Tuesday, September 30, 2008

“Herfst stilleven“


De herfst heeft inmiddels zijn intrede gemaakt. De mensen van Kasteel Elsloo maken van de gelegenheid gebruik om de muurfontein aan te kleden met typische herfst attributen Gewoon een schilderachtig plaatje die de gezellige sfeer weergeeft.

Labels:

Monday, September 29, 2008

“Vaarverkeer”


Afgelopen zondag zijn we in Steinerbos geweest om de IVN tuin te bezoeken. Er werd het afsluiten van het seizoen gevierd. Daarna wilde ik nog wat impressies “schieten” van de activiteiten in Steinerbos. Door het mooie weer was er druk “vaarverkeer”op de roeivijver. De gekleurde roeibootjes doen het goed met de beginnen de herfstkleuren.

Labels:

Sunday, September 28, 2008

“750e”


Vanmiddag vond de 750e uitzending plaats van het radioprogramma “Familie cocktail”, een programma dat groot werd onder de bevliegende leiding van programmamaker Ger Houben die ons helaas te vroeg is ontvallen. Marly v Wijk presenteert dit gezellige programma op haar eigen wijze en in de geest van Ger al weer een hele poos. Met gepast eerbetoon heeft Marly en de lokale omroep het heugelijke feit van de 750e uitzending met vlaai en koffie herdacht. Op de foto vlnr Marly, Marc, die alle programma`s als technische man achter de knoppen heeft vorm gegeven, Ton , de steun en toeverlaat na het overlijden van Ger en Anja als partner van Ger en vooral als drijvende kracht achter Ger.

Labels:

Saturday, September 27, 2008

“Zeventig jaar jong”


Onze brandweermannen vierden vandaag groot feest . Het korps van onze gemeente bestaat 70 jaar en men heeft deze gelegenheid gebruikt om eens flink uit te pakken met al het materieel wat beschikbaar is. Naast onze jongens en niet te vergeten de meisjes waren er korpsen uit onze gehele regio die het feest met hun bijdrage kwamen opluisteren. Zelfs een delegatie uit Polen was vandaag de hele dag te gast binnen onze gemeente. Het is een grandioos succes geweest en vele Steindenaren wisten de kazerne en de omgeving van het gemeente huis te vinden om te genieten van al de demonstratie die tot vanmiddag 16.00 uur duurden. Jong en oud kwamen en keken bewonderend naar de acties en demonstraties die er plaats hebben gehad.
Foto 1: De fotograaf kreeg toestemming om in een hoogwerker plaats te nemen. Ondanks zijn hoogtevrees kon hij op een hoogte van 22 meter (!) een aantal mooie overzichtsfoto`s maken voor deze site met dank aan Math van de brandweer.

Labels:

“Zeventig jaar jong”


Foto 2: Deze twee dappere dames demonstreerden hoe je moet handelen als er ergens een lekkende tank ligt met een zeer giftige stof. Hun outfit beschermt hen tegen deze levensbedreigende vloeistoffen. Nadat het lek gedicht is spoelen de dames hun beschermende kleding zeer zorgvuldig af.

Labels:

“Zeventig jaar jong”


Foto 3: Jong geleerd is oud gedaan.

Labels:

“Zeventig jaar jong”


Foto 4: Een van de jonge bezoekers die beslist later brandweerman zal worden.

Labels:

“Zeventig jaar jong”


Foto 5: Onze Burgervader kreeg een mooie plaquette, als blijk van waardering ,aangereikt door de Poolse Brandweer commandant. Jammer dat we ons beperken moeten tot een paar foto`s want ik heb met heel veel plezier vandaag heel wat af gefotografeerd.

Labels:

Friday, September 26, 2008

“Visvijver “


Wolken fascineren me altijd maar weer. Vroeger als kind “las” je de lucht en fantaseerde je wat je allemaal zag en kon ontdekken in de wolkenlucht. Soms “las” je hele verhalen in de samenstelling van de wolken. Je bleef maar kijken totdat je weer een “dier” of “mens” ontdekte. Ik geloof niet dat ik de enige was en hoop dat de bezoekers van deze site dit zullen herkennen. Deze foto, de visvijver in het kasteelpark te Elsloo, maakte ik dankzij de prachtige wolk, de zonnestralen erboven en de zwaan die een toevoeging was die op de juiste plaats in beeld staat.

Labels:

Thursday, September 25, 2008

`Roodgekleurd`


Vandaag ben ik op zoek gegaan naar herfstkleuren. Het is eigenlijk nog te vroeg in het jaar en daarom valt de `oogst` een beetje tegen. De tijd is er nog niet naar dat de bladeren kleuren en tot een kleurrijk tapijt op de grond vallen. Het huis op de Maasberg te Elsloo echter is rood gekleurd door de herfstbladeren van de plant die tegen de gevel groeit.

Labels:

Wednesday, September 24, 2008

“Gezellig”


Vandaag even gezellig naar onze weekmarkt. Altijd weer een gelegenheid om te fotograferen. Het kleurrijke fruit bij de groenteman geeft toch iets extra`s aan de foto.

Labels:

Tuesday, September 23, 2008

“Gevallen bladeren”


Langzaam maar zeker komt de herfst eraan. Een mooie tijd voor een fotograaf. Vele kleuren sieren dan het landschap en het is dan ook een geweldige tijd om de vallende kleurrijke bladeren te kunnen fotograferen. Deze foto werd gemaakt in Steinerbos waar de eenden tussen de inmiddels gevallen bladeren doorzwemmen.

Labels:

Monday, September 22, 2008

“Herhaling”


Op 14 september maakte ik melding van activiteiten op de winandusmarkt in Catsop. Daarbij presenteerde ik een foto van een muzikale artiest waarvan ik niet precies wist wie het was. Een attente bezoeker van deze fotosite merkte op dat het niet zomaar een muzikant was maar dat deze artiest al meer dan 40 jaar muzikaal aan de weg timmert. Zijn naam is Jo Lahoye uit Elsloo. Ik val niet graag in herhaling maar ik wil hem dan ook die eer gunnen die hem toekomt en dus een extra foto van Jo tijdens zijn optreden tijdens de Winandusmarkt.

Labels:

“Maasberg”


Een foto van de Maasberg in Elsloo enige tijd geleden genomen. Het blijft een mooi stukje Elsloo en steeds de moeite waard om te fotograferen.

Labels:

Sunday, September 21, 2008

“Koevaart”


Een plaatje gemaakt in Meers van de “Koevaart”, een kleine straat richting Koeweide.

Labels:

Saturday, September 20, 2008

“Challenger”


Hoe krijg je tieners weer aan het sporten? Deze vraag stelde Stichting Symbiose zich in 1997. Zij wilden een uniek concept ontwikkelen waarbij tieners konden kijken wat er op het gebied van sport te halen valt. De gemeente die werd gevonden om het pilotproject uit te voeren was de gemeente Stein. Vandaag kon de jeugd uit Stein meedoen aan een wedstrijd georganiseerd door Stichting Challenger Stein die voor de 12e keer plaats vond in onze gemeente. De jeugd kon zich inschrijven als team en met de fiets en een kaart als leidraad op zoek gaan binnen onze gemeente naar activiteiten. Alle teams nemen het op tegen elkaar en het gaat niet alleen om de score maar ook wordt er gekeken naar de samenwerking binnen het team. Foto 1: De start en de finish vonden plaats op het grasveld aan de Omphaliusstraat.

Labels:

“Challenger”


Foto 2: Een van de deelnemende groepen uitgedost als de "Bluesbrothers".

Labels:

“Challenger”


Foto 3: Het enthousiasme en plezier “spat” er van deze foto af.

Labels:

Friday, September 19, 2008

“ Restaurant Steinerbos”


Een plaatje van Restaurant “Steinerbos” waar een nieuwe restauranthouder de scepter zwaait.

Labels:

Thursday, September 18, 2008

“5e etappe”


Vandaag was ik in Thorn te gast als fotograaf om de vijfde etappe vast te kunnen leggen van de Duchenne tocht over 700 km. Deze tocht gaat door 4 landen en zal een week duren waarin de 700 km zullen worden afgelegd. Op de foto “ons Team” samen met Swen van Heugten uit Thorn, een van de jonge patientjes, die tijdens de laatste km`s naar de finish meefietste. Rechts naast hem zijn trotse vader Peter.

Labels:

“5e etappe”


Foto 2: Het is altijd fijn om na gedane arbeid (lees 100 km fietsen) ontspannen samen te rusten.
Vlnr Patrick, Wiel, Peter,Bert,Henk en George

Labels:

Wednesday, September 17, 2008

“Presentatie”


In Stein wonen echte wereldse sportmensen die onze gemeente echt op de wereldkaart zetten. Een van die toppers is Han Frenken die vanavond in gezelschap van een volle zaal, heel veel pers en het medium Jomanda zijn boek “Marathon variaties” presenteerde. Het eerste exemplaar kreeg Jomanda aangeboden. Han staat verschillende keren in het “Guinness Book of Records” vermeld met zijn prestaties. Stein kan trots zijn op zo`n sportman.

Labels:

“Presentatie”


Foto 2: Han naast Jomanda achter de presentatie tafel.

Labels:

“Presentatie”


Foto 3: Han tijdens de tekensessie . Het boek is een aanrader en vele liefhebbers stonden geduldig te wachten.

Labels:

Tuesday, September 16, 2008

“Heroes”


Afgelopen zondag ging de mountainbike-marathon vanuit Luxemburg van start om over een week te finishen in Nijmegen. De deelnemers hebben dan 700 km achter hun wielen. Onze helden van het “Duchenne Heroes mountainbike team” die afgelopen zaterdag vanuit Urmond vertrokken kwamen vandaag, na de derde etappe, aan op de camping Cottesserhoeve in Vijlen. Ik was erbij om ze te zien aankomen en natuurlijk ze te kunnen fotograferen. Foto 1: binnenkomst na ruim 100 km vlnr. Wil Cuijpers , Bert Salden, George Bosch en Henk Jacobs.

Labels:

“Heroes”


Foto 2: Aan de finish staat zoals verwacht een van de familieleden (Tonnie de echtgenote van Henk) voor de broodnodige morele steun.

Labels:

“Heroes”


Foto 3: Na de inspanning volgt even de ontspanning in de vorm van een pilsje.

Labels:

Monday, September 15, 2008

“Dametjes”


Afgelopen zondag zaten deze twee gezellige dames samen op een elektriciteitskastje in Catsop tegenover de werkplek waar ondergetekende aan het werk was tijdens de Winandus kunstmarkt. Ze zaten er zo gezellig te kletsen en het zag er zo ontroerend eruit dat ik besloot mijn toestel te nemen om ze eventjes tussen het “kunstmaken” door op de gevoelige plaat vast te leggen. Helaas ben ik vergeten naar hun namen te vragen zodat ik ze deze foto niet kan opsturen. Misschien reageert er iemand op mijn fotosite zodat ik ze alsnog de foto kan laten toekomen.

Labels:

Sunday, September 14, 2008

“Winandusmarkt”


Onder grote belangstelling vond vandaag de twee jaarlijkse Winandus Kunstmarkt plaats in het idyllische Catsop. Het weer zat eens een keertje niet tegen en de markt had een zeer hoog creatief gehalte. Vele kunstvormen kwamen aan bod en er is door de organisatie kosten noch moeite gespaard om het niveau tot een hoog peil te brengen en te bewaken. Echt een aanrader voor de vele kunstliefhebbers.

Labels:

“Winandusmarkt”


Foto 2: Deze ervaren muzikant stond overal op het “kunst circuit”waar hij zijn vrolijke klanken liet horen.

Labels:

Saturday, September 13, 2008

“Marathon”


Vanmiddag vertrokken de leden van het team “DuchenneHeroes mountainbike team” vanaf Urmond , uitgezwaaid door de vele familieleden ,in de richting van Luxemburg waar morgen de start zal plaatsvinden voor een tocht per fiets van 700 km. Foto 1: afscheid van de helden door de vele familieleden. Vanaf Wiltz in Luxemburg zal het team beginnen aan deze mountainbike-marathon. Zeven dagen later en na 700 km "onder de wielen" hopen de deelnemers heelhuids op zaterdag 20 september in Nijmegen aan te komen. In totaal doen er 275 MTB'ers mee, het wordt een heel spektakel. De deelnemers gaan in 2008 weer de uitdaging aan om geld in te zamelen voor hun goede doel: ondersteuning van het onderzoek ter bestrijding van de ziekte van Duchenne (spierziekte). Tot nu toe heeft het team ruim 16.000 Euro opgehaald, dank zij hun vele sponsoren.

Labels:

“Marathon”


Foto 2: Het team, bestaande uit (vlnr) George Bosch, Wil Cuijpers, Henk Jacobs en Bert Salden. Patrick Vonken en Peter van Heugten zullen als gastrijders het team completeren.

Labels:

Friday, September 12, 2008

“Eburonen”


Een foto van de Eburonenstraat met een korte toelichting. De Eburonen waren een volksstam waarvan het grootste deel ten tijde van Caesar woonde "tussen Maas en Rijn", in gedeelten van het huidige Nederland en België (Kempen, beide Limburgen) en Duitsland (Roer, zijrivier van de Maas).De stam werd door Caesar volledig van de kaart geveegd. Deze straat zal niet zo maar verdwijnen en is vernoemd naar deze stam.

Labels:

Thursday, September 11, 2008

“ Rust“


In alle rust genieten van het mooie weer samen zittend in het gras in september op de Scharberg te Elsloo.

Labels:

Wednesday, September 10, 2008

“Waschmaschien”


Een wel heel oude wasmachine op een bijzondere en creatieve manier aan een tweede leven helpen. Gelukkig zijn er nog creatieve mensen die spullen uit het verleden een nieuwe kans geven.

Tuesday, September 09, 2008

“Fanfarezaal”


Aan de kelderstraat te oud Stein ligt de “fanfarezaal”,een trefpunt van veel Steinse activiteiten.

Labels:

Monday, September 08, 2008

“Piraten”


Zondag stond Steinerbos in het teken van de Piraten. Ouders konden er met hun kinderen genieten van het thema Piraten. Jonge en heel jonge piraten waren avn de partij. Hier enkele foto`s van dit evenement.

Labels:

“Piraten”


Foto 2: Piraten aan het wachten op de trein in Steinerbos.

Labels:

“Piraten”


Foto 3: Een Piraat die haar huisdier mee had genomen.

Labels:

Sunday, September 07, 2008

“Buurtfeest”


Ieder jaar opnieuw staat er een grote feesttent op het pleintje bij de Assevedostraat/Gavarellestraat. De buurt geeft een feest voor jong en oud. Iedereen van Stein is er welkom. De muziek werd er verzorgd door “de Peerlinkbend”. Het was er weer erg gezellig en de drank vloeide tot in de late uurtjes

Labels:

“Buurtfeest”


Foto 2: De dames van de Peerlinkbend zetten hun beste beentjes voor.

Labels:

“Buurtfeest”


Foto 3: Iedereen had het naar zijn of haar zin.

Labels:

Saturday, September 06, 2008

“Vlaai”


Vandaag werden alle inwoners van de Kattekop te Urmond verrast met een echte Limburgse vlaai. Vanmorgen togen de uitvoerders, projectbegeleiders en leden van het “Pitboeltheater”met een geluidswagen langs alle woningen van de Kattekop om de bewoners een heerlijke vlaai aan te bieden als goedmakertje voor de te verwachten overlast tijdens de bouwwerkzaamheden die er gaan plaatsvinden. Foto1: het werkterrein van het project.

Labels:

“Vlaai”


Foto 2: De acteurs van het Pitboeltheater.

Labels:

“Vlaai”


Foto 3: De acteurs aan de deur met een vlaai.

Labels:

Friday, September 05, 2008

“Vlakte”


Daar waar het oude gemeente huis stond is er nu een grote vlakte mooi aangevuld met grond en geëgaliseerd . De geruchten doen de ronde dat er hier een nieuwe parkeerplaats wordt gesitueerd. Men zou zich al niet meer kunnen voorstellen hoe het er bebouwd heeft uitgezien.

Labels:

Thursday, September 04, 2008

“Weg- Kruis ”


Op 7 juni 2008 heeft pastoor P. Houben het gerestaureerde kruisbeeld op de Schoorweg in Berg aan de Maas opnieuw ingezegend. Eerder was het beeld van dit wegkruis door vandalen onherstelbaar beschadigd. Na de verdwijning( Weg-kruis) van het corpus van het kruisbeeld is het corpus na tips vernield teruggevonden door Hub Spronkmans van de werkgroep Kleine monumenten. Het was echter onherstelbaar vernietigd. Lei van Mulken van deze werkgroep heeft een nieuwe corpus aan het kruis aangebracht en het geheel opgeknapt.Oogstkoningin Sissi Wagemans en de voorzitter van de stichting Oogstdankfeesten, Giel Notten, onthulden het gerenoveerde wegkruis. Pastoor Houben zegende vervolgens het wegkruis opnieuw in.

Labels:

Wednesday, September 03, 2008

“Spiegel”


Op een paar plaatsen in groot Stein staan verkeersspiegels opgesteld die er voor moeten zorgen dat het verkeer uit de verschillende richtingen elkaar niet hindert. Deze spiegel staat aan de straat Steinerbos en Wegsken, een nieuwbouw gedeelte waarvan enkele huizen zichtbaar zijn in de spiegel.

Tuesday, September 02, 2008

“Entree”


Aan de hoofdingang van Steinerbos staat het oude vroegere entreehuisje waar vele kinderrijke gezinnen hun toegangskaartjes kochten. Het huis staat er al heel lang en is bijna een bezienswaardigheid.

Labels:

Monday, September 01, 2008

“Kastanje”


Mooie bloesem van een kastanjeboom gefotografeerd in het bos van het kasteelpark nabij de tennisbaan te Elsloo. De kastanje komt oorspronkelijk niet uit onze streken maar is ingevoerd uit Zuid-Europa. Hij is waarschijnlijk door de Romeinen meegebracht. Hij groeit het liefst op leem en zandgrond maar houdt niet van kalk, klei en natte gronden. Hij staat meestal alleen. Hij heeft een dikke korte stam en een brede bladerkroon. Een volwassen kastanjeboom kan tot 30 m hoog worden. De kastanje bloeit in het begin van de zomer met opvallende hangende roomwitte bloemtrossen van fijne witte bloempjes. Hun geur is zéér specifiek en trekt veel bijen aan. Het is dan ook een uitzonderlijk goede honingleverancier.

Labels: