Sunday, November 30, 2008

“Gelift“


Nu het weer slechter wordt zullen de daken nagekeken moeten worden op eventuele gebreken en lekkages. Huub (Links op foto) met zijn partner Pierre (Rechts) hebben deze week zorgvuldig de nokpannen “gelift” , schoongemaakt en weer stevig verankerd zodat ze bij eventuele windvlagen op hun plaats blijven liggen. Op de foto is te zien dat ze het er maar druk mee hebben.

Labels:

Saturday, November 29, 2008

“Pieten“


Vanmiddag liepen twee “Pieten”een beetje verdwaasd rond in het winkelcentrum. Ze waren de Goed Heiligman kwijt . Luid roepend en aan iedereen vragend liepen ze te zoeken. Het is niet bekend of ze hem uiteindelijk gevonden hebben. Ondertussen deelden ze wel snoepgoed uit aan de talloze kinderen die met hun ouders aan het winkelen waren.

Labels:

Friday, November 28, 2008

“Houten Kruis“


Op de foto de Maria kapel ,aan de Kaakstraat,die een aantal weken geleden in het middelpunt stond omdat er een houten kruis werd ingezegend door de pastoor van Elsloo. Over dit bijzondere kruis gaat een verhaal dat het na een brand, waarbij nagenoeg alles was verbrand ,dit kruis ongeschonden onder het puin te voorschijn kwam. Een wonderlijk voorval waardoor men besloot dit kruis een permanente plaats te geven in de kapel.

Labels:

Thursday, November 27, 2008

“Panorama“


Met veel kunst en vliegwerk staande met de rug tegen de afscheidingsmuur lukte het net met een aantal foto`s deze boerderij in zijn totaal op de foto te zetten.

Labels:

Wednesday, November 26, 2008

“Vissers“


Langs het Julianakanaal is het voor de fanatieke vissers goed vertoeven. Menige vis wordt aan de haak geslagen Vaak vinden er viswedstrijden plaats en dan is het voor de wedstrijdvissers aanschuiven voor een plaatsje aan de vaak volle kant.

Labels:

Tuesday, November 25, 2008

“Presentatie”


Ze waren te gast in de studio van de lokale omroep in het programma van Ton Lexis, het wereldberoemde koppel de “Wearknöppele”. Ze presenteerden hun nieuwe Cd “Sint Gietere” bij een lekker stukje Limburgse Vlaai. We hopen nog lang te kunnen genieten van hun fratsen op de Limburgse TV.

Labels:

Monday, November 24, 2008

“Sneeuwimpressie”


Gisteren namiddag begon het te sneeuwen zodat er met een auto niet meer veilig te rijden was. Er waren afspraken maar dit weer noopte ons om thuis te blijven. Als alternatief besloot ik er op uit te trekken met de camera in de hoop dat ik enkele mooie sneeuwfoto`s zou kunnen maken. Ondanks de duisternis is het toch gelukt. Hier een kleine impressie. Foto 1: Besneeuwde tafels bij brouwerij “De Fontein”.

Labels:

“Sneeuwimpressie”


Foto 2: Een ijzeren hekwerk op de Molendijk.

Labels:

“Sneeuwimpressie”


Foto 3: De Hoolstraat te oud Stein.

Labels:

“Sneeuwimpressie”


Foto 4: De trapleuning van een woning Kruisstraat/Keerend te oud Stein.

Labels:

“Sneeuwimpressie”


Foto 5: De Halstraat vol sneeuw.

Labels:

Sunday, November 23, 2008

“Muziek“


Vanmorgen vond er een bijzondere muziekuitvoering plaats in de Moutheuvel waar de ouden van Dagen zichtbaar van genoten. Een jeugdig deel van onze fanfare St. Martinus speelde voor een groot gezelschap inwoners van de Moutheuvel.

Labels:

“Muziek“


Foto 2: Een aantal jeugdigen onder de bezielende leiding van Karel Pantus.

Labels:

Saturday, November 22, 2008

“Eerste sneeuw”


Gisterenavond viel de eerste sneeuw van dit najaar uit de lucht. De weersvoorspellingen hadden al een waarschuwing doen uitgaan. Helaas was er vanmorgen omstreeks 10.00 uur geen sneeuw meer te bekennen. Wachtend op de volgende sneeuwbui, als we de voorspellingen mogen geloven , laat deze niet lang op zich wachten.

Labels:

Friday, November 21, 2008

“Spiegel“


Het wateroppervlak lijkt wel een spiegel te zijn. De visvijver nabij kasteel Elsloo is altijd weer een inspiratiebron waar je nooit uitgefotografeerd raakt.

Labels:

Thursday, November 20, 2008

“Vijver“


Zo maar een mooi plaatje van de vijver bij de Paters oud Stein.

Labels:

Wednesday, November 19, 2008

“De toekomst“


Wie de jeugd heeft die is verzekerd van de toekomst. Met deze gedachte heeft onze carnavalsvereniging een jeugd afdeling in het leven geroepen. De jeugd krijgt het carnavalsgevoel met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Deze groep trof de fotograaf aan tijdens de receptie van de “Steinder Garde”.

Labels:

Tuesday, November 18, 2008

“Communicatie“


De mobiele telefoon is nu echt gemeengoed geworden en de huidige communicatie verloopt dan ook hoofdzakelijk via dit stuk elektronica. Ook onder de jeugd is het eerder regel dan uitzondering. Men heeft zich vaak en veel te vertellen via de zendmasten. Afgelopen zaterdag kwam de Sint per boot aan in Stein en ik “kiekte” dit drieluik van deze twee vrienden die de Sint de Sint lieten en alleen maar interesse toonden voor hun ongetwijfeld belangrijke berichtjes op de mobiel.

Monday, November 17, 2008

“Genegenheid“


Ook in de dierenwereld bestaat er zo iets als tederheid of genegenheid, getuige deze foto gemaakt in de buurt van de “Meulewiert” te oud Stein. Het jonge stiertje laat zich verwennen door een paard vanachter de draad van een andere wei. Beiden lieten zich niet storen door mijn aanwezigheid. Dit tafereeltje heb ik zeker een kwartier gade geslagen om op het juiste moment de foto te kunnen maken.

Labels:

Sunday, November 16, 2008

“ 33 jaar Garde “


De Garde van Stein bestaat 3 x 11 jaar en dit werd afgelopen zaterdag met een feest voor alle inwoners van Stein in het Socio gebouw gehouden. De receptie was er een om in te lijsten, zo druk. Foto1: Allemaal present voor de foto.

Labels:

“ 33 jaar Garde “


Foto 2: Beide jubilarissen op de foto. Links Sje Stassen 33 jaar lid en rechts Phil Cobben 11 jaar lid.

Labels:

“ 33 jaar Garde “


Foto 3: Er werden heel wat handen geschut . Op de foto een delegatie van de bejaarden prinsen.

Labels:

Saturday, November 15, 2008

“ Sint“


Vandaag werd de Goed Heiligman ingehaald aan de haven te Stein. De Sint en zijn pieten werden omstreeks 14.30 uur door een enthousiaste menigte luidruchtig welkom geheten toen hij met zijn “stoomboot”aanmeerde.

Labels:

“ Sint“




Foto : Onze Burgemeester , dhr. Barske, heette hem hartelijk welkom waarna hij vele kinderharten sneller deed kloppen.

Labels:

“ Sint“




Foto : Vele kinderen hadden ook een verrassing voor de Sint in de vorm van tekeningen.

Labels:

Friday, November 14, 2008

“ Terpkerk je“


Vandaag een foto gemaakt in Oud Urmond waar het terpkerkje centraal in beeld staat.

Labels:

Thursday, November 13, 2008

“Grensmaas“


Een overzicht van de werken t.b.v. “Grensmaas” zoals ze op dit moment uitgevoerd worden. De Grensmaas is ruim 40 kilometer lang en loopt aan de Nederlandse zijde van Maastricht tot Stevensweert. Grensmaas is de naam van het project voor het waterbeleid in het Maasland. Dit project streeft ernaar overstromingen te vermijden door haar,de Maas, opnieuw voldoende ruimte te geven en de natuur te herstellen. Dat wil men bereiken door verbreding en verdieping van de Maas , het herstel van de uiterwaarden langs de Maas als uitwijkplaats voor het water bij dreigende overstromingen en het laag houden van de zomerdijken. Daarnaast wil men de reeds bestaande grindplassen ook een nieuwe bestemming geven voor recreatie en toerisme. Inmiddels is het project van start gegaan. De Nederlandse vereniging Natuurmonumenten houdt zich hiermee intensief bezig. Rechts op de foto is hoeve “De weerd” te zien.

Labels:

Wednesday, November 12, 2008

“Koudbloed “


Deze twee koudbloedpaarden staan geduldig te wachten totdat de foto gemaakt is. Deze paarden grazen op de kanaaldijk aan de Urmonder parallelweg.

Labels:

Tuesday, November 11, 2008

“Kermis “


Foto 1: De “Rups”, een van de vele attracties op de kermis in het centrum te Stein.

Labels:

“Kermis “


Foto 2: De eigenares van deze attractie moet de hoogte in om de gewonnen prijs uit te kunnen reiken.

Labels:

Monday, November 10, 2008

vreemde gast



Vandaag werd er op de kermis een “Mystery Guest“ verwacht. Vele vrouwelijke fans stonden ongeduldig te wachten totdat de gast zou verschijnen. Het bleek de soap acteur Jack van Houten ( Mark van Eeuwen) van “goede tijden slechte tijden" te zijn.

Foto 1: Zelf op de hand van een fan moest de acteur zijn handtekening plaatsen.

Labels:

vreemde gast



Foto 2: De meest fanatieke fans wilden allemaal iets nadrukkelijker op de foto samen met de acteur.

Labels:

vreemde gast



Foto 3: Op de foto met Jack van Houten.

Labels:

vreemde gast



Foto 4: Op de foto met als decor de touwtje trekken attractie.

Labels:

Sunday, November 09, 2008

“Boog”


De takken en herfstbladeren van deze bomen aan de Stadhouderslaan lijken in elkaar te grijpen. Ze vormen een boog van takken en herfstbladeren en men heeft het gevoel door een tunnel te rijden.

Labels:

Saturday, November 08, 2008

“Kerk Elsloo”


Eerder werd de oude kerk te Elsloo in beeld gebracht. Nu de herfst zich volop laat gelden vond ik het de moeite waard om er weer eens een paar foto`s aan te wijden. Mijn keuze is op deze foto gevallen omdat de compositie klopt en de herfstkleuren deze foto versterken.

Labels:

Friday, November 07, 2008

“Beekstraat“


Staande in de Beekstraat te oud Urmond zie je op de achtergrond het Terpkerkje liggen in de Grotestraat. Een mooi beschermd dorpsgezicht in herfstkleuren.

Labels:

Thursday, November 06, 2008

“ Wedstrijd“


Afgelopen zondag werd in het Julianakanaal volop gevist door een groot aantal sportvissers. De wedstrijd werd georganiseerd door Hengelsportvereniging Oud Stein. Op de foto een aantal sportvissers ter hoogte van de buurt “Kattekop” te Urmond.

Labels:

Wednesday, November 05, 2008

“ Telelens “


Het resultaat van een foto, gemaakt met een telelens, is vaak verrassend. De foto wordt als het ware “ingekort”tot een relatief klein vlak. Hier een telefoto gemaakt te Oud Urmond vanaf de Brugstraat in de richting van de Grotestraat.

Labels:

Tuesday, November 04, 2008

“ Catsopperhöfke“


Het lijkt wel een foto uit de jaren 50 maar het is een “verse” foto van een bijzonder huis “Het Catsopper Höfke” Deze woning is meer dan 80 jaar oud. Het woonhuis ontstond uit 2 bouwvallige schuren. Het resultaat van jarenlang noeste arbeid.

Labels:

Monday, November 03, 2008

“ Zondagmorgen“


Het is zondagmorgen. Je kunt kiezen om eens lekker uit te slapen of je fiets te nemen en met aan aantal vrienden van het mooie weer en omgeving gaan genieten. Deze groep fanatieke fietsen kwam ik tegen in de Julianastraat te Elsloo.

Labels:

Sunday, November 02, 2008

“Knoevel”


Deze jonge dame showt haar twee lieve cavia`s tijdens het “Knoevelfestijn”in ons winkelcentrum te Stein.

“Knoevel”


Bij een deskundige kon men de beestjes laten nakijken op mogelijke gebreken.

“Knoevel”


Ook het caviaspel van Fred Oster, de AVRO-coryfee van de “Wiekentshow” uit midden jaren 70 was van de partij.

Saturday, November 01, 2008

“Wilgen”


Foto 1: De inwendige mens werd niet vergeten.
Vandaag stond de landelijke Natuurwerkdag op de agenda. Ook de leden van IVN Elsloo willen hieraan hun steentje bijdragen. Samen met diverse vrijwilligers gingen ze vandaag wilgen knotten in het Elsloose bos, langs het voormalige wandelpad bij de Hemelbeek. Dit gebeurde o.l.v. Staatsbosbeheer, de eigenaar van dit stukje bos. Door het snoeien voorkomt men dat de stam inscheurt en de boom uiteindelijk uit het landschap verdwijnt. Dat zou een pijnlijk verlies zijn zowel voor het landschap als voor de vele dieren die in de knotwilgen huizen. Het is geweldig dat er vele vrijwilligers beschikbaar willen zijn en zich inzetten voor onze natuur.

Labels:

“Wilgen”


Foto 2: Samen aan de slag in het Elsloose bos langs een stuk van de Hemelbeek.

Labels:

“Wilgen”


Foto 3: Rechts op de foto dhr. Huub v. Poemeren , Staatsbosbeheer.

Labels: