Sunday, August 31, 2008

`Dirgelen 2008`


De buurt `Dirgelen` stond vandaag weer in het middelpunt van de belangstelling. Een mooie dag met veel variaties in de muziekkeuze en artiesten. Het gehele gebeuren vond plaats onder een grote tent zodat de eventuele regen geen schijn van kans kreeg. We kunnen spreken van een geslaagde dag.

Labels:

Saturday, August 30, 2008

“Oorlogsgraf”


Op de Rooms-katholieke Begraafplaats van Berg aan de Maas zijn vier Nederlandse oorlogsgraven bij elkaar in een gezamenlijk graf, alle gevallenen zijn soldaten die sneuvelden op 10 mei 1940.Het is belangrijk dat deze slachtoffers die hun leven gaven voor onze vrede en vrijheid nooit vergeten worden.

Labels:

Friday, August 29, 2008

“In nood”


Ergens in Stein was vanmorgen een dier in nood en had de eigenaar de hulp van de brandweer ingeroepen om een dier dat in een gierput gevallen was te komen redden. De eigenaren vroegen de fotografen om niet hun en het ongelukkige dier in nood te publiceren. Uit respect dus deze foto van het overleg ,tussen brandweer en politie, om de strategie te bepalen hoe de redding in zijn werk zou gaan. U kunt zich voorstellen dat ik graag de andere foto had geplaatst die de redding zelf liet zien.

Labels:

Thursday, August 28, 2008

“Opknappen”


De oude vakwerkboerderij in de Kerkstraat te berg aan de Maas laat een sterk en mooi staaltje opknapwerk zien. De voormalige oude boerderij heeft de woningvereniging zo ingericht dat ze als appartementen dienst doen.

Labels:

Wednesday, August 27, 2008

“Dorps”


Berg aan de Maas heeft zijn echte “dorpse” straten behouden. Hier het straatje naar het veer over de Maas. Jaren reedt er gemotoriseerd verkeer maar sinds kort is alles eenrichtingverkeer en moet men omrijden om aan het veer te geraken. Rechts het café “t` Stoakhoes”

Labels:

Tuesday, August 26, 2008

“Aalscholver”


Aalscholvers zijn onmiskenbare vogels, dit mede door de lange snavel met een haakpunt. Het zijn echte koloniebroeders en alleen dan maken ze geluid. Verder zijn het “stille”vogels. Het eten van een aalscholver bestaat uitsluitend uit vis, die ze duikend onder water vangen. Ze kunnen 1/7 deel van hun lichaamsgewicht per dag verorberen. In tegenstelling tot vrijwel alle andere watervogels bevat hun verenkleed slechts zeer weinig vet. Daardoor is het niet waterdicht en wordt een duikende aalscholver drijfnat. Na een duik moet een aalscholver dus drogen. Dit doen ze door met half gespreide vleugels op een paal of in een boom te gaan zitten; een zeer markante houding. Ik kwam deze tegen bij de vijver bij de kasteelruïne. Beroeps en hobby vissers zien hem niet graag in hun nabijheid want hij schijnt alle vis weg te vissen.

Labels:

Monday, August 25, 2008

“Bouwen”


Op dit moment is men bezig met het bouwen van een geweldig grote loods aan de haven in Stein. Een grote grondboormachine boort er gaten die vervolgens worden volgestort met beton waar ijzer is in verwerkt. Deze ondergrondse betonzuilen dienen als fundatie voor de te bouwen loods. We zullen de ontwikkelingen en werkzaamheden volgen.

Labels:

Sunday, August 24, 2008

“Wereldkampioen”


Vandaag is onze gemeente een wereldkampioen rijker. In Nieuwdorp vonden vanmiddag de wk langzaam fietsen plaats op een circuit dat was uitgezet achter de Volksuniversiteit in de Bergenkensstraat .Op de foto de kampioen Laura, op de tweede plaats (links) Jannick en op een verdienstelijke derde plaats (rechts) eindigde Ricky. Stein in beeld feliciteert deze fietskanjers.

Labels:

“Wereldkampioen”


Foto 2: De leden van de organisatie met de winnaars op de foto. V.L.N.R. achter Hans, Kathy, jeroen, Jan, en Mia. Voorste rij de winnaars Jannick, Laura en Ricky.

Labels:

Saturday, August 23, 2008

“Nat”


Er is de laatste dagen meer water uit de lucht komen vallen dan ons lief is. Je organiseert evenementen zoals de rommelmarkt in de Jurgenstraat te Elsloo, denkt dat je alles goed geregeld hebt en dan werkt het weer niet mee. Een aantal standhouders gaven vanmiddag dan ook vroegtijdig de brui eraan en ontvluchtten de regen. Maar ondanks de buien en een nat pak waren er toch nog standhouders die de lol van alles inzagen en zich niet lieten wegregenen. Op de foto vlnr: Theo, Joop en Tiny uit de Jurgenstraat.

Labels:

Friday, August 22, 2008

“Kelderstraat”


Een plaatje van de Kelderstraat in oud Stein. Links op de foto de vroegere dorpsgevangenis het “Pittermenke”.

Labels:

Thursday, August 21, 2008

“Verliefd”


Een mooi portret van Dhr. en Mevr. Meijers, bekende steindenaren zeker van de generatie 50 plussers en ouder. Dhr. Meijers is thans 80 jaar en was vroeger een kei in het maken van metalen hekken, trappen en alles wat maar van metaal gemaakt kon worden. Vele bedrijven wisten hem te vinden in de Havenstraat. Zijn vakmanschap wist men zeer te waarderen. Dhr. Meijers was een van de eerste pioniers op het gebied van windmolens. Hij bouwde er eentje voor eigen gebruik en wist een deel van zijn stroom zelf te maken. Mevr. Meijers runde het gezin en zoals het hoort, heb ik niet naar haar leeftijd gevraagd. Ze vertelde wel heel trots dat ze 52 jaar getrouwd waren en dat ze nog steeds verliefd waren.

Labels:

Wednesday, August 20, 2008

“Trakteren”


Op de weekmarkt trakteerde oma Agnes haar kleinkinderen op een lekker ijsje. Zoals blijkt uit deze foto wordt er volop genoten ondanks dat het weer nu niet echt zomers was.

Tuesday, August 19, 2008

“Smeetsweagske”


Jong en oud stonden er weer met hun gebruikte bruikbare spulletjes in de Smeetsstraat tijdens het jaarlijkse feest van de buurtvereniging.

Labels:

“Smeetsweagske”


Het was er weer gezellig druk.

Labels:

“Smeetsweagske”


Het vele kinderspeelgoed vond gretig aftrek.Natascha en Esmeralda waren ook weer present.

Labels:

Monday, August 18, 2008

“Feest in de buurt”


Tijdens de late avond van afgelopen zaterdag werden buurtgenoten en enkele familieleden betrapt met het versieren van het huis van Sjeng en Marieke Janssen-Wanten.
De aanleiding was dan ook een zeer unieke gebeurtenis van Sjeng en Marieke die VIEFTIG JAOR GETROUWD zin.
Ook via Stein in Beeld feliciteren wij dit “Gouden Bruidspaar”.

Op de foto de “Buurtbende” en familieleden die verantwoordelijk waren voor het versieren.

Labels:

Sunday, August 17, 2008

“Mr. Spin”


Zaterdagmiddag was het speelterreintje “Vogellijm” te Elsloo het decor van een bijzondere artiest Mr.Spin. Onder grote publieke belangstelling voerde hij zijn act succesvol uit.

Labels:

“Mr. Spin”


Mr. Spin in actie.

Labels:

“Mr. Spin”


Mr. Spin in actie.

Labels:

“Mr. Spin”


Mr. Spin in actie.

Labels:

“Mr. Spin”


Mr. Spin in actie.

Labels:

Saturday, August 16, 2008

“Nachtrust”


De nachtrust van vannacht werd weer verstoord door het geluid van de brandweer sirene. Op de hoek van de Schineksstraat en de Frankenstraat stond een rij coniferen in brand. De buurtbewoners ontdekten de brand en alarmeerden de bewoners en de brandweer. Ze voorkwamen daardoor dat de woning ook in vlammen op zou gaan. Het is de tweede coniferenbrand in korte tijd in Stein. Toeval??? Op de foto de aangeslagen eigenaar in gesprek met buurtgenoten.

Labels:

Friday, August 15, 2008

“Café “


Vandaag een foto van café “de dikke Stein”in Elsloo. Na de aanleg van het kanaal ontstond achter de kerk een geheel nieuwe situatie. Hier splitste zich de weg in de weg naar de brug en naar Stein. Midden op die splitsing werd de Dikke Stein geplaatst. Deze had men bij de kanaalaanleg gevonden en naar boven gehaald. De Dikke Stein ligt er nog maar aan de huidige plaats zijn er misschien drie anderen vooraf gegaan. Naar deze steen noemt men dit punt “Aan de Dikke Stein”. Ook het café op de hoek heeft deze naam aangenomen. De oorspronkelijke naam van het café was Neerlandia.

Labels:

Thursday, August 14, 2008

“Kinderzeskamp”


Deze foto is genomen , vorige week, op de kinderzeskamp in Meers. Deze Jeugdige deelnemers staan aan de waterbak waar een waterspel zal gaan plaatsvinden.

Labels:

Wednesday, August 13, 2008

“Massief”


Een dagje uit en dan in Stein aankomen met zo`n massieve lucht. De wolken hangen dreigend boven deze woningen in de Merodestraat. De ondergaande zon reflecterend tegen de gevels.

Labels:

Tuesday, August 12, 2008

“Bietenveld”


Vandaag een opname van een bietenveld aan de rand van Catsop. Op de achtergrond de verschillende woningen van dit mooie deel van Stein.

Labels:

Monday, August 11, 2008

“Spiegeling”


Een foto, anders dan “normaal”, van de grachtvijver bij de kasteelruïne in oud Stein. De leliebladeren ,drijvend in het water, lijken in de lucht te zweven. Ook de spiegeling van de boom in het water lijkt niet reëel.

Labels:

Sunday, August 10, 2008

“Straatfestival Meers”


Het weer was bijna de grote spelbreker bij de uitvoering van de “Chipolatas” in de Koeweide te Meers. Onder grote belangstelling voerden de drie acteurs hun verrassende “performens”uit. Het was verrassend door de eenvoudige attributen waar ze zich van bedienden. Gelukkig bleef het droog en konden velen genieten van deze uitvoering.

Labels:

“Straatfestival Meers”


Foto 2: Concentratie voor de uitvoering van de vuur-act.

Labels:

“Straatfestival Meers”


Foto 3: Een van de acts was het balanceren met de bal.

Labels:

“Straatfestival Meers”


Foto 4: Natuurlijk hoorden de kegels er bij. De jongeman was uit het publiek en assisteerde alsof hij nooit anders gedaan had.

Labels:

"Straatfestival Meers"


Foto 5: De kleine “medewerker”kreeg zijn verdiende staande ovatie van het publiek.

Labels:

Saturday, August 09, 2008

“Uitzicht”


Dit mooie paard graast rondom het gebied van het vroegere patersklooster in Stein. Het tegenwoordige luxe appartementen complex “Nederhof”.Nadat de paters van het Heilig Hart vertrokken, zijn plannen gemaakt om de ruïne en de omliggende gebouwen(ca. 1996)op te knappen. De ruïne en de overige gebouwen zijn gescheiden door de originele gracht vol met water. Prachtige waterlelies en vele watervogels bevolken deze gracht. De overige gebouwen, grotendeels monumenten, zijn opgeknapt en verbouwd tot appartementen. De huidige bewoners genieten dan ook van een prachtig uitzicht.

Labels:

Friday, August 08, 2008

“Viswedstrijd”


Ondanks het slechte weer konden de kleintjes weer hun hengeltjes uitwerpen in de visvijver van Steinerbos tijdens de jaarlijkse viswedstrijden.
Foto 1: Een van de jonge deelneemsters laat het gevangen visje zien aan de cameraman.

“Viswedstrijd”


Foto 2: De jongste deelnemer wist ook zijn visje te verschalken.

“Viswedstrijd”


Foto 3: Opa houdt een oogje in het zeil.

“Viswedstrijd”


Foto 4: Ook de iets oudere deelnemers vingen hun vis.

“Viswedstrijd”


Foto 5: Deze deelnemer heeft er duidelijk plezier in.

Thursday, August 07, 2008

“Oud Urmond”


Gewoon een mooi plaatje van de Grote Straat , een klein gedeelte van oud Urmond.

Labels:

Wednesday, August 06, 2008

“Klaproos”


Hier en daar staan ze er nog de felrode klaprozen in de berm of langs de korenvelden> Altijd een mooi plaatje waard.

Labels:

Tuesday, August 05, 2008

“Waterloopje”


Een foto van de vele waterstroompjes in het bos nabij kasteel Elsloo. Het water is afkomstig van de vele bronnetjes. Dit water stroomt naar lager gelegen gebieden om uit te monden in de visvijver.

Labels:

Monday, August 04, 2008

“Grazen”

Vandaag een landelijk plaatje van vredig grazende schapen in een wei langs moeder Maas in Groot Meers. De laatste dagen hebben we het voordeel van mooie Hollandse luchten waardoor het fotograferen een lust is.

Labels:

Sunday, August 03, 2008

“Hooi”


Onderweg van Elsloo naar Meers kwam ik deze noeste werkers tegen die voor de regen hun hooi wilden binnenhalen. Ik verzeker u dat het hard werken is om al die geperste balen boven op de wagen te leggen en daarna op de boerderij weer af te laden. Op de foto van links naar rechts: Martin, Frans, Sjef en Bram. Als je de mens naast de machine ziet dan krijgt men respect voor deze zware en vooral grote Tractoren (4 wiel aangedreven Deutz).

Labels:

Saturday, August 02, 2008

“Concert”


In de Sint Augustinuskerk te Elsloo vond vanavond, op het monumentale orgel uit 1874, een concert plaats. Christine Kamp uit Weesp speelde er een aantal interessante stukken van o.a.Bach, Baussnern, Rheinberger en Vierne. Christine, bekend van haar optreden in binnen en buitenland, studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. In 2002 werd zij vanwege haar verdiensten voor de Franse orgelcultuur onderscheiden met een zilveren medaille te Parijs. Een buitenkans voor de orgelmuziek liefhebber haar aan het werk te horen.

Labels:

Friday, August 01, 2008

“Coniferenbrand”


Vannacht werden we omstreeks 4.10 uur opgeschrikt door het geluid van brandweersirenes. Het was akelig kortbij en we wisten niet wat er aan de hand was. Vanmorgen bleek dat in de Kelderstraat/Broekstraat te oud Stein een coniferenbrand was geweest. Wat de oorzaak van deze brand was is niet duidelijk. Jaren geleden werd Stein een tijd lang geplaagd door meerdere coniferenbranden , branden die toen aangestoken waren. We hopen dat dit nu niet het geval zal zijn.