Wednesday, April 30, 2008

“Gedecoreerden”


Op 30 april vindt in het nieuwe gemeentehuis het samenzijn van alle gedecoreerden plaats onder het genot van een glaasje oranjebitter.
Hier staan de glaasjes klaar om door de gedecoreerden genuttigd te worden.

“Gedecoreerden”


Foto 2. Ontvangst door de burgemeester voor het gemeentehuis

“Gedecoreerden”


Foto 3 De jongeren van de scouting Stein die ieder jaar bij het spelen van het Wilhelmus de vlag hijsen.

“Gedecoreerden”


Foto 4. Alle gedecoreerden samen in het gemeentehuis.

Tuesday, April 29, 2008

“Boerderij”


Vanaf de “Kattekop”in oud Urmond is een groot deel van de omgeving, richting Maasband, te zien. Op de voorgrond de boerderij die in de tijd van de overstromingen van de Maas in 1993 en 1995 in de problemen kwam en met grote wateroverlast te kampen kreeg. De eigenaar kon en wilde zijn vee niet in de steek laten en bleef op de boerderij.

Labels:

Monday, April 28, 2008

“Galerie”


Steindenaren , op straat en in hun omgeving gefotografeerd.

Labels:

Sunday, April 27, 2008

“Groot Meers”


Een kijkje vanaf het wandelpad langs het Juliana kanaal in de richting van Groot Meers.

Saturday, April 26, 2008

“Poortgebouw”


Een mooi doorkijkje vanaf de kasteel ruïne bij de Paters in oud Stein. Het heldere weer zorgt hier mede voor een mooie doortekende foto. Op de achtergrond de ingang van al de appartementen die er gebouwd zijn.

Friday, April 25, 2008

“Geschilderd”


Op de foto het onlangs geheel geïsoleerde en geschilderde pand van onze buurman. In het pand is een rijwielzaak gevestigd. De bekende Steindenaar Joke Dassen (overleden) was de eerste eigenaar. De huidige eigenaren zijn Alex en Alma die al jaren hun rijwielen aan de man of vrouw brengen.

Thursday, April 24, 2008

“1814”


Deze woning ligt in Meers en heeft de respectabele leeftijd van 194 jaar. Het is gebouwd in 1814 en er is mogelijk in 1920 nog aan gewerkt getuigen de ingemetselde herinneringssteen in de gevel waar beide jaartallen zijn afgebeeld samen met de letters I H S. Deze letters kunnen betekenen: de drie Griekse hoofdletters van de naam “Jezus”

Labels:

Wednesday, April 23, 2008

“Kers”


De Japanse kers staat bekend om zijn overdadige en uitbundige bloei. In de Dross Jonker van Kesselstraat staan nabij de achterkant van het nu afgebroken gemeente huis enkel prachtige bomen.
Deze sierkers komt van nature voor in het gebergte van West-China, in Korea en in Japan.

Labels:

Tuesday, April 22, 2008

“Verhuizen”


De Barbara kapel op de “Kattekop” in Urmond zal worden afgebroken en 75 meter verder zal er een geheel nieuwe kapel worden gebouwd. De kapel moet plaatsmaken voor nieuwbouwplannen. Het complete interieur zal mee verhuizen naar de nieuwe kapel (rechts op de foto) De stenen van de oude kapel waren helaas niet meer bruikbaar om er een nieuwe van te bouwen maar ze zullen toch nog een tweede leven krijgen . Ze gaan gebruikt worden om een nieuw monument te bouwen op het oude kerkhof. De nieuwe kapel ligt straks op een pleintje geheel ingebed tussen de nieuwe bebouwing van de “Kattekop”.

Labels:

Monday, April 21, 2008

“Zicht”


Vanaf het looppad langs het Julianakanaal heb je een geweldig zicht over de Maas en de weien vanaf Elsloo in de richting van Meers. Het wijde landschap in combinatie met de mooie lucht maken dit plaatje de moeite waard.

Labels:

Sunday, April 20, 2008

"Rest"


De sloop van ons oude gemeentehuis vordert voorspoedig. Er staat nog een rest van het middendeel met een hele hoop puin er om heen. Waarschijnlijk duurt het nog een dag en dan kan niemand nog zien dat het er geweest is. Op foto 1: De rest van het middelste gedeelte gefotografeerd door de grijper die er voor gezorgd heeft dat dit nog over is van het totale gebouw.

Labels:

"Rest"


Foto 2: De resten die vandaag nog zichtbaar waren.

Labels:

“Rest”


Foto 3: Voor iedereen die niet meer weet of die zich niet meer goed kan herinneren hoe het voorheen er uit zag. Deze foto is op 7 maart 2008 genomen.

Labels:

Saturday, April 19, 2008

“Lezing”


Gisteren vonden er twee lezingen plaats in Elsloo. Over de eerste van Rita Verdonk schreven we gisteren en over de tweede lezing gaat het in dit bericht. In het Maaslandcentrum gaf Louis Delahaye, de bekende trainer van de RABO wielerploeg, een lezing. Deze avond, voor een behoorlijk gevulde zaal, werd georganiseerd door Tourclub Elsloo in het kader van de viering van haar 30 jarig bestaan. De Onderwerpen die werden behandeld waren de vele Lichamelijke aspecten van de (wieler)sport, zoals training, gezondheid en voeding. Foto 1: Louis voor de aandachtige toehoorders.

Labels:

“Lezing”


Foto 2: De zaal was behoorlijk gevuld met aandachtige toeschouwers.

Labels:

Friday, April 18, 2008

“Rita”


Vandaag was het kasteel “Elsloo” het middelpunt waar de politica Rita Verdonk haar
publiek in een gemoedelijke informele ambiance toesprak. In een goed bezette ruimte besprak en beantwoordde ze de vragen die de bezoekers haar stelden. Reden voor de fotograaf te gaan fotograferen omdat het niet alledaags is dat in Elsloo zo`n landelijke prominente politica op bezoek is. Foto 1 de aankomst op Kasteel Elsloo.

Labels:

"Rita"


Foto 2: Het in gesprek gaan met de bezoekers.

Labels:

“Rita”


Foto 3: Portret van Rita Verdonk.

Labels:

Thursday, April 17, 2008

“Teamspelers”


Na de tenniswedstrijd samen de baan vegen op een van de banen op het park van Elsloo. De beide dames hebben er zichtbaar lol in na deze gewonnen wedstrijd. Links Audrey en rechts Daisy.

Labels:

Wednesday, April 16, 2008

“Tussen de bomen door”


Tussen de bomen vanuit het bos nabij het tennispark te Elsloo zijn verschillende woningen en de oude kerk van Elsloo te zien. Nu nog niet veel bladeren aan de bomen hangen heb je een redelijke kijk op een deel van Elsloo.

Labels:

Tuesday, April 15, 2008

“Koolzaadveld”


Hier en daar zie je binnen onze gemeentegrenzen al een veld vol koolzaad staan. Dit veld ligt in het gebied tussen Stein en het industriegebied “Business-park” Elsloo. Op de achtergrond silo`s van Chemelot.

Labels:

Monday, April 14, 2008

“Rubber matjes”


De brug waar onze autoweg overheen loopt richting Maastricht en richting Eindhoven wordt sinds een week of zes opgetild om rubber matjes, die onder het wegdek en op de ondersteuning liggen, te kunnen vervangen. Deze rubber matjes zorgen er voor dat de brug kan bewegen door het uitzetten en krimpen bij wisselende temperaturen. Verder dempt dit rubber het geluid van het voortrazende verkeer. De brug wordt door grote vijzels omhoog getild zodat de oude matjes verwijderd kunnen worden en de nieuwe aangebracht. Deze vijzels drukken per stuk met zo`n 110.000 kg de brug enkele centimeters omhoog terwijl er toch het verkeer overheen rijdt. Dit gebeurt pijler per pijler. Verder wordt de brug van een nieuwe verflaag voorzien. Op foto 1 : een van de vele hydraulische vijzels van 110 ton.

Labels:

“Rubber matjes”


Foto 2: de technische mensen van firma De Boer uit Nieuwegein, die het karwei moeten klaren. Vlnr: Fred, Evert, Arjan, Renè en Lub geduldig poserend voor de lens.

Labels:

Sunday, April 13, 2008

“Bloesem”


Ook in Elsloo bloeien de fruitbomen nu het meer en meer op de lente gaat lijken. Vandaag tussen de buien door een lekker zonnetje waardoor alles mooier van kleur lijkt te worden.

Labels:

Saturday, April 12, 2008

“Brigade”


Op de foto een aantal medewerkers van Vixia die er voor zorgen dat alles netjes er uit ziet in Stein. Hulde aan deze brigade van noeste werkers die hier het natuurgebied “Meldert” schoon houden van zwerfvuil, onkruid en losse bladeren.

Labels:

Friday, April 11, 2008

“Elserveld”


Vanaf het Julianakanaal onder aan de Scharberg kijk je zo tegen de nieuwbouw huizen van het Elserveld op. De lucht gaf voor mij de doorslag en maakte het plaatje compleet.

Labels:

Thursday, April 10, 2008

“Heerstraat”


Vandaag een foto van de Steinderweg te Nieuwdorp. De lente is al te zien aan het jonge groen van de berkenbomen. De foto is genomen ter hoogte van de rotonde St Martinushof – vander Marckstraat- Heerstraat zuid richting Elsloo.

Labels:

Wednesday, April 09, 2008

“Toren”


Gisteren zag u een overzichtsfoto van de gebouwen in de kasteeltuin bij de pater en vandaag een foto genomen naar het zuiden toe waar de stukken van de ruïne te zien zijn met de toren op de achtergrond.

Labels:

Tuesday, April 08, 2008

“Panoramaview”


Afgelopen zondag had ik de gelegenheid een bezoek te brengen in het kader van de museumdagen op de ruïne van het kasteel in oud Stein. Van bovenaf kon ik er een overzichtsfoto van maken. Op de achtergrond links het oude gerestaureerde koetshuis, in de midden de toren waar de ingang tot het binnenterrein is gesitueerd en rechts de appartemeten.

Labels:

Monday, April 07, 2008

"Klus geklaard"


Vandaag is de enorme opknapklus geklaard. De brug van Stein naar Meers, over het Julianakanaal, is weer helemaal top en kan er zeker weer zo`n 20 jaar tegen. Het groot onderhoud, dat in november 2007 startte, heeft een mooi resultaat opgeleverd. (Foto 1) De brug is weer smetteloos wit en staat te “glimmen” in het landschap.

Labels:

“Klus geklaard”

Gisteren werden de laatste steiger en zeilen verwijderd ( foto 2) zodat er vandaag weer normaal over gereden kan worden.

Labels:

“Klus geklaard”


Compositie van de brugdragers.

Labels:

Sunday, April 06, 2008

“Museumdag”


Vandaag was een van de dagen van het “Open museumweekend” in Nederland. Ook groot Stein doet hieraan mee. Zo ook het Streekmuseum “Schippersbeurs”in Elsloo. Hier maken de bezoekers een reis door de tijd en vormen zich een beeld van de Maaslandse bevolking van 1650 tot het jaar 1950. Het is dan ook zeer de moeite waard om dit museum te bezoeken en gezien de belangstelling denken velen er zo over.

Labels:

Saturday, April 05, 2008

“Luchtspel”


In de avondschemering aan de Maas toch nog even genieten van de bijzondere lucht en ondergaande zon.

Labels:

Friday, April 04, 2008

"Kras"


Als je de leeftijd van 80 jaar hebt bereikt dan is het geen uitzondering dat je de tijd en je rust neemt en mogelijk thuis achter de geraniums zit. De heer Houben uit Elsloo denkt daar toch heel anders over. Vandaag trof ik hem aan in het natuurgebied `t Meldert bij een dikke boom die geveld was. Hij was bezig deze dikke boom aan stukken te zagen met zijn motorzaag. Liever buiten bezig dan thuis zitten is zijn lijfspreuk. Onder het genot van zijn sigaar vertelde hij me dat hij 80 jaar jong was en enkele operaties achter de rug had o.a. na een val uit een boom met zijn kettingzaag maar dat hij toch actief wilde blijven. Op foto2 laat hij zien dat hij ook nog met een zware hamer om kan gaan om de boom te klieven door middel van echte ouderwetse keilijzers. Chapeau voor deze krasse heer.

Labels:

"Kras"


Labels:

Thursday, April 03, 2008

“Wandelen”


Wat is er mooier dan bij goed weer met je gezinnetje wandelen door Stein. Hier een foto gemaakt in de buurt van het kanaal en de ruïne van de paters.

Labels:

Wednesday, April 02, 2008

“Marktplein”


Ons marktplein gevat in een panorama foto. Dit beeld zal ook op korte termijn verleden tijd zijn door de uitbreiding van het winkelcentrum. Rechts is nog een gedeelte van het oude stadhuis te zien. De uitbreiding zal het huidige parkeren niet meer toelaten. Op het terrein waar nu het stadhuis afgebroken wordt zal er een nieuw parkeer terrein gerealiseerd worden.

Labels:

Tuesday, April 01, 2008

“Kunst???”


Waarschijnlijk afgelopen nacht zijn er onbekenden in de weer geweest om onze zonput nabij het kerkje “Maria in de Nood” vol te spuiten met spuitbussen verf. Vroege wandelaars ontdekten deze graffiti en gingen direct aan het werk om het te verwijderen. De schade bleef gelukkig beperkt omdat de verf nog “vers” was. Vandaag zal er nog flink door vrijwilligers gepoetst worden zodat ze weer in de authentieke veldbrand staat wordt hersteld. Men denkt dat het zeker twee dagen werk zal zijn om de klus te kunnen klaren.

Labels: