007

“Laden”


Dagelijks rijden grote opleggers af en aan om in onze haven de schepen te kunnen vullen met allerhande lading. Op de brug lossen ze hun vracht rechtstreeks in het ruim van het schip. Altijd een interessant schouwspel. Het schip ligt met draaiende motor aangemeerd en gaat na elke vracht een stukje vooruit om een zo gelijkmatig verdeelde lading te krijgen.

Labels:

Friday, April 06, 2007

“500e Foto”


In de kerstvakantie van 2005 vatte ik het plan op om iets op internet te gaan doen met fotograferen. Ik besloot toen om gedurende een jaar lang dagelijks een foto op een fotosite te zetten. Ik wist toen niet waar ik aan begon maar ik speelde het klaar, soms met hindernissen, om aan het voornemen te voldoen. Na een jaar besloot ik maar gewoon door te gaan. Vandaag is het dan zo ver. De 500e prent staat op de fotosite. Daar ik de site “Stein in beeld”heb genoemd leek het me passend om deze 500ste foto te presenteren als de Steinervlag.

Labels:

Thursday, April 05, 2007

“Oefenen”


Gedurende twee weken wordt er door de diverse brandweerkorpsen geoefend nabij het haventerrein in Stein. Er wordt een ongeluk in scène gezet met een tankwagen waarin zogenaamd diverse gevaarlijke stoffen kunnen worden vervoerd. Aan de hand van nummers op deze “verongelukte” tank moeten de leidinggevende de stof bepalen en ook het handelingsplan laten uitvoeren door collega brandweermannen. Een beoordeling van dit plan van aanpak wordt door een “examinator” meteen ter plekke gedaan. Ook een evaluatie vindt plaats nadat alles is “vrijgegeven”. Al met al een heel nuttige oefening. Op de foto twee brandweermensen uit de gemeente Landgraaf. De oefening is overigens op vrijwillige basis. In de toekomst echter zal dit een verplicht karakter gaan dragen.

Labels:

Wednesday, April 04, 2007

“Merodestraat”


Op diverse plaatsen in Stein wordt er “aan de weg getimmerd”. Zo ook in de Merodestraat die van een nieuwe riolering wordt voorzien. Het zal nog enkele weken duren voor dat alles weer netjes erbij zal liggen. De voordelen wegen royaal op tegen het tijdelijk niet goed bereikbaar ( met de auto) zijn van de woningen.

Labels:

Tuesday, April 03, 2007

“Trainen”


Helemaal van Breda komen om hier in Stein een aantal uren het parcours van onze internationale Triathlon te kunnen verkennen. Dat maak je niet elke dag mee en daarom een foto van deze doorgewinterde sporters die hun auto`s geparkeerd hadden in Oud Stein.

Labels:

Monday, April 02, 2007

“ De dag na 1 april”


Het was echt 1 april gisteren………………………..

Labels:

Sunday, April 01, 2007

“Kleurrijk”


Onze gemeente Stein doet er alles aan om onze straten en pleinen een kleurrijk uiterlijk te geven. Bij de rotonde in Elsloo trof de fotograaf dit kleurenpalet aan. Er staan Narcissen die zodanig geplant zijn dat door de bloei de nationale driekleur tot uitdrukking wordt gebracht. Een bijzonder plaatje omdat de fotograaf niet beter wist dan dat narcissen altijd geel of wit bloeien.

Labels: