Monday, May 31, 2010

“Open terrein“


Hier ziet u een open terrein waar eerder vorige maand nog een gymzaal en een voormalig kleuterdagverblijf stond. Dit alles aan DeHalstraat te oud Stein.

Sunday, May 30, 2010

“Starfighter“


Als kleine jongen had ik maar een wens en dat was Piloot te worden als ik later groot was. Helaas moest ik op 10 jarige leeftijd een bril aangemeten krijgen en weg was de droom om te kunnen vliegen in zo`n machtige machine. De eisen waren heel streng en een bril was helaas niet toegestaan. Jaren bleef die droom latent aanwezig en de interesse was en is er nog steeds met alles wat met vliegen te maken heeft. Op de foto staat dhr. Driessen bij een van zijn vliegmachines , The Lockheed F-104 Starfighter , uit vervlogen tijden. In 1984 maakte hij zijn laatste vlucht. Een aantal dagen geleden bezocht ik dhr. Driessen, geboren in Stein en momenteel woonachtig in België. Dhr. Driessen is de man die een van mijn dromen heeft waargemaakt door samen met mij in zijn helikopter een rondvlucht te maken boven Stein. De aanleiding was de estafetterun van Yutah Beach naar Stein. Ik kreeg de gelegenheid om Stein en de lopers van deze run eens vanuit een ander perspectief te fotograferen. Het was voor mij een onvergetelijke ervaring die ik dankzij dhr. Driessen niet had willen missen. Een dezer dagen komt er een foto van de bewuste helikopter op deze fotosite te staan.

Saturday, May 29, 2010

“Bruiloft”


Vandaag was ik in de gelegenheid om in Stein de eerste Bosnische Bruiloft op foto vast te leggen. We beperken ons met een foto van het mooie bruidspaar.

Labels:

Friday, May 28, 2010

“Voltooiing“

Het semipermanent winkelcentrum vordert naar voltooiing. Iedere dag zie je de voortgang en het kan dan ook niet al te lang meer duren eer de ondernemers hun panden kunnen betrekken. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de verschillende interieurs. Ik nam vanmiddag een kijkje op de bouwwerf. Foto 1: de wanden zijn nog niet aangebracht.

Foto 2: In dit gedeelte is men bezig de tegel vloer aan te leggen.

Foto 3: Ook aan de diverse daken is er nog werk te doen.

Labels:

Thursday, May 27, 2010

“Berenboot“


Kinderdagverblijf de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0-4 jaar en ligt op een centrale plaats in Stein.

Wednesday, May 26, 2010

“Roofvogels “

Een van de attracties afgelopen zondag in het kasteelpark was de groep "équipage Jacoba van Beieren" met hun geweldig mooie roofvogels. Vele mensen genoten van de dieren en mochten ze op de handschoen meedragen. Op de foto een van de leden van deze groep met zijn slechtvalk.

Foto 2: De toeschouwers kijken geïnteresseerd naar deze roofvogel.

Foto 3: Deze jonge toeschouwer laat zien dat hij geen angst heeft voor de grote uil.

Labels:

Tuesday, May 25, 2010

“Pinstermarkt Nieuwdorp”

Op maandag, 24 mei, 2e Pinksterdag organiseerde het kerkbestuur van Nieuwdorp het 16e Pinksterfeest op het. Pastoor van Helden plein. De organisatie heeft weer een boeiend programma kunnen samenstellen. Diverse standhouders zullen hun waren aanbieden en trachten aan de man of vrouw te brengen. Er is gezorgd voor voldoende eet- en drinkgelegenheid. Het was er dan ook overvol en vooral gezellig. De muziek werd live verzorgd door de “The Newtown Band” met drie oud leden van de legendarische Moonschots uit Stein. Voor de kinderen was er een Bugs Bunny mega glijbaan van 12m. hoog en 8,5m. breed en een kindercarrousel. Foto 1: Het was er gezellig en vooral druk.

Foto 2: Velen brachten hun waren aan de man.

Foto 3: Een echte dansvloer werd ingericht op het plein.

Foto 4: Voor een natje en droogje was goed gezorgd.

Foto 5: Ook voor de kleintjes was er goed gezorgd.

Labels:

Monday, May 24, 2010

“Aelser Kestjelfjeste”

Op 22 mei is het 50 jaar geleden dat het park en kasteel werden opengesteld voor de inwoners van Elsloo. 2e Pinksterdag wordt op het terrein van kasteel Elsloo een stuk geschiedenis ten tonele gevoerd.
Het is het jaar 1755. Graaf Nicolas Anton D'Arberg en Gravin Francoise de Stolberg –Gedern zijn vanuit hun woonplaats Mons (Bergen) overgekomen naar kasteel te Elsloo. Ze zijn al een tijd niet meer in Elsloo geweest en men acht de tijd rijp voor een inspectie. Op het kasteel is de Drossaerd en personeel in hoogste staat van paraatheid. Op zondag 23 mei om 14.30 rijdt de koets van de D'Arbergs en hun gezelschap vergezeld van drie ruiters door de poort van Kasteel Elsloo. Met alle eer worden ze ontvangen, een opera zanger (Ivo van de Bijl) zingt het hoge bezoek aria’s toe, valken vliegen over het terrein. Een stukje authentieke historie van Elsloo komt tot leven.
Foto 1: De koets met het gezelschap wordt op het kasteel onthaald.

Foto 2: Op een zeer kundige manier verteld Guus Peters het verhaal zoals het staat opgetekend in de oude stukken.

Foto 3: Het gezelschap geniet van de thee (toen nog iets heel bijzonders) en de koek .

Foto 4: Ivo zorgt voor een prachtig stuk muziek dat ook het veelvuldig aanwezige publiek weet te waarderen.

Foto 5 Het hele gezelschap bezoekt de prachtige botanische tuin van het IVN.

Foto 6: Genieten van de zon en al het moois dat te zien is in de botanische tuin.

Foto 7: Ook met de roofvogels kunnen de dames goed overweg.

Labels:

Sunday, May 23, 2010

“1e H.Communie”

Op diverse plaatsen in groot Stein gingen vele kinderen voor de eerste keer ter communie. Ook in oud Stein gingen 15 leerlingen basisschool “de Brök” naar de kerk voor hun 1e H.Communie. Foto 1: Op weg naar de kerk.
Foto 2: Alle leerlingen van basisschool “De Brök”
Foto 3: De laatste plooitjes worden door de juf glad gestreken.

Foto 4: Kleine toespraak door pastoor Bronneberg.

Foto 5: De feestelijkheden in de kerk kunnen beginnen.

Labels:

Saturday, May 22, 2010

“Uitlaten”


Hondenliefhebbers laten minstens een keer per dag hun hond uit. Deze dierenliefhebster, Ursela Geuskens, lijkt haar hond en haar pony`s ook uit te laten maar dat is niet helemaal de waarheid. De hond, die bijna de schofthoogte van de kleinste pony (32 jaar oud) benadert, gaat samen met haar bazinnetje de pony`s uit de wei ophalen om ze thuis op stal te kunnen zetten. De foto is gemaakt op de Reekstraat nabij het Keerend.

Labels:

Friday, May 21, 2010

“Havengebied“


Ons havengebied, eens de grootste binnenhaven van Europa, ligt er netjes bij op deze foto die genomen werd op 5 mei jl.

Labels:

Thursday, May 20, 2010

“Urdal”

Vanmorgen waren we al erg vroeg uit de veren. Na een slechte nachtrust ging de wekker om 5.00 uur af. Ik had om 6.00 uur afgesproken met de mensen van de lokale omroep om het unieke natuurgebied in Stein, het “Urdal” nabij de “Pasveersloot” te bezoeken. Een gebied dat afgesloten is voor het publiek omdat er diverse dassenburchten zijn. Na het ontginnen van het industrie gebied aan de “Sanderboutlaan” in Elsloo is dit nog een van de laatste plaatsen in Stein waar zich dassen ophouden. De Lokale omroep maakte een reportage over het gebied met een van de deskundigste mensen op het gebied van de natuur dhr. Rene Brouns. Een buitenkansje om als fotograaf dit gebied te kunnen bezoeken. Foto 1: Wil en Piet en Leo filmen en interviewen Rene Brouns.

Foto 2: Diverse “natte”plekken zijn er te vinden. Hier een plek waar vroeger door DSM een dikke leemlaag gestort is om te zorgen dat het water aan de oppervlakte blijft staan.

Foto 3: Rene laat Wil zien dat er twee soorten meidoornhagen zijn aan de hand van de bloesem.

Foto 4: Veel soorten vegetatie is er te zien. Hier een rietsoort ook weer in een stukje nat gebied.

Foto 5: Veel oud hout is er te vinden, goed voor vele diersoorten die er hun voordeel mee doen.

Foto 6: De dassen heb ik helaas niet gezien maar wel de verschillen graaf sporen en burchten van deze mooie dieren.

Labels:

Wednesday, May 19, 2010

“Vorm“


Het werk vordert snel. De semipermanente winkels krijgen langzaam maar zeker hun vorm.

Labels:

Tuesday, May 18, 2010

“VeldKruisen“


In Stein staan diverse veldkruisen. Een van deze kruisbeelden staat in Nattenhoven langs de doorgaande weg, de Bergerstraat.

Labels:

Monday, May 17, 2010

“Panorama“


Als je van Geulle naar Catsop loopt dan geniet je van de wijdsheid van het landschap. Om dit tot uitdrukking te brengen heb ik voor vandaag gekozen voor een grote panorama foto.

Labels:

Sunday, May 16, 2010

“Glij-jongeren“


Er zijn jongeren die op de meest verschillende plekken “hangen”en ook kinderen die zich amuseren met gewoon een berg zand. In de Smeetsstraat-Sanderboutlaan is men nog steeds aan het werk. De kinderen die er wonen, vinden steeds opnieuw een weg om te kunnen spelen. Dat er niet alleen met de sneeuw maar ook op zand gegleden kan worden, laat deze foto zien. Deze “glij-jongeren” hadden er heel veel plezier in.

Labels:

Saturday, May 15, 2010

“Wielrenners“


Als het weer het toelaat zie je de recreatieve wielrenners te voorschijn komen. Grote groepen gekleed dezelfde sportieve kleding racen over de wegen van groot Stein. Ze wanen zich als ware wereldkampioenen en het is voor de doorsnee automobilist uitkijken geblazen. Hier rijden ze over de smalle Nieuwedijkweg van de Maasband in de richting van de Veldschuurdijk.

Labels:

Friday, May 14, 2010

"Meimarkt"

De traditionele meimarkt is zo`n beetje verregend dit jaar. De drukte viel helaas een beetje tegen. De temperatuur liep niet hoger op dan zo`n 7 graden en dus niet echt uitnodigend om gezellig eens te gaan “markten”. Foto 1: De bezoekers moesten vaak het plastiek dat over de spullen lag, omhoog tillen om nog iets te kunnen zien.

Foto 2: Op de hoek van de kruisstraat en de Kelderstraat stond een kar vol geladen met pootgroenten. Dit alles leek als of het heel veel jaar terug was in de tijd.

Foto 3: De regen paraplu ging als een warm broodje over de toonbank.
Foto 4: Het duo Lisette en Jo zorgden , ondanks het slechte weer, met hun muziek nog voor gezelligheid en een beetje sfeer.

Labels:

Thursday, May 13, 2010

“Boom“


Deze mooie oude boom staat nabij de rotonde aan de Veestraat-Heidekampweg.

Wednesday, May 12, 2010

“Boerderij”


Een foto van de boerderij van de familie Schepers die vroeger aan de paters toebehoorde.

Labels:

Tuesday, May 11, 2010

“Schöpke“


Een Schöpke (stalletje) als landschappelijk stilleven ergens in Klein Meers.

Labels:

Monday, May 10, 2010

“Gevel“


In de gevel van dit huis is een van de kleine monumenten zijnde een houten kruis met corpus gemetseld. De foto is in Klein Meers gemaakt.

Labels:

Sunday, May 09, 2010

“Pluisjes“


Mooie opname van de bekende pluisjes van de paardenbloem.

Labels:

Saturday, May 08, 2010

“Recreanten“


Een bovenaanzicht van de boerderij aan de kanaaldijk, gelegen aan de Urmonderparallelweg. De recreanten op de fiets maken gebruik van het mooie weer. Op de achtergrond links het nieuwe schietterrein van de schutterij dat onlangs, op 30 april, werd heropend.