Monday, June 30, 2008

“Concert”


In de koeienstal van de ijsboerderij te Catsop vond er zondagmiddag een concert plaats dat door een talrijk opgekomen publiek zeer werd gewaardeerd. Fanfare “de Maasgalm” viert het behalen van het kampioenschap van Nederland dat onlangs werd behaald in de eredivisie van muziekgezelschappen. De jeugdafdeling van de Maasgalm speelden voor een aandachtig publiek de sterren van de hemel.

Labels:

Sunday, June 29, 2008

“Een Fontein van muziek”


Vanmiddag bracht fanfare Société St. Martin uit Stein op het terras van de brouwerij een “Fontein van muziek” ten gehore. De 110 jaar jonge vereniging zorgde voor een zomerconcert dat zeker navolging verdient. Vele bezoekers genoten van de meer dan uitstekende klanken en van het bekende glas gebrouwen bier van de Fontein. Van klassiek tot pop alles werd voor een aandachtig publiek gespeeld. Men kan spreken van een geslaagde middag

Labels:

Saturday, June 28, 2008

“Korenaren”


Lopend door een deel van het landelijke Stein tref je momenteel hier en daar de korenvelden aan .Aan de randen waar de korenaren waaien in de wind zien we ook nog klaprozen staan. Een boer vertelde dat ze tot dit jaar subsidie kregen om de klaprozen aan de randen van hun percelen te zaaien en dat er niet gemaaid zou worden. Vanaf nu is deze subsidie afgeschaft en ploegen de boeren ook de randen om omdat de landbouwgrond erg kostbaar is. Jammer dat men van hogerhand deze subsidie heeft laten vervallen.

Labels:

Friday, June 27, 2008

“Kikvorsperspectief”


Als fotograaf maak je zo nu en dan “vreemde”foto`s. je houd je camera heel hoog in de lucht of je ligt op de grond om je voorwerp goed te kunnen fotograferen. In dit geval koos ik voor het kikvorsperspectief. Het was even afwachten of dit “pitbullachtig” hondje me niet naar de keel zou vliegen . Op de foto het bazinnetje op de achtergrond dat hem “stevig”in de gaten hield zodat hij geen onverwachte aanval zou inzetten. Nu het verbod op deze “gevaarlijke”honden van de baan is weet je het maar nooit. Het liep allemaal erg goed af.

Thursday, June 26, 2008

“Afscheid”


Vandaag namen vele collegae, vrienden en zakenrelaties afscheid van Sharon Curiel. Sharon , links op de foto, heeft bijna 7 jaar haar beste krachten gegeven in dienst van onze gemeente. Ze heeft een nieuwe functie aanvaard in een fusie gemeente in het noorden van onze provincie.

Labels:

Wednesday, June 25, 2008

“Genieten”


Lekker in het zonnetje genieten van het uitzicht in de richting van het veer nabij Berg aan de Maas.

Labels:

Tuesday, June 24, 2008

“Casa Montana”


Lopend langs de oever van de Maas heb je zicht op het wooncomplex “Casa Montana”in Berg aan de Maas. Het lijkt op een mooi ver toeristisch oord maar het is toch echt een van de mooiste woongelegenheden in groot Stein.

Labels:

Monday, June 23, 2008

“Schitteringen”


Na al dat sporten is het nu weer tijd voor de mooie natuur die Stein rijk is. Vandaag was ik in Berg aan de Maas nabij het veer. Het veer is al een paar maal aan de beurt geweest en ik besloot naar de Belgische kant met het veer te varen om van daar uit op de oever te gaan fotograferen. De schitteringen in het water waren de moeite waard.

Labels:

Sunday, June 22, 2008

“Triatlon zondag”


Foto 1: Roeien tegen de atletenstroom in.

Labels:

“Triatlon zondag”


Foto 2: Dorst, dorst en nog eens dorst.

Labels:

“Triatlon zondag”


Foto 3: Stein draagt de triatlon een warm hart toe. Jong en oud bieden de deelnemers de verkoelende spons aan.

Labels:

“Triatlon zondag”


Foto 4: Het was echt afzien vandaag door het warme weer voor de deelnemers.

Labels:

“Triatlon zondag”


Foto 5: ook voor de muzikale omlijsting werd dit jaar een beroep gedaan op het wereldberoemde zate hermenieke “de douf neut”. Vele deelnemers wisten dit erg te waarderen en staken de duim in de lucht.

Labels:

“Triatlon zondag”


Foto 6: De plaatselijke deelnemer Raymond Lotz. Hij behaalde de 8e plek.

Labels:

“Triatlon zondag”


Foto 7: De winnares, Mariska Kramer, bij de dames in een tijd van 6 uur en 28 minuten

Labels:

Saturday, June 21, 2008

"Impressie "

Foto 1: Het zwemonderdeel was voor velen ondanks de aangename temperatuur zwaar. Niemand kwam echt in de problemen.

Labels:

"Impressie triatlon op zaterdag"

Foto: Een van de deelnemende dames in actie.

Labels:

"Impressie Triatlon op de zaterdag"

Foto1: Wielrenners in actie.

"Impressie"

Foto: Even rust na het zwemonderdeel voor deze deelnemer.

Labels:

"Impressie"

Foto: Dit jaar was ons centrum weer de finishplaats van het loopgedeelte. Velen juichden dit toe gezien de grote belangstelling.

Labels:

"Impressie triatlon op zaterdag"

Foto: De reddingsboten liggen in het Julianakanaal stand by om eventuele zwemmers in moeilijkheden te kunnen helpen.

Labels:

Friday, June 20, 2008

"Duatlon"


Vandaag gaat de 25e editie van onze”Triatlon" van start . Vanmiddag waren de kinderen aan de beurt om tegen elkaar te strijden voor de hoogste eer tijdens de duatlon. Er was veel publiek om het jonge kroost aan te moedigen
Foto 1: Luisterend naar de instructie van de wedstrijdleiding.

Labels:

"Duatlon"1


Foto 2: Goede raad van een deelnemer aan de “concurrentie” voor de start.

Labels:

"Duatlon" 2


Foto 3: Valse start.

Labels:

"Duatlon" 3


Foto 4: Professioneel duw en trekwerk wordt bij de start niet geschuwd. De hele kleintjes dreigen in het gedrang te komen maar alles vertrekt op tijd.

Labels:

"Duatlon "4


Foto 5: Professionele begeleiding op kop door Henk, een lid van het Duchenne team.

Labels:

“Duatlon” 5


Foto 6: Een ongelukkige deelnemer die een val maakte tijdens de start. Hij kreeg toch de welverdiende medaille nadat hij medisch verzorgd was.

Labels:

Thursday, June 19, 2008

“Sterke verhalen”


Naar het schijnt is er iedere avond in Steinerbos een samenkomst van Steinse ouderen die hier o.a. de dag doornemen, de steinse politiek onder de loep nemen en verder het samen erg gezellig hebben. Volgens de “deelnemers” van deze “praatgroep”worden er heel wat sterke verhalen verteld. De verhalen worden steeds een beetje aangedikt om de zaak duidelijk te maken. De gemeente Stein heeft hier 3 mooie banken neergezet waar men dankbaar gebruik van maakt. Met mooi weer is het hier aan de vijver goed toeven. Klokslag negen uur vertrekken de “hangouderen”omdat je na dit tijdstip niet meer in Steinerbos mag verblijven.

Labels:

Wednesday, June 18, 2008

“Opbouwen”


“Onze” triatlon is weer binnen onze gemeentegrenzen. Een heel leger vrijwilligers zijn nu al druk in de weer om alles in orde te maken en om alles op te bouwen wat het aanstaande weekend nodig is om er weer een geslaagd evenement van te maken. Op de foto het opbouwteam dat druk bezig is om de zg.” wisselboxen”(2 maal 500 kunststof kratten) op nummer uit te zoeken. Deze kratten zijn voor de deelnemers van groot belang omdat ze deze gebruiken om hun schoenen en andere attributen in te doen tijdens het wissel tussen de verschillende disciplines.

Labels:

Tuesday, June 17, 2008

“Oranje”


Nederland loopt warm voor oranje en Stein blijft hierbij niet achter. Het Wilhelminaplein kleurt langzaam maar zeker oranje . Zelfs de waterput heeft een “hoofdtooi” van oranje gekregen. Na vanavond, met de winst op Roemenië, kan het alleen nog maar meer worden. Het levert in ieder geval leuke kleurplaatjes op.

Monday, June 16, 2008

“Rustplaats”


Nabij de Kingbeek in Nattenhoven heeft de schaapherder een plaats gemarkeerd waar hij zijn kudde laat overnachten. De schapen grazen de hele zomer langs het Julianakanaal. Een omheining van schrikdraad zorgt ervoor dat de dieren niet uit de kunstmatige “kooi”kunnen lopen.

Labels:

Sunday, June 15, 2008

“Hoosweer”


Je zult vanmorgen heel optimistisch op de fiets vertrokken zijn met een heerlijk zonnetje en vanmiddag zo rond de klok van 15.00 uur overvallen worden door een waar hoosweer. Dit gebeurde deze twee eenzame fietsers op weg naar Berg aan de Maas. De ruitenwissers maakten overuren en hielden de voorruit niet droog.

Labels:

Saturday, June 14, 2008

“Vaderdag”


Vaders worden een keer in het jaar verwend met cadeautjes. In ons winkelcentrum stonden 2 Oostenrijkse mensen geheel in klederdracht cadeautjes uit te delen aan de vele mannelijke bezoekers. Ook de fotograaf kreeg een presentje nadat hij ze gefotografeerd had.

Labels:

Friday, June 13, 2008

“Fluitenkruid”


De plant komt in het bijzonder voor op plaatsen waar veel gras is zoals bijv. wegbermen en op deze foto aan de Steenwegstraat in Stein. Het “Fluitenkruid”dankt zijn naam aan het feit dat men van de stengels een fluitje kan maken. Je neemt hiervoor een holle stengel met aan de onderkant een dichte knoop en maakt halverwege een sneetje overlangs. Fluiten maar…………...................De schermen van “Fluitenkruid”lijken op prachtig kant tijdens de bloeiperiode van april tot juni.

Labels:

Thursday, June 12, 2008

“Aktie”


Ook op “onze”autobaan had men te maken met de Aktie van vrachtwagenchauffeurs. Ze reden opzettelijk met een gangetje van zo`n 20 km per uur over de weg om te laten zien dat ze het brandstof beleid van onze regering meer dan zat zijn. De automobilist, die ook te maken heeft met de als maar hogere brandstofprijzen waren het niet allemaal eens met deze Aktie en stonden lang in de file. Op het nieuws hoorden we dat de vervoerders in gesprek gaan met de verantwoordelijke minister.

Wednesday, June 11, 2008

“Modeshow”


Op de foto : de leden die alles hebben georganiseerd achter hun “marktkraampjes”

Vanavond vond er in onze bibliotheek een bijzondere modeshow plaats. De wereldwinkel, de bibliotheek en Sari Sittard hebben door middel van een samenwerking een modeshow georganiseerd in onze Bibliotheek. Verder werden er artikelen verkocht die door inwoners van derde wereldlanden zijn vervaardigd. Een gezellig samenzijn van velen geïnteresseerden.
van links naar rechts op de foto: Ria-Barbara-Joke-Sacha en Anke.

“Modeshow”


Foto 2 Een van de mannequins op de denkbeeldige Catwalk showt een van de vele kledingstukken voor een enthousiast publiek.

Tuesday, June 10, 2008

“Wandelen”


Wandelen in de Maasband . Je komt er van alles en nog wat tegen. Rechts op de foto een oude bakoven waar nu nog brood en vlaaien in gebakken worden tijdens speciale gelegenheden.

Labels:

Monday, June 09, 2008

“Kingbeek”


Deze foto is gemaakt aan de “Kingbeek” te Nattenhoven. De “ Kingbeek” is een bronbeek die ontspringt aan de Hogenberg te Nattenhoven , aan de voet van de steilrand tussen het midden- en laagterras van de Maas. Het water vult een komvormig bekken genaamd “de Sjprenk” waarna de beek door een bronbos “’t Brook”in noordelijke richting naar de bebouwde kom van Obbicht stroomt. Van bron tot monding loopt de “Kingbeek” over een afstand van 7 km parallel aan de Maas.

Labels:

Sunday, June 08, 2008

“Onderscheiding”


Een fotograaf is vaak afhankelijk van een gouden tip. Vanmorgen kreeg ik onverwacht een telefoontje met de mededeling dat er op dat moment tijdens de H.Mis opgedragen werd en dat er tijdens deze H.Mis een Steinse een unieke onderscheiding zou ontvangen. Ik greep mijn toestel en snelde naar de H.Martinuskerk om het moment vast te kunnen leggen. De mis was in een gevorderd stadium en ik nam geduldig plaats. Even voor de laatste zegen vroeg de pastoor de aandacht van de kerkgangers. Hij begon een verhaal te vertellen over de vele vrijwilligers die de vele groepen binnen de parochie dienden. Een van die vrijwilligers hadden ze voorgedragen wegens haar vele verdiensten voor een pauselijke onderscheiding. Dit was nog nooit eerder in Stein gebeurd. Mw. Schepers-De Bruijn (88 jaar jong) was dan ook totaal overbluft en van haar stuk toen ze door de pastoor naar voren werd geroepen om de mooie plaquette in ontvangst te kunnen nemen. Namens “Stein in Beeld” feliciteren we Mw. Schepers-De Bruin met deze pauselijke onderscheiding gekregen voor haar grote inzet en verdiensten ten bate van het gemengd zangkoor van Nieuwdorp.

Saturday, June 07, 2008

“Slak”


Momenteel zie je heel veel slakken rondkruipend in tuinen en op weide palen. In de tuin vind je vooral de tuinslakken erg veel terug. Er zijn twee soorten: de Witgerande Tuinslak ( links op de foto) en de gewone Tuinslak. Je kunt ze alleen onderscheiden door te kijken naar de kleur van de rand van de uitgang van de schelp van een volwassen dier. Bij de Witgerande Tuinslak is die altijd wit, bij de gewone Tuinslak altijd (donker)geel of bruin. De schelpen zelf zijn bijna gelijk en beide soorten komen in erg veel kleuren voor: geel, roze, bruin. De Witgerande Tuinslak is overigens in grote delen van Nederland zeldzaam en komt vooral voor in het zuiden en oosten. Rechts een roze tuinslak.

Labels:

Friday, June 06, 2008

“Rustpunt”


Ik kan me voorstellen dat je in de avonduren , als het weer het toelaat, behoefte hebt om even uit te kunnen rusten van een vermoeiende dag. Op de foto een bank als rustpunt tussen de bloeiende rozen .

Thursday, June 05, 2008

“Avondwandeling”


Als fotograaf moet je nu profiteren dat het zolang licht is. De laatste keer dat ik in Nattenhoven fotografeerde is al een hele poos geleden. Reden om er nu weer eens een ronde te maken. Deze onverharde weg loopt in de richting van de Kingbeek waar ik in de komende weken nog enkel foto`s hoop te kunnen maken en te presenteren.

Labels:

Wednesday, June 04, 2008

“Luchtballon”


Als het weer het toelaat gaan de hete lucht ballonnen weer de lucht in. Boven de Mauritsweg in Stein vliegt deze ballon laag over waarschijnlijk op zoek naar een landingsplaats.

Tuesday, June 03, 2008

“Schade”


Gisteren meldde ik van een blikseminslag en de schrik die het met zich meebrengt. Vandaag bleek de schade aanzienlijk te zijn in onze straat. Het varieerde van kapotte computers, tv, video’s en telefoons maar echt getroffen zijn de nieuwe bewoners van het pand aan de Kruisstraat (de vroegere woning van Dr. Brasem) waar de bliksem insloeg op de grote spar voor hun huis die het dak van de woning en dat van hun buren beschadigde. De inslag was zo zwaar getuige de enorme hoeveelheid brokken hout van de spar die in een omtrek van minstens 25 meter werd rondgeslingerd.

Monday, June 02, 2008

“Onweer”


Nog nooit in mijn hele leven heb ik zo`n onweer met alles erop en eraan meegemaakt als vanavond. Omstreeks 21.00 uur sloeg de bliksem bij, naar later bleek, onze buren in. Bij ons sprongen zowat de stopcontacten uit de muur en ook in de meterkast was van alles mis. Een aantal zekeringen waren er uitgevlogen en ons huis was in een sinistere duisternis gehuld door een stroomstoring. Een 10 tal seconden voor de grote klap had ik net onze computer uitgezet. Gelukkig maar . Het eerste moment weet je niet wat er kapot of verbrand is en nadat we van de schrik bekomen waren gingen we toch maar eens controleren wat er mogelijk allemaal stuk was. Het onweerde heel heftig zodat we eerst maar eens voorzichtig de zekeringen opnieuw inschakelden om te kunnen zien of het licht weer ging branden. Tot onze opluchting ging alles weer op een schemerlamp na. Na 22.30 , het onweer was inmiddels in noordelijke richting getrokken, deden we onze TV en de computer aan. Gelukkig alles functioneerde weer als van oudst. ( hoe was het mogelijk na zo`n klap) .Ook nog even snel naar de zolder om te controleren of het daar in orde was. Mogelijk dat we in de loop van deze week dingen ontdekken die het niet meer doen. We wachten af. Met “gevaar voor eigen leven” even een foto gemaakt van de donkere lucht.

Sunday, June 01, 2008

“59e”


Vandaag startte de 59e Ronde van Limburg in Stein. Een ieder jaar terugkerende ronde met veel gestarte deelnemers op een geweldig parcours. De finish lag in de Omphaliusstraat.Nog geen 20 km na de start in Stein probeerden de eerste renners weg te rijden uit het peloton. Dit maakte de koers van begin af aan keihard. Uiteindelijk haalden maar 60 van de 162 renners de finish. De beste van allemaal was Johnny Hoogerland, die in een kopgroep van vier de sprint won voor Hans Bloks en Jeroen Boelen.

Labels: