Friday, July 31, 2009

“Avondwandeling“


Samen met je hond langs het Julianakanaal bezig aan je avondwandeling. Hoe klein en nietig kan een persoon lijken bij de reuzen van bomen op de dijk van het kanaal.

Labels:

Thursday, July 30, 2009

“Sneurt en zevert“


Bijna iedere avond zitten deze Steindenaren samen op de drie banken in de Steinerbos. Daar worden de laatste nieuwtjes besproken die in Stein de ronde doen. Dat daar ook al eens een beetje overdreven wordt daar stoort niemand zich aan. Het is er erg gezellig en er wordt heel wat afgelachen. Tijdens mijn toevallige ontmoeting kreeg Ik het idee dat degene die het meest en met overtuiging overdrijft op het einde van het “seizoen” een wisselbeker ontvang. Deze beker zou kunnen worden uitgereikt aan degene die het meeste “sneurt en zevert”.

Labels:

Wednesday, July 29, 2009

“Uitrusten”


Na het fietsen samen even uitrusten op het bankje aan de roeivijver te Steinerbos.

Labels:

Tuesday, July 28, 2009

“Erf“


Vandaag een kijkje achter de poort van het Schippershuis te Oud Urmond. Met toestemming van de eigenares mocht ik enkele foto`s maken van het erf van dit monumentale huis.

Labels:

Monday, July 27, 2009

“Moeder Maas“


Onze “Moeder Maas” blijft interessant om te fotograferen. Deze panorama foto is gemaakt vanaf de voormalige Houtzagerij Ruijl aan de Koeweide te Meers in de richting van België. (klik op foto)

Labels:

Sunday, July 26, 2009

“Inlossen“ 1


Tijdens het jubileumfeest van de Steinder Garde besloot men een bijzonder loterij te organiseren waarbij er diverse prijswinnaars waren. Nu leek het de tijd om de gewonnen prijs te gaan in lossen bij weer een winnaar. Gisteren was het dan zo ver. Men zou als team het gras gaan maaien bij Herman en Jeanine ware het niet dat in hun tuin geen sprietje gras te vinden is. Men moest zich iets ludieks laten invallen en met z`n allen werd besloten om het grote aanwezige zwembad te gaan “zuigen”. Verder werd er in een originele outfit het “Garde dans synchroon zwemmen” ten uitvoer gebracht. Zie hier de beelden van dit unieke hilarische optreden. Foto 1: Het team geweldige performers van de Steinder Garde.

Labels:

“Inlossen“ 2


Foto 2: Aan de slag met hun stofzuigers.

Labels:

“Inlossen“ 3


Foto 3: Na de schoonmaak synchroon met de beste beentjes omhoog. Kijkersvraag: Welke beentjes horen bij welke persoon???

Labels:

“Inlossen“ 4


Foto 4: Teambuilding door middel van een “gevaarlijke” piramide in het water.

Labels:

“Inlossen“ 5


Foto 5: Na dat het karwei geklaard was werd er, samen met de “gelukkige”winnaars Herman en Jeanine , een glaasje gedronken.

Labels:

Saturday, July 25, 2009

“Jaarringfestival“ 1


De organisatie “Jaarringfestival” geeft door middel van het organiseren van het Jaarring festival aandacht en uiting aan de viering van de “Dag Buiten de Tijd”. Het is een festival waarin Natuur, Cultuur, Kunst en Spiritualiteit elkaar aanraken. Er komen verschillende culturen en hun beleving van spiritualiteit, omgaan met de natuur en met elkaar, deze dag aan bod . Het vindt plaats nabij het Boommonument in Meers en het weiland ernaast. Deze bomen van het boommonument zijn wel 1700 jaar oud. Ze zijn zo neergezet dat ze een kalender vormen waarin enkele markante dagen van het jaar zijn aangeduid. Foto 1: Meditatie in de buurt van het boommonument.

Labels:

“Jaarringfestival“ 2


Foto 2: De deelnemers bij een Djembé sessie zijn in de ban van de West Afrikaanse Percussie.

Labels:

“Jaarringfestival“ 3


Foto 3: Zus en Katja op zoek naar speciale kleding en accessoires.

Labels:

“Jaarringfestival“ 4


Foto 4: Zo rond een uur of drie dreigde de regen spelbreker te worden.

Labels:

Friday, July 24, 2009

“Praatje“


Als je iedere dag een wandeling maakt dan kom je ook anderen tegen die aan het wandelen zijn. Soms maak je een praatje en soms beperkt het zich tot een “hallo of gooie daag”. Hier zijn we aan de wandel op de Steenwegstraat in de buurt van de Molendijk-Brugstraat-Hoolstraat.

Labels:

Thursday, July 23, 2009

“Bourgondiër“


Op de hoek van de Kaakstraat en Heirstraat ligt een mooi wit pand. Hier is het restaurant “de Bourgondiër” gevestigd. Het restaurant is gezellig en authentiek ingericht. Een begrip in Elsloo.

Labels:

Wednesday, July 22, 2009

“Hoolstraat1”


Dit monumentaal huis staat ook op de lijst van beschermde monumenten. Het huis is opgebouwd uit baksteen en speklagen uit mergel. Vroeger waren bakstenen heel kostbaar en een huis bouwen alleen met mergelblokken deed men niet vlug. Om nou toch de kosten in de hand te kunnen houden werd er gekozen voor een combinatie van bakstenen en gele mergel.

Labels:

Tuesday, July 21, 2009

“Schippershuis“


Dit mooie pand , het Schippershuis, dateert uit het jaar 1617 en valt onder de monumentenzorg. Het heeft een gevel in renaissancestijl. Het Schippershuis is een van Urmonds meest gefotografeerde burgerlijke monumenten. Volgens de overlevering zou het huis dienst hebben gedaan als opvanghuis voor bejaarde Maasschippers. Er kwamen veel schippers wonen die niet van katholieke afkomst waren. Zij vormden samen met Urmondse ingezetenen sinds 1658 de Nederlands Hervormde gemeente.

Labels:

Monday, July 20, 2009

“De Knup”


Op de Knup (1563 Knijp) is de naam van het bosje op de top van de Heuvel in Catsop. Knup of knip is dialect en betekend bobbel. Deze bobbel slaat dan niet alleen op het bosje maar op de hele top van de Heuvel. Het is dus min of meer een alternatieve naam voor “Op de Heuvel” en wordt ook vaak voor de hele Heuvel gebruikt (“Ich gaon de Knup op”). De foto werd gemaakt vanaf het Heuvelsvoetpad.

Labels:

Sunday, July 19, 2009

“Hoogste punt“


Via het Heuvelsvoetpad kun je in de richting van het hoogste punt ( De Knup) van Catsop lopen. In het midden van de foto zijn een aantal percelen met gebouwen te zien aan de schuttersstraat.
Foto genomen vanaf het Heuvelsvoetpad in de richting van de Schuttersstraat.

Labels:

Saturday, July 18, 2009

“Kampioenschap“ 1


Voor het eerst in de geschiedenis van Stein werden vandaag het “Aope Aelsers kampioensjap- peerlink vangen” georganiseerd door CV “Op Hènj en Veut”. Aan de Mergelakker was het een gezellige boel met vermakelijke taferelen. De deelnemers moesten in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk regenwormen uit de grond halen. Elk middel was toegestaan, als de wormen maar gezond en wel werden afgeleverd bij de jury om gemeten te worden.

Labels:

“Kampioenschap“ 2


Foto 2: Jong en oud was vertegenwoordigd. Deze dames peuterden de regenwormen met hun paraplu uit de grond.

Labels:

“Kampioenschap“ 3


Foto 3: Zelfs de landelijke TV ploeg was present. Hier wordt een van de jongere deelnemers geïnterviewd. Hij maakte gebruik van een klopboor op accu om aan zijn "peerlinke"te komen.

Labels:

“Kampioenschap“ 4


Foto 4: Deze deelnemer snelde in de richting van de jury om zijn vangst te laten registreren.

Labels:

“Kampioenschap“ 5


Foto 5: De jury zat niet altijd op een lijn. Soms waren er discussies of een regenworm aan de gestelde eisen voldeed.

Labels:

Friday, July 17, 2009

“Voortgang”


De Halstraat wordt momenteel compleet veranderd. De bedoeling is dat het een straat wordt waar de snelheid van het verkeer flink beperkt wordt. Brede parkeerstroken en bloembakken en een veel bredere stoep zorgen er voor dat de rijbaan terug is gebracht tot een smalle doorgang. Hier een foto van de voortgang van de werkzaamheden tot vandaag.

Labels:

Thursday, July 16, 2009

“Telelens“


Een foto van het veer te Berg aan de Maas genomen vanuit een ander standpunt en met een telelens op een stand van 480 mm. Op de achtergrond is het complex “Casa Montana”te zien.

Labels:

Wednesday, July 15, 2009

“Nieuwsgierig“


Deze runderen zijn nieuwsgierig en gewend aan mensen. Ze poseren gewillig voor de fotograaf en lopen niet weg. Ze “bivakkeren” in een weide te Meers.

Tuesday, July 14, 2009

“Voeren“


Twee kinderen aan de vijver van de kasteelruïne tijdens het voeren van de eendjes. Ter geruststelling, de ouders waren in de buurt.

Monday, July 13, 2009

“Keerend“


Het Houterend was samen met de Kruisstraat en het Keerend een van de belangrijkste wegen van Stein uit Noordelijke richting in de verbinding naar de Maas. Het Keerend was vroeger een behoorlijke straat. Ze liep tot aan de Den Hoekstraat. Door de komst van de snelweg rond 1968 (opening knooppunt Kerensheide) naar België werd deze straat doorgesneden en het laatste stuk tot de Den Hoekstraat gedeeld. Op de foto het laatste gedeelte tot de Snelweg A76.

Sunday, July 12, 2009

“Trap“


Deze trap loopt van de Ondergenhousweg naar de Nieuwstraat bij de kasteelruïne in oud Stein.

Labels:

Saturday, July 11, 2009

“Carnaval Mundial“ 1


Vandaag, zaterdag 11 juli a.s. werd in Elsloo voor de 4e keer het festijn Carnaval Mundial gehouden. Op deze dag paraderen aan het begin van de avond een twintigtal binnenlandse en buitenlandse groepen door de smalle dorpstraten van de oude kern van het Maasdorp Elsloo. Het programma startte om 18.00 uur met de presentatie van de nieuwe zomerkoningin van Carnaval Mundial 2009: Fabiënne Nijssen. Elsloo werd weer omgedoopt in “Rio aan de Maas”.

Labels:

“Carnaval Mundial“ 2


Foto 2: Fanfare en Drumband de Maasgalm mocht niet ontbreken op dit feest.

Labels:

“Carnaval Mundial“ 3


Foto 3: Samba en percussie vanuit diverse muziekstijlen met veel authentieke samba-instrumenten.

Labels:

“Carnaval Mundial“ 4


Foto 4: Drum, show en majorettes van Starlight mogen niet ontbreken in een werelds decor als Carnaval Mundial. Geniet van beweging, mars en uitstraling van Starlight.

Labels:

“Carnaval Mundial“ 5


Foto 5: Diverse swingende dansgroepen waren te gast in Elsloo.

Labels:

“Carnaval Mundial“ 6


Foto 6: Fabienne Nijsten. zomerkoningin van Carnaval Mundial 2009 met haar hofdames.

Labels:

“Carnaval Mundial“ 7


Foto 7: Ook deze Braziliaanse dames gaven een prachtig show in de straten van Elsloo.

Labels:

Friday, July 10, 2009

“Een ernstig gesprek” 1


Tijdens een popconcert toch nog ogenschijnlijk een ernstig gesprek voeren lijkt onmogelijk. Deze dames proberen in ieder geval met elkaar te communiceren. Waar het gesprek over ging zal voor ons altijd een vraag blijven maar het zag er door de telelens in ieder geval interessant genoeg uit om het vast te leggen.

Labels:

“Een ernstig gesprek” 2


Foto 2: Je mag altijd voor je mening uitkomen en vertellen hoe je er over denkt.

Labels:

“Een ernstig gesprek” 3


Foto 3: Op een gegeven moment weet je het ook niet meer.

Labels:

“Een ernstig gesprek” 4


Foto 4: Praten en het stof bij dit popconcert maken natuurlijk dorstig.

Labels:

Thursday, July 09, 2009

“Casa Montana“


Als je naar deze foto kijkt dan waan je je in het buitenland. Hieruit blijkt weer hoeveel mooie plekjes en plaatsen we hebben binnen onze “Steinse” grenzen. Hier zien we het wooncomplex “Casa Montana” in Berg aan de Maas. Het water in de langsstromende Maas staat laag door de droogte van de laatste weken. De “wilde”runderen zoeken verkoeling in het water en laten zich niet storen door de fotograaf of langs roeiende kano`s.

Labels:

Wednesday, July 08, 2009

“Waterpret” 1


Op het einde van een schooljaar wordt er een sportdag georganiseerd. Ditmaal was het een kanotocht over de Maas voor de derdejaars leerlingen van het DaCapo College uit Sittard. Gelukkig bleef het een paar uurtjes droog en warm.

Labels:

“Waterpret” 2


Foto 2: Sommige leerlingen haalden een nat pak omdat men met de kano omsloeg en kopje onder ging. Het bleef gelukkig leuk en persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Labels:

“Waterpret” 3


Foto 3: Het bleef niet bij kanoën maar eenmaal in het water werd er flink gespetterd.

Labels:

“Waterpret” 4


Foto 4: Dat is wat er achter blijft na een groeps- kanovaart over de Maas.

Labels:

Tuesday, July 07, 2009

“Wateromleiding”


Gisteren schreven we over een “wateromleiding”die men in de Maas bij Meers had opgeworpen. Op de foto is duidelijk te zien dat men tonnen zand, keien en kiezel in de Maas heeft gestort. Het zou iets te maken hebben met de verbeteringen die men aan de oevers gaat aanbrengen.

Labels:

Monday, July 06, 2009

“Waterval“


Tijdens de uitvoerende werken van het Maasproject ontdekte we gisteren dat er een kunstmatige “waterval” was gemaakt in de Maas nabij de Autobaan brug. De jeugd had het al ontdekt en amuseerden zich aan de Belgische kant. Een stuk verder, richting Meers, had men stenen, kiezel en grond gestort in het water en zo een soort “wateromleiding” in de Maas gerealiseerd.

Labels:

Sunday, July 05, 2009

“Jeugdig talent”


Vanmorgen zat er een jeugdig talent in de studio van de lokale omroep. Het was de achtjarige Demi Drent die kwam vertellen, in het sportprogramma van Piet Houben ,hoe ze in de prijzen viel tijdens het Limburgs kampioenschap turnen. Ze behaalde er drie medailles, zowaar een grote prestatie voor zo`n jeugdig talent. Samen met haar trotse pa en haar zus Silvy voelde ze zich direct thuis in de studio en werd ze geïnterviewd door Piet.

Labels: