Tuesday, March 31, 2009

“Nieuwsgierig“


De koeien, die hier door Irene gefotografeerd worden, waren niet erg schuw eerder nieuwsgierig.

Labels:

Monday, March 30, 2009

“Lentegevoel”


Vandaag had ik een echt lentegevoel . Na veel regen nu dan toch zonneschijn. Je krijgt ineens een heel ander gevoel en niet te vergeten veel meer energie. En nu maar hopen dat dit een poosje zal aanhouden. Dit schaap met haar lam trof ik vandaag in Meers aan. Tevens is dit de 1500e foto op deze site.

Labels:

Sunday, March 29, 2009

“Belboomweg”


Heel herkenbaar door de historie van onze mijnbouw zijn de kleine maar prachtige huizen die in de Belboomweg liggen. Foto genomen vanaf de Mauritsweg.

Labels:

Saturday, March 28, 2009

“Blank“


Niet zo verwonderlijk na al die regen. Hier staat een weiland in de Maasband blank als gevolg van die overmatige regen.

Labels:

Friday, March 27, 2009

“Panorama“


Ook vandaag hingen zware regenwolken boven het centrum van Stein. Tussen de regenbuien door brak er in de namiddag een waterig zonnetje door. Omstreeks 18.00 uur was het droog en dus even gelegenheid een panorama foto te maken van het centrum in Stein. Rechts is “de Stevel” te zien en aan de linkerkant zien we de flats van de Stadhouderslaan.

Labels:

Thursday, March 26, 2009

“Moe“


Moe wordt je van het weer tegenwoordig. Er is volgens mij nog nooit zoveel over het (slechte) weer gepraat als de laatste tijd. En niet zonder reden. Het verlangen naar de lente is heel groot maar we zullen nog even geduld moeten hebben. Foto gemaakt van het voormalige kantoor van Macintosh langs de Mauritsweg.

Labels:

Wednesday, March 25, 2009

“Nagedachtenis“


Als een vereniging in Stein zijn overleden leden niet vergeet dan is het de schutterij wel. Ieder jaar op 19 maart ( St.Josef) vind er een herdenking plaats op het kerkhofDeze bos bloemen met kaartje trof ik aan op het kerkhofje achter de St. Martinuskerk waar een speciaal monument in de vorm van een labyrint is neergezet.

Tuesday, March 24, 2009

“Verjaardag”


Dhr. Ruijters, hier met zijn echtgenote Mw.Ruijters- Pisters , viert vandaag zijn 90e verjaardag. Ik trof hem gisteren samen wandelend met zijn vrouw aan in onze straat. Nadat ik een praatje met hun gemaakt had besloot ik van dit bijzondere echtpaar een paar foto`s te maken. Vandaag was het de tijd om de afdrukken persoonlijk bij hun in de Moutheuvel te gaan bezorgen. Ze waren aangenaam verrast. Hier samen op de foto in de huiskamer.

Labels:

Monday, March 23, 2009

“Gastenhof“


Een voormalige notariswoning te Urmond werd in 1964 omgedoopt tot internaat en opvang voor jongens. Het gebouw kreeg als naam “Jongenshof” Vele verbouwingen later is het nu omgedoopt tot “Gastenhof”.

Labels:

Sunday, March 22, 2009

“Uitzicht”


Uitzicht vanaf de “Kattekop”te Urmond in de richting van de Maasband en onze Belgische buren.

Saturday, March 21, 2009

“Monument“


Dit bijzondere gebouw fotografeerde ik vanmiddag bij stralend weer te Urmond. Het is een relatief jong monument en is gebouwd in 1937 als raadhuis van de toemalige gemeente Urmond. Het werd ontworpen door architect Swinkels uit Maastricht. Een bijzonderheid is het torentje waar het trappenhuis in is ondergebracht. De stijl van dit torentje herinnert ons aan de Renaissance.

Labels:

Friday, March 20, 2009

“Actiedag” 1


Onder de noemer “Make a Difference Day”- stond vanmiddag het zanguur en het pannenkoeken bakken op het programma. De oudjes genoten zichtbaar van dit gezellig samenzijn. Op deze landelijke actiedag zetten mensen zich extra voor een ander in. In de gemeente Stein zijn diverse initiatieven opgestart en de wethouders hebben gezamenlijk besloten om eraan deel te nemen. Zo zou wethouder Luc Feij vanmiddag vanaf 14.00 uur pannenkoeken gaan bakken voor bewoners van de Urmonderhof. Helaas ontbrak hij vanwege ziekte. Foto 1: gezamenlijk zingen onder leiding van de organist Huub.

Labels:

“Actiedag” 2


Foto 2: Door vrijwilligers werden de nodige pannenkoeken gebakken.

Labels:

“Actiedag” 3


Foto 3: Zichtbaar genoten de bewoners van de pannenkoeken.

Labels:

“Actiedag” 4


Foto 4: Een van de bewoners trad voor haar medebewoners op.

Labels:

Thursday, March 19, 2009

“Zon”


De zon laat zich al van haar beste kant zien. Stein heeft zoveel mooie plaatsjes om met dit heerlijke weer van te genieten.

Wednesday, March 18, 2009

“Stem”


Een stem hebben als een nachtegaal , we hebben het over Dora van Heumen uit Stein. Voor de start van de Ultraloop op 1 maart j.l maakte ik kennis met haar stem. Als opening zong ze het Limburgs Volkslied maar vandaag hoorde ik een heel andere Dora in de kerk te Nieuwdorp. Op de website geeft ze aan dat haar grootste wens is om velen te mogen ontroeren met haar muziek. Deze wens is wat mij betreft vandaag meer dan uitgekomen. Vandaag een foto die al eerder genomen werd van haar omdat het onmogelijk was in de kerk te fotograferen.

Labels:

Tuesday, March 17, 2009

“Decoratie“


Het gezegde luidt: ”Gooi oude schoenen nooit weg voordat je nieuwe hebt”. Een goede raad die men het beste maar ter harte kan nemen. Verder kunnen ze ook nog een “tweede leven”hebben als decoratie of een stilleven.

Monday, March 16, 2009

“Spiegel“


Als een spiegel zo vlak was het water in de kasteelvijver vandaag omstreeks 17.30 uur. Gelukkig zijn de dagen aan het “lengen”en kunnen we wat later op de middag toch nog fotograferen. Na het eten snel nog even een uurtje wandelen is fijn en dat maakt een mens “fris en fruitig”.

Labels:

Sunday, March 15, 2009

“Winterjasmijn”


Een van de eerste bloeiers in onze tuin is de Winterjasmijn. Het is een echte winter- en voorjaarsbloeier. Al 'vriest het dat het kraakt', dan nog blijven de bloemen fier en oneindig bloeien. Van oorsprong is de struik afkomstig uit het gebergte in China en groeit daar op steile rotswanden tussen het struikgewas. Het is een ordeloze groeier, die zich graag laat leiden en aanbinden tegen een muur. Met het weer dat steeds beter wordt bloeit hij naar het voorjaar toe.

Labels:

Saturday, March 14, 2009

“Brug“


Een foto van de onlangs gerenoveerde brug over het Julianakanaal genomen vanaf de bocht in dat zelfde kanaal in de richting van Elsloo. Onder de brug is nog net de brug van Urmond te zien.

Labels:

Friday, March 13, 2009

“Zonnetje“


Vandaag was het eindelijk eens een mooie dag. Als het zonnetje schijnt komt iedereen naar buiten voor een eventuele wandeling.

Labels:

Thursday, March 12, 2009

”Verliefd”


Dit koppeltje zag ik heel geanimeerd zitten op een lantaarnpaal verliefd,verloofd of getrouwd? Het komend voorjaar speelt hier waarschijnlijk een rol in. De houtduif (Columba palumbus) is Nederlands grootste duivensoort. Tijdens de broedtijd vormen deze grote duiven monogame paren. Het mannetje bakent eerst zijn territorium af, waarna hij roept om een partner aan te trekken. Houtduiven broeden het liefst in bossen, parken en tuinen. Ze bouwen slordige nesten van takken en het is geen uitzondering dat een ei na het leggen meteen door de losjes gegroepeerde takken op de grond valt. Houtduiven leggen 2 eieren. Na het uitbroeden voederen zowel man als vrouw de jongen. Juveniele (een niet geslachtsrijp jong) missen in de eerste zomer de kenmerkende witte halsvlek. Er overwinteren enorme groepen houtduiven ook in Nederland.

Labels:

Wednesday, March 11, 2009

“H.Josef”


Meers heeft een eigen kerk en is sinds 1932 een zelfstandige parochie gewijd aan de H.Josef, de kerk stamt uit 1910 en verving de in 1894 gebouwde houten noodkerk. Voorheen viel Meers onder het kerkelijke en gemeentelijk bestuur van Elsloo, de andere gehuchten (dus ook Kleine Meers) behoorden tot Stein. Voor de kerk staat een standaard waar een ijzeren klok aan hangt. Deze klok werd gedurende de oorlog gebruikt en diende als vervanging voor het bronzen exemplaar dat de Duitse bezetters confisqueerden.

Labels:

Tuesday, March 10, 2009

“Plassen”


Komt het regenweer van de laatste dagen u ook zo de keel uit? Alles wordt er zo nat van. Ook mijn toestel wordt nat en we weten allemaal dat dit niet echt “gezond” is voor de electronica. Overal liggen plassen met water en dat kan een bron van inspiratie zijn om toch met de camera op pad te gaan. Eerder maakte ik enkele opnamen van spiegelingen in plassen. Het is steeds opnieuw een uitdaging om in de juiste plas die motieven te zien die interessant zijn om er een opname van te maken.

Labels:

Monday, March 09, 2009

“Lucht“


Wolken zijn altijd dankbaar om te fotograferen. Gisterenmorgen regende het behoorlijk maar later op de dag, in de namiddag, werd het droog en besloten we te gaan wandelen. Natuurlijk niet zonder fototoestel. In Steinerbos liepen we om de kinderboerderij heen en zagen de mooie lucht. De keuze was snel gemaakt en dus tijd om deze mooie lucht op de foto te zetten.

Labels:

Sunday, March 08, 2009

“Die- Hards”


Vanmorgen ging de eerste toerrit per motor van de motor en toer club “De Horizon”van start in de richting van de bedevaart plaats Banneux in België. Omstreeks 10.10 uur vertrokken ze met frisse moed in de stromende regen. Ondanks het slechte weer waren er toch 6 heren en 1 dame komen opdagen. Deze eerste rit van het seizoen ging naar Banneux voor de inzegening van de motoren en hun berijders (sters). Ik denk dat de deelnemers onderweg zoveel water zijn tegengekomen dat ze al het gevoel hadden al een inzegening achter de rug te hebben. MTC telt 77 leden die hun hobby, motorrijden , beoefenen. De club organiseert regelmatig activiteiten voor de motoren en hun berijders of berijdsters. Van Ton Lexis , een van de “Die-Hards” hoorde ik dat de club nog leden zoekt om gezellig samen te kunnen recreëren. Geïnteresseerden kunnen met hem contact opnemen.

Labels:

Saturday, March 07, 2009

“Elfenbankje“


Als je aan paddenstoelen denkt, denk je aan de herfst. Maar ook in deze tijd kun je er nog een hoop tegenkomen. Deze week vond ik diverse soorten in Steinerbos, waaronder deze gewone elfenbankjes Trametes versicolor in het latijn. De subtiele kleurencombinaties vielen me op en maakte dat het de moeite waard was het vast te leggen.

Labels:

Friday, March 06, 2009

“Glij-jongeren”


Samen veel lol en plezier hebben en nu eens geen rumoerige hangjongeren maar “glij-jongeren”. Deze gezellige club jongeren trof ik in Steinerbos aan waar ze de tijd doorbracht met sms`n, wat kletsen, wat uitrusten en dingen doen die de jeugd tegenwoordig doet.

Labels:

Thursday, March 05, 2009

“Bedrijvigheid”


In onze haven is het geregeld een en al bedrijvigheid. Er worden schepen geladen of gelost en zand of grind voor de groothandel en de particulier verhandeld. Op de foto de grote kraan en een van de shovels die voor het verplaatsen ervan gebruikt worden.

Labels:

Wednesday, March 04, 2009

“Ezels”


Samen met oma in Steinerbos wandelen en dan de kinderboerderij bezoeken waar een drietal ezels te bewonderen zijn.

Labels:

Tuesday, March 03, 2009

“Krokussen”


Overal beginnen bloeiende planten tevoorschijn te komen, zoals deze krokussen in Steinerbos.Het plaatje geeft volgens mij de overgang van de herfst naar de lente prima weer. Wist u trouwens dat van een bepaalde soort krokus , saffraan wordt gemaakt? Saffraan is tegenwoordig het kostbaarste kruid ter wereld, want voor een kilo gedroogde saffraan heeft men de meeldraadjes nodig van 150.000 bloesems van de ‘Crocus sativus’. De krokus komt aan zijn naam volgens het Griekse woord krokos. Krokos betekent saffraan. Saffraan wordt verkregen door de stempels van de krokus te drogen. Doordat de krokus met de hand wordt geplukt, is saffraan de duurste specerij. Saffraan heeft een doordringend aroma en een scherpe smaak. Een draad saffraan volstaat om een liter kokend water in een uur diepgeel te kleuren. Leuk om te weten als je deze plant tegenkomt in onze Steinse natuur.

Labels:

Monday, March 02, 2009

“Portretten”


Het was weer dikke fotopret voor mij als fotograaf tijdens de gisteren gehouden 14e Ultra 6 urenloop van Stein. Uit de hele reeks foto`s heb ik een aantal bijzondere portretten gekozen om ze op de site te kunnen zetten. (Op de foto klikken voor een groter formaat)

Labels:

Sunday, March 01, 2009

“ Ultra loop” 1


Voor het eerst vond vandaag de Ultra run voor “Kids” plaats. Het was een prima initiatief om de jeugd bij dit grote gebeuren te betrekken. We zeggen niet voor niets “wie de jeugd heeft……….” Deze 1e Kids Run vond plaats in het recreatieoord Steinerbos voorafgaand aan de 14e zes uren ultraloop.
Foto 1: De start van een van de groepen jeugdige deelnemers.

Labels:

“ Ultra loop” 2


Foto 2: Na afloop moest er hier en daar bij een aantal jeugdige deelnemers getroost worden. Een van de vaders die zijn kind moest troosten.

Labels:

“ Ultra loop” 3


Foto 3: Nee, deze deelnemers willen de boom niet omver duwen maar het is een ritueel om de benen te strekken alvorens ze er 6 uur lang tegenaan gaan.

Labels:

“ Ultra loop” 4


Foto 4: Klokslag 11.00 uur vanmorgen gingen de volwassen deelnemers voor de Ultraloop van start.

Labels:

“ Ultra loop” 5


Foto 5: Veel deelnemers hadden er plezier in en ze lieten dit meerdere keren merken aan de fotograaf.

Labels:

“ Ultra loop” 6


Foto 6: Een van de favorieten voor de overwinning Math Roberts ,hier rechts op de foto, toen het nog goed ging. Tegen het einde van de loop moest hij helaas de wedstrijd verlaten wegens een vervelende serie blaren die het verder lopen onmogelijk maakten.

Labels:

“ Ultra loop” 7


Foto 7: Even voor 17.00 uur ging deze deelnemer, de Rus Alexey Belosludtsev, als eerste over de finishlijn. Een poging om het wereldrecord te breken mislukte.

Labels: