Saturday, September 30, 2006

“Ströpke”


Ströpke was de naam van het hondje van Anjes. Hij is helaas een paar maanden geleden naar de “eeuwige jachtvelden” vertrokken Anjes is een bekend persoonlijkheid in Stein. Jarenlang runde ze met haar man een elektriciteitszaak op het Wilhelminaplein. Het is nog steeds een lieve,gezellige ,innemende vrouw.

Labels:

Friday, September 29, 2006

“Kelderstraat”


Een eenvoudig maar mooi plaatje van de Kelderstraat in oud Stein.

Labels:

Thursday, September 28, 2006

“Avondlicht”


Met de dag worden de dagen korter. We kunnen zo minuten minder genieten van het daglicht.
Hier een impressie van de lucht boven het Maasland (Meers). Er zijn door ontelbare fotografen zonsondergangen vastgelegd opanaloge of digitale foto`s. Het blijft boeien zeker als in de zonsondergang een element vertegenwoordigd is.

Labels:

Wednesday, September 27, 2006

"Avond"


Iedere dag minstens een half uur bewegen is het devies. Tijdens de avondwandeling liep ik door onze haven en zag de schepen aan de kade bij avond.

Labels:

Tuesday, September 26, 2006

“De eenzame fietsers”


Weer en wind trotserend razen deze wielrenners tijdens een wedstrijd over een modderig circuit te Elsloo.

Labels:

Monday, September 25, 2006

“Dakar-rally”


Een auto kopen voor minder dan 500 euro en daarmee 7500 km ver rijden door weer , wind woestijnen en vreemde landen dat is de opgave die men de deelnemers stelt tijdens de rally Amsterdam-Dakar. Boet (links) en Etiën (rechts)nemen deze uitdaging aan en kochten een kleine auto uit 1992 met de respectabele km stand van 120.000 op de klok. Ze betaalden een “record bedrag” voor deze auto van 5 euro maar moesten hem wel opknappen. Na een nieuwe motor en een schilderbeurt moest er voor sponsoren uitgekeken worden om deze trip te kunnen bekostigen. Deze twee coureurs starten op 18 november met de nodige reserve onderdelen en zijn zo`n 3 weken onderweg en dit alles om een goed doel te kunnen steunen. Als ze heelhuids Dakar bereiken dan zal de auto, of wat er van over is, op een algemene veiling ter plaatse geveild worden waarna de opbrengst ook weer naar het goede doel gaat. Een nobel streven.

Labels:

Sunday, September 24, 2006

“Wim”


Wim Brouns is een duizendpoot. Hij heeft een tomeloze energie en staat voor iedereen klaar. Hier is hij bezig de houtvoorraad op peil te houden voor een eventueel strenge winter.

Labels:

Saturday, September 23, 2006

“Ballonvaart”


Je ouders zijn 50 jaar getrouwd en waar kun je ze dan mee verrassen? Ze hebben niet echt iets nodig want ze hebben al alles. Wat ligt er dan voor de hand ? Natuurlijk een ballonvlucht geschonken door kinderen en kleinkinderen. Deze ballonvlucht begon om 17.40 in
`s Gravenvoeren en eindigde voorspoedig in Nattenhoven omstreeks 19.10 uur. Op de foto vlnr de piloot dhr. Hans Pauw, Marco een gast aan boord, dhr. Slenter (81 jaar jong) en mw. Slenter begin 70 jaar jong. Deze eerste vlucht bleek een geweldige ervaring te zijn geweest. Ontspannen stond het gouden bruidspaar dan ook na een perfecte landing naast het mandje dat 5 minuten daarvoor nog hoog in de lucht hing.

Labels:

Friday, September 22, 2006

“Grenspaal”


Tussen Nederland en België/Duitsland staan zo'n 1300 grenspalen. Er zijn mensen die maken er een hobby van door deze palen te bezoeken en te fotograferen. Paal nummer 1 staat in Vaals. Van elke paal nr. staan twee exemplaren: eentje op de Belgische, eentje op de Nederlandse oever. Hier zien we grenspaal 116 op de Nederlandse oever nabij het veer in Berg aan de Maas. Op de Belgische over staat er ook een n.l. Nummer 116b
De huidige Belgisch-Nederlandse grens werd in de vorige eeuw vastgelegd. In 1839 werd in London het scheidingstraktaat tussen de koninkrijken van Nederland en België getekend. Vier jaar later werd op de conventie van Maastricht bepaald hoe de grens precies moest gaan lopen. Ook werd toen besloten 388 gietijzeren (en 356 hardstenen) grenspalen te plaatsen. De nummering was van 1 (drielandenpunt Vaals) tot 369 (Noordzee), langs de grensmaas werden dubbele palen geplaatst met hetzelfde nummer. De gietijzeren palen rusten op een achthoekig fundament en zijn versierd met de wapens van de beide koninkrijken en het jaartal 1843. In 1849 verscheen in het staatsblad een reglement voor het onderhoud van de grenspalen. Dit reglement bepaalt dat de gemeentebesturen hun rijksgrensvak in de lente van elk jaar inspecteren en daarvan een proces-verbaal opmaken.

Labels:

Thursday, September 21, 2006

“Vegen”


Na de weekmarkt op woensdag blijft er zwerfvuil liggen op het marktplein in het centrum van Stein. Met zijn veegmachine zorgt Ben er voor dat alle rommel vakkundig weggeveegd wordt zodat we weer over een schoon plein kunnen lopen.

Labels:

Wednesday, September 20, 2006

“MacIntosh”


Wie had er geen pasje van de “MEK” ? Heel Stein en omstreken kwam hier voor een nieuwe broek, pak, jurk of een “zondags” mantelpakje. Eerst kregen de mijnwerkers een pasje om er met korting kleding voor het hele gezin te kunnen kopen en na verloop van tijd kon je via via een pasje lenen waarmee je ook in de “MEK” kon. Er werd naar mijn weten zelden gecontroleerd en zo ontstond het idee dat je geboft had als je met je kleding weer buiten stond. Nu staat het pand tegenover Steinerbos al jaren leeg en is er geen enkele activiteit meer. Stein heeft een groot “naaiatelier verleden” waar vele Steindenaren hun brood verdienden

Labels:

Tuesday, September 19, 2006

“Weermannetjes”


Ze zijn wereldberoemd in Limburg en omstreken de weermannetjes uit Elsloo. Met passende spreuken laten ze ons versteld staan van hun wijsheid. Ze voorspellen het weer op een wel heel ludieke manier tot groot genoegen van de kijker van TV-Limburg. Op de foto van links naar rechts:
Pierre, Wim hun vaste cameraman en Jos.

Labels:

Monday, September 18, 2006

"Vierluik"

Labels:

“Crossen”


Vanmorgen om 10.00 uur klonk het startschat voor een enerverende dag vol snelheid, opspattende modder, stof en dansende en springende motoren over het circuit langs de Maas bij het oude veer te Elsloo. Verschillende klassen gingen van start en het waren spannende wedstrijden dankzij de goede organisatie van de leden van M.C.C Stein.

Labels:

Sunday, September 17, 2006

“Gezellig”


Een crosswedstrijd op de fiets of de motor maakt dorstig en dan is een lekker biertje niet te versmaden. In de tent, opgezet door de leden van MCC Stein, ging het er na de wedstrijden tot in de late uurtjes gezellig aan toe.

Labels:

Saturday, September 16, 2006

“Cross weekend”


Vandaag start het grote crossweekend, georganiseerd door M.C.C. Stein, met een wielerwedstrijd op het motorcircuit bij het oud veer te Elsloo. Vele deelnemers in allerlei leeftijdklassen gingen van start onder het toeziende oog van wielerbobo Jean Houben. Een van de jeugdige deelnemers was Jarno Errens hier op de foto. Het plezier waarmee deze coureur rondreed was echt aanstekelijk. Bij het zien van de fotograaf stak hij als een volleerde crosser zijn beide duimen in de hoogte.

Labels:

Friday, September 15, 2006

“Kip ik heb je”


Tijdens de laatste editie van het buurtfeest “Dirgelen” werd er o.a.een wedstrijd “kipsjiete”georganiseerd door de buurtvereniging. Op de foto zien we Mientje de kip en de eigenaar van het beestje. Wie er gewonnen heeft is niet echt belangrijk als je ziet hoe lief de kleintjes op het feest omgaan met dit “eierenkanon”. Rechts zien we de “arena” waar alles plaatsgevonden heeft. En de kip leefde nog lang en gelukkig………

Labels:

Thursday, September 14, 2006

“Frans en Johny”


Frans (L) en Johnny (R) van de firma L&S uit Hoensbroek zorgen ervoor dat we straks met z`n allen op een veilige manier ons nieuwe, in aanbouw zijnde, gemeentehuis aan de Stadhouderslaan kunnen bereiken.
Ze leggen samen de zware betonnen bielzen op hun plaats voor het afbuigende verkeer.

Labels:

Wednesday, September 13, 2006

“Bacterievrij water”


Na een hete periode, waarin het gevaarlijke botulisme en de blauwalgen de kop op staken
, nu een koelere periode. Ondanks dat het de laatste twee dagen toch weer erg warm was zijn de gevaarlijke bacteriën inmiddels weer verdwenen. Het water van de vijver bij de paters is weer vrij gegeven door onze gemeente en het is weer fijn om er zonder gevaren te kunnen wandelen.

Labels:

Tuesday, September 12, 2006

“Muurbloempje”



Als je het over een “muurbloempje” hebt dan zou je aan een verlegen meisje kunnen denken dat stilletjes in een hoekje zit om maar niet te hoeven opvallen.
Deze foto toont een muurplant die in de meest moeilijke omstandigheden zijn hoofd boven water probeert te houden. Het verbaast me iedere keer weer dat deze planten de kracht en de wilskracht tonen om te overleven.

Labels:

Monday, September 11, 2006

“Winandusmarkt”


Catsop was vandaag het decor van een twee jaarlijks terugkerende kunstmarkt met de grote K.
Velen vonden de weg naar dit sfeervolle en uitstekend georganiseerde evenement. Maar liefs 85 standhouders gaven acte de precense en presenteerden hun kunst en antiek aan het toegestroomde publiek.

Labels:

Sunday, September 10, 2006

“Voorbereidingen”


De vrijwilligers van de schutterij leggen de laatste hand aan de stand die bemand en bevrouwd gaat worden tijdens de jaarlijkse braderie in oud Stein. Dit team van leden,steeds opnieuw in de weer voor hun vereniging, is de kurk waar de schutterij op drijft.

Labels:

Saturday, September 09, 2006

“Schuurtje”


Zomaar een foto van een schuurtje ergens in het wandelgebied langs het kanaal.

Labels:

Friday, September 08, 2006

“Nieuwbouw”


Tegenover het tankstation aan de Sanderboutlaan te Elsloo verrijst de nieuwbouw van de boerderij waar verschillende generaties van de familie Roebroeks vele jaren geleefd en gewoond hebben. Van het oude gebouw is niets meer overgebleven en de aannemer geprobeerd op dit moment, met moderne middelen, toch nog een aansprekend gebouw neer te zetten.

Labels:

Thursday, September 07, 2006

“Winkelcentrum”


Deze keer een foto van ons winkelcentrum dat een druk bezocht winkelcentrum is. Inwoners van onze gemeente en de vele Belgische gasten bezoeken Stein en kopen er hun wekelijkse boodschappen.

Labels:

Wednesday, September 06, 2006

“Jeuk”


Bij de rotonde aan de Heerstraat Noord - Heidekampweg staat een bank die iedere dag, als het een beetje normaal weer is, als hangplek of praatplek gebruikt wordt. V.l.n.r. Jeu, Harie, die zijn beste beentje vol muggenbeten voorzet en aan alle aanwezigen laat zien hoe hij de jeuk met een stift te lijf gaat, Arthur en Jose. Verder op de voorgrond het teckeltje van Harie.

Labels:

Tuesday, September 05, 2006

“Verzorgen”


Tijdens een fotoronde in Stein raakte ik in gesprek met Willem Smeets. Hij was vergezeld van zijn hondje Tommie en tijdens het gesprek vertelde hij me dat hij al jarenlang zijn moeder en zus verzorgde. Hij vroeg of ik zijn moeder wilde fotograferen en liet me kennis met haar maken. Zijn moeder was 88 jaar en bedlegerig. Helaas is ze een paar dagen, na het maken van deze foto`s, overleden. De foto`s die ik van haar maakte waren de laatste en herinneren Wim aan zijn moeder, een vrouw die heel veel leed in haar leven gekend heeft.
Als fotograaf maar vooral als mens ben ik blij dat ik deze bijzondere mensen heb mogen fotograferen op een respectvolle manier.

Labels:

Monday, September 04, 2006

“Wilhelminaplein”


Onze computer doet het weer en we hopen dat de optredende problemen voorlopig tot het verleden behoren. We zijn nu gelukkig weer in staat de fotosite bij te werken. We danken de trouwe bezoekers voor hun geduld en hopen dat deze site niet meer onderbroken wordt door problemen. Het weer was vandaag goed te noemen. De foto van vandaag geeft een van de vele oude dorpskernen weer. We zien hier het Wilhelminaplein een van oudsher verzamelpunt van dorpsgenoten aan de waterput waar de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld.

Labels:

Sunday, September 03, 2006

“Zelfportret”


Ook de fotograaf is de regenbuien moe. Fotograferen is, als het zo nat is, wel mogelijk maar je moet zo voorzichtig zijn met je toestel en de lens. Hier een foto genomen tijdens de vele regenbuien in een spiegel.

Labels:

Saturday, September 02, 2006

"Herfst"


Per 1 september eindigt de zomer. De herfst heeft, gezien het weer van de laatste tijd , kenbaar gemaakt dat hij op komst is. Deze zeer grote paddenstoelen trof ik aan langs de weg bij de Scharberg. Ze zijn zo groot dat je ze wel moet zien. In een paddenstoelen boek trof ik hem niet aan dus de naam van dit verschijnsel is mij niet bekend. Wie het weet mag het zeggen.

Labels:

Friday, September 01, 2006

“Verjaardag”


Vandaag de verjaardag van mijn Ireentje. We hebben deze verjaardag gevierd met familie, vrienden en bekenden. We hebben er echt een fijn gevoel aan overgehouden. Iedereen heeft eraan gedacht en het bezoek van onze dochter met vriend en het telefoontje van onze zoon vanuit Amerika maakte de dag compleet.Weer een streepje bij de leeftijd maar als de rest van het lopende jaar zo wordt ervaren als deze verjaardag dan gaan we de toekomst optimistisch tegemoet.

Labels: