Friday, February 29, 2008

“Landschapspark”


Achter de huizen van de Merodestraat , (Nieuwdorp), zijn de werkzaamheden in volle gang om een heus landschapspark te realiseren. Oude struiken en groen worden zorgvuldig verwijderd en in de plaats hiervan heeft men bomen en groen gepland. Ook zal er een waterreservoir gemaakt worden waarin wilgenbomen zullen worden geplant. Stein wordt hierdoor weer een stuk groener.

Labels:

Thursday, February 28, 2008

“Back in Town”


Op 16 december 2006 (zie archief links) stond er een foto op deze site van een gewaardeerd medewerker Herman toen werkzaam bij een grootgrutter uit ons winkelcentrum. Wat ik toen niet wist was dat deze zaak een aantal weken nadien gesloten werd en dat al het personeel in eerste instantie baanloos was. Gelukkig vestigde een andere zaak zich in het winkelcentrum die een groot gedeelte van het personeel wilde overnemen. Herman bleek van de aardbodem verdwenen en niemand wist precies waar hij gebleven was. Vandaag moesten er nog enkel boodschappen gedaan worden en tot mijn verbazing hoorde ik achter in de zaak een bekende stem. Deze stem hoorde bij Herman die weer met groot enthousiasme de mensen in “zijn” zaak begroette. Hij vertelde me dat hij deze week begonnen was en dat hij vele positieve reacties had gehad. Ook de nu aanwezige klanten waren blij verrast hem weer aan het werk te zien. Herman, we wensen je een fijne werkkring en hopen van je behulpzaamheid nog lang gebruik te kunnen maken. Op de foto Herman in zijn vertrouwde afdeling “Groente en Fruit”.

Labels:

Wednesday, February 27, 2008

“Ontmantelen”


Stein heeft een nieuw gemeentehuis en daardoor is er geen directe bestemming meer voor het voormalige gemeentehuis dat in het centrum ligt. Er is een begin gemaakt om het te ontmantelen en een aantal containers zijn inmiddels gevuld met delen van het interieur.
Vooral aan het oude gedeelte bewaar ik fijne herinneringen. Een ambtenaar van de burgerlijke stand heeft ons op 8 november 1972 in het huwelijk verbonden. Ook mijn twee kinderen zijn er naderhand ingeschreven. Verder heb ik er diverse keren mogen exposeren met als hoogtepunt een expositie van foto`s gemaakt tijdens mijn reis naar Rusland. Lang heeft er de grote fotowand gestaan met Steinse mensen , jong en oud, waar ik mijn aandeel in heb gehad. Deze wand is behouden gebleven en onlangs naar de Moutheuvel verhuisd.

Labels:

Tuesday, February 26, 2008

“Zaadwinkel”


Vandaag is het precies 38 geleden toen Wim Peters zijn zaadwinkel opende. Als voormalig timmerman bouwde hij zijn woonhuis om tot winkel en startte in 1970 met zijn handel in dierbenodigdheden, zang en siervogels en zaden. Intussen heeft hij de leeftijd bereikt waarop hij kan gaan “trekken van Drees”. Uitrusten is er voorlopig nog niet bij. Hopelijk kunnen we nog jaren genieten van een van de weinige ouderwetse dorpswinkels waar de klant nog koning is.

Labels:

Monday, February 25, 2008

“Brug Stein”


Al een hele poos is men bezig met de brug van Stein richting Meers op te knappen. Nog steeds is een groot gedeelte van deze brug ingepakt om het milieu te behouden voor de stoffen waarmee men de brug conserveert. Het resultaat van deze opknapbeurt moet wel goed zijn want na zo`n lange periode is dit te verwachten.

Labels:

Sunday, February 24, 2008

“Kapelletje”


Ook in Meers staat een kapelletje , de Onze Lieve Vrouwe-kapel, waar de H.Maria vereerd wordt. In 1988 nam Mw. Martens uit meers het initiatief een kapel te laten bouwen op een plaats waar vroeger een drinkpoel was voor het vee. Ze kreeg alle medewerking van bouwvakkers uit meers en Stein. Het kapelletje is op een “zwevende” plaat gezet zodat het altijd kan worden verplaatst. In 1989 werd de kapel ingezegend. Rechts op de foto, het gipsen Mariabeeld dat werd geschonken door Dhr. Meijers uit Stein.

Labels:

Saturday, February 23, 2008

“Benefiet III”


Vanavond vond er een benefiet-avond plaats in het trefcentrum te Kerensheide. Het werd georganiseerd door “Stichting vrienden van Ouw”. De opbrengst van deze geslaagde avond was ten bate van het Freezer-project voor het dorp Ouw Lisaboli Kakelisa op de Molukken. De muziek werd verzorgd door “The Rolling Beats, een groep die in de 60e jaren furore maakte in de Limburgse danszalen. Verder trad er Toni Willè en Franz Theunisz op en ze zorgden samen met het orkest voor een geweldige muzikale avond.
Foto 1 The Rolling Beats.

Labels:

“Benefiet II ”


Foto 2 Het dansende publiek die de muziek wisten te waarderen.

“Benefiet I ”


Foto 3: Toni Willè tijdens haar optreden.

Friday, February 22, 2008

“Groenafval”


Onze gemeente Stein biedt haar inwoner de mogelijkheid om hun tuinafval gratis aan te bieden bij het gemeentelager aan de Stadhouderslaan. Helaas boden mensen van buiten onze gemeente ook afval aan. Ondanks dat er een pascontrole plaatsvond konden ze hun afval toch in onze gemeente gratis kwijt. Dit gratis aanbieden gaat per 1 maart a.s. veranderen. In plaats daarvan zal er een aantal keren gedurende het gehele jaar aan huis het grof tuinafval gratis worden opgehaald. We hopen dat deze maatregel er niet toe zal leiden dat men in de toekomst de tuinen geheel of gedeeltelijk gaat bestraten. Dit geeft dan weer mogelijk wateroverlast omdat het regenwater niet meer de grond in kan trekken.

Thursday, February 21, 2008

“Verlaten”


Deze fiets, schijnbaar gewoon als oud vuil en afgedankt achter gelaten ergens tegen een muur, is een dankbaar object om te fotograferen. De schoonheid zit hem in de slechte staat waarin dit vervoermiddel verkeerd. De eigenaar zal er ongetwijfeld vele kilometers mee hebben gereden om zijn handelswaar aan de man te kunnen brengen. Ik stel me zo voor dat het de bakker is geweest die in de mand het verse brood heeft vervoerd. Het kan ook de slager of de kruidenier zijn geweest. De fiets heeft mogelijk een hele historie achter zich en iedereen mag er zijn eigen verhaal bij verzinnen want dit plaatje spreekt, met een beetje fantasie, boekdelen.

Wednesday, February 20, 2008

“Bouwval”


Meers heeft iets wat een gewone stad of dorp mist. De sfeer die er in Meers is tref je maar op zeer weinig plaatsen aan. De geur, lucht, de Maas, de huizen en het nostalgische straalt iets positiefs uit. Er zal ongetwijfeld weinig verloop van inwoners zijn want als je er eenmaal woont zal er niet vlug iets zijn dat je kan bewegen te verhuizen. Het is er sfeervol en het is er fijn wonen. Hier een bouwvallige schuur met restmaterialen die ergens nog goed te gebruiken zijn.

Labels:

Tuesday, February 19, 2008

“Kraamvisite”


Op 14 februari werd Noud, het Steiner Valentijnskindje, geboren. Vandaag werd het tijd om op kraamvistie te gaan om het prille oudergeluk, van mijn eens zo kleine buurmeisje Monique, te kunnen aanschouwen. Amber,de grote zus, houdt hier trots haar broertje vast.

Monday, February 18, 2008

“Radiopraatje”


Een nieuwe presentator van de lokale omroep?
Als de kat van huis is dansen…………………..?
Een dierenprogramma bij de lokale omroep?
Niets van dat alles, de fotograaf is de laatste dagen kind aan huis bij de lokale omroep. Alle programmamakers en presentatoren worden op de gevoelige plaat vastgelegd. Ook Gudo laat zich van zijn beste kant zien en kan zowaar doorgaan als de mascotte van de omroep. Als een volleerd model poseerde hij als presentator.

Labels:

Sunday, February 17, 2008

“Schaduw”


Met schaduwen experimenteren is een aparte vorm van fotograferen. Een gewone houten stoel en tafeltje veranderen in een symbiose van schaduwen waarbij er in de vorm van een eenvoudige plant iets realistisch wordt toegevoegd aan de foto.

Saturday, February 16, 2008

“Winkelcentrum”


Ons winkelcentrum heeft drie ingangen voorzien van automatische deuren. Hier een foto van de ingang aan de Haalbrugskensweg.

Labels:

Friday, February 15, 2008

“Winterbanden”


Deze “winterbanden" tref je vooral aan bij de boeren en veehouders. Ze zijn nodig om de plastiek van het kuilvoer te behoeden dat het opwaait. Hier een winters tafereeltje van oude banden die staan te wachten totdat ze gebruik gaan worden.

Thursday, February 14, 2008

“Valentijn”


Op 14 februari vieren sommige mensen onder ons het Valentijnsfeest en krijgen de geliefden cadeautjes en bloemen. Ook worden er Valentijnsbaby`s geboren .Vandaag werd Noud geboren die we vanaf deze plaats feliciteren. Het fenomeen Valentijn is over komen waaien uit Amerika en doet hier ook, door de lobby van de middenstand, langzaam maar zeker zijn intrede. Of we daar blij mee moeten zijn laten we maar in het midden. Oorspronkelijk was Valentijnsdag bedoeld voor mensen die anoniem de liefde wilden verklaren aan iemand. Door middel van een anonieme valentijnskaart werd deze heimelijke liefde dan bekend gemaakt.

Wednesday, February 13, 2008

“Afbraak”


Enige weken geleden liet ik u een huis in de Steskensstraat zien dat al heel lang op de lijst van te slopen panden stond. Ondertussen is deze woning annex autosloperij uit de dorpskern verdwenen. Hier de lege plek die in de toekomst als bouwplaats zal gaan dienen voor nieuwbouw. Het is nu nog moeilijk voor te stellen hoe de oude situatie er uit zag. Voor diegene die het nog eens willen zien : kijk even naar de foto van 3 december 2007.

Labels:

Tuesday, February 12, 2008

“Oudjes”


“Twee oudjes zomaar aan de kant geschoven” zou een goede titel zijn waar een krant de voorpagina mee zou sieren. Gelukkig betreft het hier geen lieve levende mensen maar twee prachtige figuren die bij de afvalcontainer aan De Halstraat in oud Stein stonden. Wie zou ze daar hebben achtergelaten en waarom??. Ik kon mijn ogen niet geloven. Mogelijk wilde de eigenaar niet dat ze in de container zouden verdwijnen en besloot dat ze voor de afvalbak een kans zouden maken om gewoon door de liefhebber meegenomen te worden. De gedachte was goed want toen de fotograaf een klein kwartier later er weer langs liep waren ze verdwenen. Dit zou meer moeten gebeuren. Mooie spulletjes gewoon aan de straat zetten voorzien van een bordje “gratis meenemen”erbij. Andere mensen blij en u op een fijne manier van de spullen af.

Labels:

Monday, February 11, 2008

“Kanaal”


Een overzichtsfoto gemaakt in Urmond aan het Julianakanaal met op de achtergrond de brug van Born-Obbicht. Links de woningen van Berg aan de Maas.

Labels:

Sunday, February 10, 2008

“Wit”


In oud Urmond liggen enkel bijzondere en oudere huizen. Deze woning is spierwit onder invloed van de zon. Een schijnbaar heel gewone foto maar wel een mooi stukje oud Urmond.

Labels:

Saturday, February 09, 2008

“Nieuwe wijk”


Stein is een plaats die steeds in beweging is. Daar waar het mogelijk is bouwt men huizen en appartementen. Men is gestart met het bouwrijp maken van een nieuw te bouwen wijk “Kanaalboulevard” te Urmond. Deze wijk zal er komen voor jong en oud. Een groot deel van het terrein was voorheen o.a. in gebruik door een grote houthandel die er loodsen op had staan. Op dit moment ligt er al een seniorencomplex “Urmonderhof”. Het plan ligt ingeklemd tussen het Julianakanaal en Molenweg zuid te Urmond. In de toekomst zullen we regelmatig de voortgang proberen vast te leggen.

Labels:

Friday, February 08, 2008

“Recycling”


Vandaag een foto gemaakt bij de firma Meulenberg uit Stein waar men afvalmateriaal verwerkt tot een weer bruikbare grondstof. De eigenaar Dhr Meulenberg (62) hier gefotografeerd bij een van zijn machines zet zelf de schouders eronder. In 1980 startte hij zijn onderneming. Ik kreeg de kans om vanmiddag met hem te praten en ik ben onder de indruk van de manier waarop hij zijn bedrijf runt en wat zijn drijfveer is. Per jaar wordt er 120.000 ton !! ( 120.000.000 kg ) puin en beton verwerkt tot een kwalitatief hoogwaardige grondstof voor wegenbouw en betonindustrie. Enkele jaren geleden ontving hij een belangrijke milieuprijs.

Labels:


Als je als particulier je betonafval brengt dan rij je onder dit gebouwtje op “Stelten” door waar van boven gecontroleerd wordt of er geen verboden stoffen worden aangevoerd.

Labels:

Thursday, February 07, 2008

“Carnaval restafval”


Tijdens carnaval blijft er nogal wat afval op straat achter. Een dag na carnaval is het weer redelijk schoon in de straten van Stein. Een kapot masker herinnert ons aan de voorbije dolle dagen. Iedereen gaat weer over tot de orde van de dag.

Wednesday, February 06, 2008

“Mijn Prinses”


Zes februari is voor mij als ouder een speciale dag. Vandaag verjaart mijn dochter (links) en we waren vanavond te gast bij hun. Samen met de vele vrienden hebben we genoten van een hapje en een drankje. Een foto meer dan waard.

Tuesday, February 05, 2008

“Tent”


Op de meeste plaatsen wordt carnavals dinsdag ingevuld met rondtrekkende “zaate Hermeniekes” maar in oud Stein is er een goed alternatief. Cafe “De Put”organiseerde voor de 7e keer een carnavals modeshow in de daar speciaal voor opgezette tent. Met 5 kamerschoten werd vanmiddag deze activiteit, voor jong en oud, feestelijk geopend door de jeugdprins van cafe “De Put”. Er waren veel mensen op afgekomen en het ging er dan ook gezellig aan toe. Optredens werden verzorgd door de plaatselijke jeugd en verder op de avond lieten de gevestigde artiesten zich van hun beste kant zien. Voor meer foto`s klik op de link Fons Verhoeve`s Flickr rechts op de site.

Labels:

Monday, February 04, 2008

“Nonnevotten”


Nog even vlug een paar “Nonnevotten”halen in het winkelcentrum. Hier de charmante dames die op een “verklede” manier de klanten helpen. Van links naar echts: Ilona-Nadine-Loes en Esther van het Bakhuis in het winkelcentrum te stein

Labels:

Sunday, February 03, 2008

“Optocht Elsloo”

De optocht van Elsloo valt samen met de optocht van Stein. Ik besloot echter om naar de optocht in Elsloo te gaan kijken omdat een van mijn kinderen bij de vriendenclub “Stjudentehaver” is, een van de deelnemers van deze bonte stoet. Hier een kleine impressie. Voor meer foto`s van de optocht in Elsloo klik op de link Fons Verhoeve`s Flickr rechts op deze site

Labels:









Labels:

Saturday, February 02, 2008

“Optocht Meers 2008”

Vandaag, zaterdag 2 februari trok een kleurrijk lint van groepen en wagens door Meers. Ik zou de deelnemers te kort doen als ik deze carnavalsoptocht een voorbode voor de optochten van Stein en Elsloo zou noemen. Hier een kleine impressie van deze optocht.
Foto 1: de vriendeclub ““Sjtudentehaver”uit Elsloo. Voor meer foto`s van de optocht in Meers klik op de link Fons Verhoeve`s Flickr rechts op deze site.

Labels:











Friday, February 01, 2008

“ Kanaal”


De eerste maand van 2008 zit er weer op. We proberen gewoon te blijven fotograferen om iedere dag een nieuwe “prent”op deze site te kunnen zetten. Inmiddels merk ik dat er steeds meer mensen de site weten te vinden. Er staan nu zo`n 828 foto`s op en er is daardoor natuurlijk heel wat te zien en te lezen over onze gemeente Stein. De foto van vandaag laat het Julianakanaal zien met een boot van Rijkswaterstaat. Deze boot zorgt ervoor dat het scheepverkeer over het kanaal zich niet vast vaart op de aanliggende materiaalboot die nodig is om de reparatiewerkzaamheden uit te kunnen voeren aan de brug naar Meers.

Labels: