Monday, March 26, 2007

"St. Martinuskerk"


Vandaag werd dan eindelijk de Martinuskerk weer in gebruik genomen. Na de torenbrand geruime tijd geleden werd de kerk gesloten. Samen met het herstellen van de toren is besloten om de Martinuskerk ook een fikse opknapbeurt te geven en tevens een uitzonderlijk orgel te plaatsen. De werkzaamheden duurden 15 maanden en het resultaat is bijzonder mooi.
De feestelijke opening vandaag trok vele bezoekers zowel inwoners van Stein als mensen van ver buiten de dorpsgrenzen. Zij konden genieten van een Misviering gevolgd door een concert m.m.w. van Société St Martinus Fanfare te Stein, Guliks Mannenkoor, Southern Brass koperkwintet en uiteraard werd het nieuwe orgel bespeeld door Remy Syrier. Verder kon men een fles Martinusbier kopen welk speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen is door de Brouwerij “De Fontein” en op gepaste wijze door “De Steindergarde” in vol ornaat werd gepresenteerd .
Niet te vergeten kon men een geweldig mooi boek kopen “De St. Martinuskerk Stein, in historie gekoesterd”. Dit naslagwerk is een aanrader en meer als de moeite waard.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home