Wednesday, March 31, 2010

“Stapjes“


De laatste resten van het kleuterschooltje vallen ten “prooi” aan de grote machine. Nu de boel nog even “opschonen”en niemand herinnerd zich straks nog hoe het er uit zag en waar het gestaan heeft. Tig-duizende kinderen hebben hier hun eerste stapjes in het onderwijs gezet .

Labels:

Tuesday, March 30, 2010

“Maaszicht“


Zicht op Meers vanaf de Belgische kant van de Maas. De kerk van Meers is duidelijk te herkennen in dit “Maasgezicht”.
Opmerking: Binnenkort gaan we deze website overzetten naar een andere provider en dat kan met een beetje ongemak gepaard gaan. Op voorhand onze excuses hiervoor. We merken dat er de laatste tijd het een en ander mis gaat en we willen graag op een constructieve manier doorgaan met het fotograferen en publiceren van “Steinse aangelegenheden”.

Labels:

Monday, March 29, 2010

“ Hoeve De weerdt “


Vanaf de Belgische kant zien we op Steins grondgebied de bekende hoeve “De weerdt” liggen. Inmiddels is er om dit unieke pand heel wat grond weg gegraven tbv het Maasproject. Dat is op deze foto niet echt goed te zien.

Sunday, March 28, 2010

“Overkant”


Vandaag zijn we aan de overkant van de Maas gaan fotograferen in de richting van Elsloo en Meers. Je kunt er mooie opnamen maken en Meers en Elsloo prima in de lens “vangen”in een panorama opnamen langs de Maas.Voor een vergroting klik op de foto.

Labels:

Saturday, March 27, 2010

“Dagpauwoog“


De eerste vlinders komen al weer tevoorschijn. Vandaag trof de fotograaf deze dagpauwoog aan, een teken dat het lente is en dat we ook weer richting zomer gaan. De dagpauwoog heeft een spanwijdte van 50 tot 60 millimeter en net als alle vlinders vier vleugels, waarvan de onderzijde donkerbruin tot zwart gekleurd is met soms een lichtere grillige lijnentekening. Zowel de bovenste als de onderste vleugel heeft in de bovenste buitenhoek een grote oogvlek die bestaat uit witte, blauwe en paarse kleuren op een zwarte achtergrond, maar er is wel enige variatie. Wanneer de vlinder zich bedreigd voelt opent hij zijn vleugels, waarbij de ogen zichtbaar worden, om vijanden af te schrikken. De vleugels raken snel beschadigd, de vlinder is schuw en vliegt weg als een potentiële vijand dichterbij komt.

Labels:

Friday, March 26, 2010

“Ton”


Ton zit meer dan 23 jaar op deze grote graafmachine en is vanaf zijn 14e jaar aan het werk. Met zijn machine sloopt hij hele gebouwen. Op dit moment sloopt hij het kleuterschooltje aan de Halstraat. Slopen is een echt vak al denken sommigen dat het een kwestie is van muren omduwen. Deze sympathieke 49 jarige machinist poseert gewillig voor de camera van de fotograaf.

Labels:

Thursday, March 25, 2010

“Smeetsstraat”


Op de Smeetststraat vinden een aantal ingrijpende renovaties plaats. Een nieuw rioolstelsel is er een van. De hele straat ligt open en het zal zeker nog enige tijd duren eer alles weer als van ouds is.

Labels:

Wednesday, March 24, 2010

“Wilgenkatjes“


Tijdens onze avondwandeling werden we verrast door een wilgenboom waaraan de bekende katjes vol in de bloei stonden. De pluizige wilgenkatjes hebben een hoge aaibaarheidsfactor.Daardoor en door de overvloed aan katjes die ze geven, zijn wilgen een zinnebeeld van het voorjaar. Vele katjes sieren in een vaas onze woonkamers. Het enige waar je op moet letten is het waterpeil. Katjes drinken veel water. Zorg voor een ruime vaas als u wat takken in het water zet.

Labels:

Tuesday, March 23, 2010

“Laatste resten”


Vandaag een foto van de laatste resten van de gymzaal aan de assevedostraat. De grote graafmachine heeft niet veel tijd nodig gehad om de groet gymzaal te veranderen een grote hoop los puin en hout. Een grote lege vlakte is het resultaat. Nu maar hopen dat dit “gat” vlug opgevuld gaat worden met mooie woningen.

Labels:

Monday, March 22, 2010

“`t Hetje“


Op de foto de stallen en bijgebouwen van het ruitercentrum “`t Hetje”te Nieuwdorp.

Labels:

Sunday, March 21, 2010

“Lente”


Officieel begint vandaag de lente en had U zich daar ook zo op verheugd? Wat viel het weer vandaag dan tegen. Maar volgens de weerberichten gaat het er dan toch van komen volgende week.
En dan……………….dan gaat het gebeuren.
Alle planten beginnen in de lente te groeien na de winterslaap.
De dieren beginnen te nestelen.
Trekvogels migreren weer noordwaarts.
Zoogdieren, zoals schapen, daar worden de lammetjes geboren.
Planten en bomen krijgen nieuwe scheuten en bladeren.
De bollen gaan bloeien.
Hier alvast een voorproefje van al het mooie dat ons te wachten staat.

Labels:

Saturday, March 20, 2010

“Vlakte”


Op deze bijna kale vlakte stond op 28 oktober van het afgelopen jaar ons winkelcentrum. Nu wordt het hele terrein “bouwrijp” gemaakt door de reststaten van het afgebrande centrum op te ruimen. Foto: De stand van zaken op 20 maart 2010.

Labels:

Friday, March 19, 2010

“Rioolstelsel”


Op de plek waar het nood-winkelcentrum, het Omphaliusplein, moet komen is men momenteel bezig het rioolstelsel aan te leggen.

Labels:

Thursday, March 18, 2010

“Afbraak“


De afbraak van de gymzaal aan de Assevedostraat is gestart. Hier “hapt”de machine delen van het gebouw weg. Het zal niet al te lang duren voor het helemaal gesloopt is.

Labels:

Wednesday, March 17, 2010

“Boomfeestdag 2010”


Vandaag, woensdag 17 maart, wordt voor de 54ste keer "de Nationale Boomfeestdag" gehouden. In de gemeente Stein doen tien scholen mee. De kinderen worden daarbij begeleid door vrijwilligers van de IVN-afdelingen Esloo en Stein en werknemers van Vixia.De jeugd gaat niet alleen bomen en struiken planten, maar ook allerlei andere werkzaamheden uitvoeren in de natuur, zoals het uitslepen van snoeihout en het maken van takkenhopen en takkenrillen. De vrijwilligers van het IVN geven een educatieve invulling aan de ochtend. Zij geven de schoolkinderen niet alleen uitleg over het natuurwerk dat ze gaan doen, maar ze vertellen ook over het gebiedje waar dit zal plaatsvinden. De bedoeling is dat de kinderen zo wat meer leren over hun directe natuuromgeving en hopelijk meer interesse en respect krijgen voor die natuur. Foto: Een groepsfoto van groep 8 van de basisschool "Don Bosco", hun leraar dhr. Stijnen, leden van IVN en werknemers van Vixia.

Labels:

Tuesday, March 16, 2010

“Witte galjoen”


Dat er veel gebouwd wordt in Urmond is goed te zien. Op de foto is een in aanbouw zijnde bouw momenteel geheel ingepakt, zoals de beroemde kunstenaar Christo pleegt te doen. Het is het nieuwe gebouw dat de naam Witte Galjoen gaat dragen als het helemaal gereed is.

Labels:

Monday, March 15, 2010

“IVN” 1


Gisteren vond de presentatie van het wandelboekje plaats in de Boschhook van het IVN in Steinerbos. Tevens werd er afscheid genomen van Jan Janssen die gedurende 15 jaar de voorzittersscepter zwaaide. Foto 1: Niemand minder dan Ger Houben, uiterst rechts, van het programma “Limburgs Land” op radio L1, hield er een toespraak.

Labels:

“IVN” 2


Foto 2: Ook Math Smeets sprak namens al de leden en bedankte de vertrekkende voorzitter.

Labels:

“IVN” 3


Foto 3: Jan was aangenaam verrast met een muursculptuur in de vorm van een levensboom met daarop alle namen van de oprichters en voorzitters uit het verleden.

Labels:

“IVN” 4


Foto 4: Als afscheidscadeau kreeg Jan o.a. een toepasselijk en persoonlijk kunstobject aangeboden.

Labels:

Sunday, March 14, 2010

“Processie “ 1


Ter gelegenheid van de heropening van de St. Augustinuskerk te Elsloo trok vanmorgen een processie door de Dorpstraat in de richting van de kerk. In Elsloo heeft men nog een rijke traditie. Hier trekt regelmatig “de Processie”door het dorp. Vandaar dat er vandaag gekozen is voor zwart-wit foto`s. Foto 1: De geestelijken staan bij het kapelletje met het houten kruis in afwachting van het vertrek.

Labels:

“Processie “ 2


Foto 2: Er waren toch een aantal mensen op komen dagen maar het overgrote deel zat toen al in de kerk.

Labels:

“Processie “ 3


Foto 3: De processie trekt door de Dorpstraat met muzikale begeleiding van fanfare “De Maasgalm”.

Labels:

“Processie “ 4


Foto 4: Nog even de “berg”op en dan verder naar de kerk.

Labels:

“Processie “ 5


Foto 5: De H.Mis, voor een goed gevulde kerk en als dank voor het goed verlopen van de restauratie, kan beginnen.

Labels:

Saturday, March 13, 2010

“Woonplan”


In het gebied nabij Urmonderhof-Molenweg- zuid is men bezig met het bouwen van een groot aantal woningen. Gedeeltelijk zijn deze woningen al gereed en een aantal staan nog in de steigers. Het plan heet “Kanaalboulevard” Binnen dit woonplan worden 226 nieuw-bouwwoningen en -appartementen gerealiseerd.

Labels:

Friday, March 12, 2010

“Sport & Cultuurprijs 2010“ 1


Meer dan 80 personen waren voorgedragen voor een prijs op de gala-avond van de stichting “sport & Cultuur” in het Maaslandcentrum te Elsloo. Zelf mocht ik in de jury zitten om samen met mijn jury collega`s te beslissen wie er dit jaar in aanmerking kwam voor de diverse categorieën. Zelf mocht ik in de categorie cultuurprijs individueel de prijs uitreiken
Foto 1: Velen waren aanwezig om de genomineerden te huldigen.

Labels:

“Sport & Cultuurprijs 2010“ 2


Foto 2: Het toneel stond vol met genomineerde jongeren voor de "Jeugd aanmoedigingsprijs". Het C team van handbaltvereniging "ESC 90" ging er met de prijs vandoor.

Labels:

“Sport & Cultuurprijs 2010“ 3


Foto 3: In het midden de sportman van 2010 de motorcrosser Kevin v Geldorp.

Labels:

“Sport & Cultuurprijs 2010“ 4


Foto 4: Chantal Senden de zwemster ging ook dit jaar met de sportvrouwprijs naar huis.

Labels:

“Sport & Cultuurprijs 2010“ 5


Foto 5: Roos Smeets, 3e van links, kreeg veel waardering en daardoor de "Stein promotieprijs".

Labels:

“Sport & Cultuurprijs 2010“ 6


Foto 6: Mart Pepels ( 2e van links) kreeg de handen van de aanwezigen op elkaar. Deze judoka heeft zoveel verdiensten dat hij "Rabo ereprijs" uit de handen van dhr. Barske ontving.

Labels:

“Sport & Cultuurprijs 2010“ 7


Foto 7: Guus Peters (rechts) ontving van ondergetekende de cultuurprijs individueel.

Labels:

“Sport & Cultuurprijs 2010“ 8


Foto 8: Het Steindermannenkoor, die dit jaar haar 40 jarig bestaan vieren, ontving de cultuur groeps prijs uit handen van Wim Cremers. Rechts op de foto een afgevaardige van het Steinder mannenkoor.

Labels:

“Sport & Cultuurprijs 2010“ 9


Foto 9: Het 1e Tafeltennisteam TTV Elsloo 72 ontving de prijs als sportploeg van het jaar.

Labels:

Thursday, March 11, 2010

“Anker”

In Urmond liggen de schepen zij aan zij voor anker. Zouden de schippers inkopen gaan doen bij een van de weinige supermarkten die Stein nog rijk is of zou het komen door het gebrek aan opdrachten gezien de huidige economische crisis?

Labels:

Wednesday, March 10, 2010

“Breker”


Met een grote mobiele breker zijn de laatste betondelen “versnipperd”door de grote machine van de firma Dirix uit Elsloo. Waar het vorige jaar nog ons winkelcentrum stond is er nu een grote kale vlakte in afwachting van het nieuwe centrum.

Labels:

Tuesday, March 09, 2010

"Ultraloop portretten galerie"

Vandaag een serie portretten van de atleten die afgelopen zondag in Steinerbos aan de 6 urenloop deelnamen.















Labels: