Sunday, September 30, 2007

“Steun”




Er zijn van die momenten waar je als fotograaf duidelijke keuzes moet maken. Zo reed ik naar Nieuwdorp waar op het kruispunt Merodestraat, waar ik moest zijn, en Steinderweg een ongeluk was gebeurd. Direct had ik in de gaten dat dit niet zo maar een ongeval was. Het zag er zeer ernstig uit en er waren al veel hulpverleners op de plek aanwezig. Zoals altijd had ik mijn fotocamera bij de hand maar ik besloot geen foto`s te maken. Koude rillingen liepen over mijn rug bij het zien van de plek des onheils. Met zwarte plastiek had men een groot gedeelte afgeschermd en dat duidt meestal op een dodelijk ongeval. Ik besloot meteen weg te rijden en nog geen half uur later las ik op internet dat het ongeluk het leven had gekost aan een jongedame (17 jaar jong) die nog in het begin van haar te korte leven stond. Dat ik geen goede journalist ben dat wist ik al want ondanks dat ik haar niet kende heeft het me de hele dag niet meer losgelaten. Ook nu nog denk ik vaak aan de ouders, familie en de vele vrienden die haar zullen missen. Vandaag moest ik er weer zijn en ik zag vele jonge mensen bij elkaar steun zoeken op de plaats waar het gebeurd was. Vele briefjes, foto`s en bloemen sierden de plek en iedereen zocht steun bij elkaar. Ik besloot van dit gebeuren toch een foto te maken waarbij er geen inbreuk werd gemaakt op de privacy van de jongeren. Deze foto wil ik de bezoekers van mijn site niet onthouden. Ook dit kan in onze gemeente gebeuren.

Labels:

Saturday, September 29, 2007

“Onderhoud”


Op dit moment vindt er onderhoud plaats aan de twee verbindingsbruggen tussen Nieuwdorp en Stein-Centrum. Alle verkeer wordt omgeleid over de derde brug die op de Heerstraat ligt. Het onderhoud is nogal belangrijk zodat we de overlast voor lief nemen.

Labels:

Friday, September 28, 2007

“Dierenliefde”


Tijdens een fotowandeling bij de paters in Stein trof ik Frans, een oude bekende, die met zijn hond aan het wandelen was. Wat me opviel was dat de hond Colli in een soort invalide wagentje zich voortbewoog. Een niet alledaags beeld. De liefde voor zijn hond ging zo ver dat Frans nadat zijn hond verlamd werd naar oplossingen ging zoeken om de levenskwaliteit van zijn dierbare vriend te kunnen garanderen. Hij zocht op internet naar een wagentje dat hem de mogelijkheid zou geven om toch zijn dagelijkse wandeling te kunnen maken met zijn hond. Colli is er zo aan gewend dat hij ondanks zijn leeftijd van 12 jaar vrolijk rond rende (reed) en dat hij zich niet door het karretje liet hinderen. Een ontroerend gezicht en alle lof voor Frans voor de moeite die hij deed om voorlopig nog geen afscheid van zijn hond te hoeven nemen.

Labels:

Thursday, September 27, 2007

“H.Hartbeeld”


Aan de Assevedosstraat- Ledderkenstraat stond tot 25 september 2007 het grote H.Hartbeeld met de twee engelen, die als toortsdragers fungeerden, naast het Christusfiguur . Door de invloed van weer en wind en helaas ook door vandalisme heeft het veel te lijden gehad. Ook de toortsen zijn in de loop van de tijd vernield en verdwenen. Stichting Kleine Monumenten heeft dan ook besloten het beeld volledig te laten restaureren.
Dhr. Meijers ( op de foto) heeft zorg gedragen voor een veilig vervoer van het totale beeld, dat in delen is ontmanteld, naar de plaats waar het zorgvuldig zal worden gerestaureerd. Deze opknapbeurt zal een jaar in beslag nemen en zal door dhr. Lei v. Mulken worden uitgevoerd in zijn atelier aan huis. Lei heeft als bouwkundige een schat aan ervaringen en dit karwei is hem dan ook toevertrouwd. Voor dit restaureren hebben zich de plaatselijke bank, het Kerkbestuur, de Provincie en stichting Kleine Monumenten garant gesteld. Nadat het beeld weer in “oude eer” hersteld is volgt er nog een injectie met een substantie die het beeld voortaan zal behoeden tegen de weersinvloeden. Het restaureren wordt begroot op 33.000 euro. Het beeld zal uiteindelijk weer op dezelfde locatie, Ledderkenstraat – Assevedosstraat, herplaatst worden.

Labels:

“Restauratie”


Dhr. Lei v. Mulken bij een van de beelden aan het werk in zijn atelier .

Labels:

Wednesday, September 26, 2007

“Brug”


Nu eens een foto van de andere kant van deze brug over Kanaal en Maas.

Labels:

Tuesday, September 25, 2007

“Dorpsgezicht”


De kernen van Groot Stein zijn prachtig. Alle oudere gebouwen zijn meestal keurig onderhouden en stralen het dorpse uit. Een genot om bijvoorbeeld in Oud Urmond te wandelen met camera. Op de achtergrond is het Terpkerkje nog net te zien.

Labels:

Monday, September 24, 2007

“An”


An “van de Trepkes” is een bekende figuur uit oud Urmond. Ze is alom gerespecteerd en haar verschijning is onmiskenbaar er een die indruk op de mensen maakt. Ze woont nabij het Terpkerkje “op de Trepkes” en bezoekt iedere expositie die er plaatsvindt. Ze verzamelt zowat alles wat je maar bedenken kunt . Ook vertelt ze trots dat ze haar eigen kleding maakt en dat ze erg zuinig leeft. Bijna iedere dorpskern heeft zo haar eigen persoon. De poes die we gisteren op de foto hebben gezet behoort haar toe.

Labels:

Sunday, September 23, 2007

“ Bekijken”


Toen ik vandaag langs dit raam (oud Urmond op de trepkes) liep, zag ik deze poes poseren achter het raam en zich tegoed doen aan de warme zon. Ik bleef staan en richtte de telelens op haar. Meestal schrikken ze van mij of mijn toestel en verdwijnen naar de veilige achtergrond. Deze poes bleef brutaal zitten alsof ze wist dat ik haar toch geen kwaad kon doen. Het beeld dat ik door mijn camera zag was fascinerend en ik drukte af. De foto straalt (voor mij) een geweldige sfeer uit. De vraag is alleen : wie kijkt naar wie?

Labels:

Saturday, September 22, 2007

“Afbraak”


Mijn kinderen hebben nog op dit “bewaarschooltje”, in De Halstraat te oud Stein, gezeten bij Juf Elly. Naderhand deed dit gebouw dienst als kindercrèche om na enige tijd dienst gedaan te hebben als locatie voor allerlei stichtingen. Binnenkort wordt het afgebroken om plaats te maken voor woningen. Nog even op de foto voordat men het vergeten heeft.

Labels:

Friday, September 21, 2007

“Veldschuur”


Een klein gehucht in Meers is “Veldschuur”. Het is maar een straat maar het ademt een sfeer uit van gemoedelijkheid en samenhorigheid. Iedere “vreemde”wordt meteen opgemerkt. In gesprek met de mensen komen ze gastvrij over en zijn ze bereidt een praatje met de fotograaf te maken.

Labels:

Thursday, September 20, 2007

“Duchenne”


Vandaag was het de beurt aan camping “de lijstert”om als gastheer op te treden voor de sporters van de Duchenne tocht. Het was er omstreeks 17.00 uur gezellig druk nadat de meeste renners binnen waren. De grote groep renners, 130 stuks in totaal, hadden er een tocht van 125 km, een stuk door Duitsland en zuid Limburg, opzitten die door het mooie weer niet zo zwaar was als de tocht van gisteren. We zouden vergeten waarvoor deze sportmensen hun inspanningen leveren. Geld bijeen rijden voor onderzoek van de ziekte van Duchenne. Op de foto enkele kinderen die door deze ziekte getroffen zijn, met hun ouders en enkele deelnemers aan deze tocht.

Labels:

Wednesday, September 19, 2007

“Heroes”


Deze drie mannen zijn echte “Heroes”( vlnr Jan, Henk en Harold uit Elsloo). Zij, evenals nog circa 140 andere “Heroes” uit heel Nederland fietsen in zeven dagen maar liefst 700 km voor het goede doel, geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Gestart werd in Luxemburg en het eindpunt is het Olympisch stadion te Amsterdam. Ze hebben vandaag een trip van ongeveer 100 km met wisselvallig weer, natte tracks, wonderschone passages en afdalingen over natte wortels, stenen, graspollen en zwoegen door de zompige bossen van de Hoge Venen al met al best een zware tocht. Omstreeks 16.30 uur kwamen ze, opgewacht door familieleden, aan op de camping in Vijlen. Daar brengen ze in hun tentjes de nacht door om vervolgens morgen weer door te rijden naar Roggel .
Met de hogedrukreiniger werden de fietsen schoongespoten om vervolgens te worden nagekeken door mensen in een complete fietsen reparatie werkplaats. De remmen waren totaal versleten en werden vervangen om morgen veilig weer van start te kunnen gaan.

Labels:

Tuesday, September 18, 2007

“Klein Meers”


Een foto gemaakt bij het binnen rijden van Klein Meers.

Labels:

Monday, September 17, 2007

“Bie They”


Vanmorgen was ik aan de wandel in Oud Urmond. Ik liep door de Grote Straat en kwam aan het pand rechts op de foto. Er is een gezellig terras op de binnenplaats gevestigd. Dit prachtige pand is geheel door de eigenaar zelf opgeknapt. Ik vroeg of ik enkele foto`s mocht maken van zijn bijzondere binnenplaats en raakte in gesprek met deze eigenaar. Toevallig fotografeerde hij ook en het gesprek kwam al vlug op de digitale fotografie. Na een lekkere kop koffie, die ik aangeboden kreeg, nam ik afscheid en vervolgde mijn weg.

Labels:

Sunday, September 16, 2007

“Kruisstraat”


De Kruisstraat is een van de oudste straten in Stein. Vroeger was het de straat waar veel te doen was en waar de mensen hun dagelijkse boodschappen konden doen. Ons Nieuwe winkelcentrum heeft er ongewild , door de concurrentie, voor gezorgd dat de kleinere winkels uit het straatbeeld van de Kruisstraat verdwenen zijn. Er ondanks dit zijn er toch weer bijgekomen zoals de ijssalon en de sportzaak. Ook is er nog steeds een ondernemersvereniging oud Stein die de belangen behartigd van alle ondernemers in dit vroegere winkelgebied.

Labels:

Saturday, September 15, 2007

“Grote Dag”


Vandaag was het de grote dag voor Rik en Lonneke eigenaren van onze enige en echte brouwerij in onze gemeente. Het was niet zo maar een huwelijksinzegening maar een heel bijzondere. Getrouwd werd in de huiswei waar een echt altaar en preekgestoelte opgesteld stonden en waar de “kerkgangers”op houten banken plaats konden nemen. Voor het bruidspaar stonden een paar strobalen klaar waar ze op plaats konden nemen. De “kerk” (lees wei) was behoorlijk vol en Pater Johan Verkoelen maakte er iets moois en bijzonders van. Waar men in de kerk in slaap dreigt te vallen, was er hier echt geen sprake van. De muziek werd verzorgd door rasmuzikant Remco. Na de mis was er de receptie en het grote feest in eigen brouwerij, dat zeer druk bezocht werd. Het eigen gebrouwen bier vloeide er tot in de kleine uurtjes.

Labels:

Friday, September 14, 2007

“Wooncomfort”


In deze “jonge”straat in de buurt “Dirgelen”woont jong en oud naast elkaar en is een duidelijk bewijs dat dit in harmonie mogelijk is . De oudere garde kan zich zodoende “optrekken” aan jong en jong kan zich op haar beurt weer “optrekken”aan de oudere generatie.

Labels:

Thursday, September 13, 2007

“Starlight”


Starlight Elsloo is een vereniging die een majorettegroep rijk is. Er is een onderverdeling gemaakt in een Miniretten en een Majorettegroep. Meisjes en jongens van alle leeftijden kunnen zich dansend uitleven en binnen en buiten onze gemeente optreden. Van het bestuur heb ik begrepen dat ze nog op zoek zijn naar enthousiaste jongens en meisjes die deel uit willen maken van hun vereniging. De trainingen vinden o.a plaats 10.30 tot 11.30 in de basisschool “de Brök”te Stein. Inlichtingen kan men opvragen bij de voorzitter Mark Muyrers.

Labels:

Wednesday, September 12, 2007

“Jongeren”


Op de dag van vandaag klagen we over onze jeugd die alleen een maar rond zou hangen, overlast bezorgen en er op uit zijn om zo veel mogelijk rommel achter te laten. Het is zeker niet helemaal onjuist maar er zijn gelukkig ook nog jongeren die hun vrije tijd anders plegen in te vullen en waar het woord verveling niet zo nadrukkelijk in hun hoofden blijkt te zitten. Deze spontane knullen trof ik vandaag voetballend aan op het graspleintje nabij de Assevedosstraat-Gavarellestraat waar ze hun kunstjes vertoonden en hun partijtjes speelden.. Op de vraag of ik ze op de foto mocht zetten kwamen ze allemaal zonder uitzondering aan gelopen. De foto was een kwestie van niet meer dan een paar seconden. Over discipline gesproken…. Allemaal (op eentje na) zaten ze op S.G. Groenewald en speelden ze bij onze plaatselijke voetbalclub “De Ster”. Bij het afscheid vroegen ze of ik er voor kon zorgen dat er kleine goaltjes zouden kunnen komen. Nu maar hopen dat deze site ook gelezen wordt door leden van ons gemeentebestuur.

Labels:

Tuesday, September 11, 2007

“Braderie”


Oud Stein is ieder jaar weer het toneel van de traditionele braderie. Kinderen van alle leeftijden mogen hun overtollige speelgoed aanbieden vanaf hun eigen stekkie op straat.

Labels:

Monday, September 10, 2007

“Motorsport”











Omdat het zo spannend en geweldig was , hier een viertal foto`s als ode aan de vele vrijwilligers die weer een perfecte organisatie wisten te realiseren tijdens het weekend dat in het teken van de motorsport stond. Als fotograaf is het genieten.

Labels:

Sunday, September 09, 2007

“MCC Stein”


Dit weekend staat weer helemaal in het teken van de motorcross op het circuit “`t Awt Vaer” te Elsloo. Drie dagen motorsport van de bovenste plank met een groot internationaal deelnemersveld inclusief de zijspannen op zondag. Het circuit ligt er voortreffelijk bij. De organisatie is grandioos door de inzet van al die vrijwilligers. De fotograaf werd er vandaag heel hartelijk en vooral gastvrij ontvangen door de organisatie. Een plezier om er te mogen fotograferen. Op de foto een van de vele rijders geconcentreerd bezig aan zijn wedstrijd.

Labels:

Saturday, September 08, 2007

“Vloerbedekking”


Als je dochter en haar vriend aan je vragen of je hun een handje wilt helpen is dat natuurlijk vanzelfsprekend. Een wens van hen is om hun tuin eens onderhanden te willen nemen en te zorgen dat er binnen een middag gras staat. Nou dat is onder normale omstandigheden een ondoenlijke zaak omdat de natuur zich niet laat opjagen. Maar deze wens is te verwezenlijken door het leggen van ongeveer 100 vierkante meter grastapijt. Een nieuwe ervaring waarbij toch heel wat komt kijken. Op de foto v.l.n.r. Irene als moeder, Tonnie als moeder van haar vriend en mijn oogappel Audrey. Uiteraard staat de fotograaf een moment, in zijn werk outfit, achter de camera.

Labels:

Friday, September 07, 2007

“Lady”


Iedereen heeft wel eens een Rolls-Royce automobiel gezien. Het figuurtje, the flying lady, voor op de motorkap zou gemaakt zijn uit puur zilver en daarna verchroomd en is zeer herkenbaar. De flying lady wordt alleen gevoerd op de Rolls-Royce,
Het figuurtje op deze foto staat op een Rolls-Royce Princess van der Plas uit 1951. Deze bijzondere auto werd gespot ergens in Stein. De dame, Eleanor Velasco Thornton, die model stond voor de radiatordecoratie, zou het succes ervan nooit beleven. Eleanor Thornton verloor het leven toen op 30 december 1915 het stoomschip Persia op haar weg naar India bij Creta door een Duitse onderzeeër werd getorpedeerd. Eleanor V. Thornton was werkzaam als secretaresse.
Rolls-Royce heeft niet altijd een mascotte op de grille gevoerd. De eerste flying lady verscheen "pas" in 1911. Vanaf dat jaar tot nu hebben de mascottes verschillende afmetingen gehad en zijn ze soms ietwat gewijzigd. Wordt een Rolls-Royce ingezet bij een bruiloft, dan zal de fotoreportage minstens één foto kennen met de neus van de auto erop.

Thursday, September 06, 2007

“Oud geleerd”


Bij deze foto is eigenlijk het spreekwoord “oud geleerd is jong gedaan”van toepassing. Een opa die zijn kleinkinderen voordoet hoe je met een snelle skelter in Steinerbos om moet gaan. Of hij uiteindelijk als eerste over de finish is gekomen dat is bij het ter perse gaan van deze site niet bekend.

Labels:

Wednesday, September 05, 2007

“Snuffelmarkt IVN”


Het IVN Stein hield op 2 september jl. een snuffelmarkt rondom het Natuur Educatieve Centrum in Steinerbos. Tevens was er een expositie “De zee vroeger en nu” in het IVN gebouw. Er waren vele bezoekers die genoten van het onverwachte mooie weer, de gastvrijheid van de vrijwilligers en van een lekker kopje koffie met bijbehorend stukje vlaai.
Als extra was er een open verbinding via de heemtuin en het daarachter liggend bos naar Steinerbos.

Labels:

Tuesday, September 04, 2007

“Schuttersfeest”











Het afgelopen weekend vond het schuttersfeest plaats in Nattenhoven. St Hubertus organiseerde deze wedstrijd en de leden(en ongetwijfeld vrijwilligers) hadden dan ook alle moeite gedaan om het feest te doen slagen. Vele schutterijen waren present en ze maakte er een hele show van. Het weer was gelukkig goed en dat is een voorwaarde voor zo`n groot evenement. Als fotograaf is het echt genieten van al die mooie kostuums van koningen en koninginnen vergezeld door hun gevolg. Het mag een geslaagd feest genoemd worden.

Labels:

Monday, September 03, 2007

“75 jaar”


Dit weekend viert de scouting groep uit onze gemeente haar 75 jarige bestaansfeest. Vele leden en hun gezinsleden vierden dit heugelijke feit. Allerlei activiteiten stonden op het programma, rondom hun clubhuis, ook aan de kleintjes was gedacht door een springkussen op het terrein op te stellen. ’s Morgens was er een gezamenlijke lunch in een grote tent met lange tafels, dit was een mooie start van een gezellige dag.
Hier een groepsfoto onder een zelfgemaakte brug aan de ingang.

Sunday, September 02, 2007

“Sfeer”


Hier in Stein mogen we ons gelukkig prijzen met vele fijne, romantische en nostalgische plekjes. De woonkern Catsop voldoet, volgens mij, aan al deze superlatieven. Hier een plaatje van de straat “Op de Dries”.

Labels:

Saturday, September 01, 2007

“Op pad”


Een aantal keren per jaar organiseert men vanuit Stein een tocht voor scootmobilen. Deze keer zag de fotograaf ze aan de overkant van de Maas op Belgisch grondgebied en werden ze op de foto gezet. Rustig toerend door het vredige en mooie landschap, ongetwijfeld genietend van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Een geweldig goed initiatief voor deze vaak aan een plaats gebonden mindervalide mensen..

Labels: