Friday, September 07, 2007

“Lady”


Iedereen heeft wel eens een Rolls-Royce automobiel gezien. Het figuurtje, the flying lady, voor op de motorkap zou gemaakt zijn uit puur zilver en daarna verchroomd en is zeer herkenbaar. De flying lady wordt alleen gevoerd op de Rolls-Royce,
Het figuurtje op deze foto staat op een Rolls-Royce Princess van der Plas uit 1951. Deze bijzondere auto werd gespot ergens in Stein. De dame, Eleanor Velasco Thornton, die model stond voor de radiatordecoratie, zou het succes ervan nooit beleven. Eleanor Thornton verloor het leven toen op 30 december 1915 het stoomschip Persia op haar weg naar India bij Creta door een Duitse onderzeeër werd getorpedeerd. Eleanor V. Thornton was werkzaam als secretaresse.
Rolls-Royce heeft niet altijd een mascotte op de grille gevoerd. De eerste flying lady verscheen "pas" in 1911. Vanaf dat jaar tot nu hebben de mascottes verschillende afmetingen gehad en zijn ze soms ietwat gewijzigd. Wordt een Rolls-Royce ingezet bij een bruiloft, dan zal de fotoreportage minstens één foto kennen met de neus van de auto erop.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home