Friday, March 31, 2006

“Liefdes symbool”


Dit vuurrode hartje trof ik ergens in Stein op een boom aan. Een anoniem iemand verklaart de liefde aan zijn of haar geliefde. Dit gebeurt al eeuwenlang en zal waarschijnlijk nooit verdwijnen. Dit keer geen gekerfde liefdesverklaring in een willekeurige boom maar een rood geschilderd hart op de blote stam als een liefdesgebaar.

Labels:

Thursday, March 30, 2006

“Lier”


De lier van het veerpont in Berg aan de Maas. Cafe “de Overzet”is ondertussen historie. De lege plaats zal mogelijk worden ingenomen door een mobiel restaurant zodat de fietsers komende zomer toch aan hun hapje en drankje kunnen geraken

Labels:

Wednesday, March 29, 2006

“Nee Claessen”


Stein heeft een aantal bijzondere mensen die in hun dagelijkse leven hun eigen gang gaan. Op deze foto ziet men Nee (Renier) Claessen een 68 jarige vrijgezel die op zijn geheel eigen manier in het dagelijkse leven staat. Hij is een vriendelijke gewone man die altijd in de metaalindustrie heeft gewerkt als specialist op lasgebied. Zijn “huishouden” bestaat verder uit zijn twee trouwe katten en een aantal kippen.

Labels:

Tuesday, March 28, 2006

“Havengezicht”


In en nabij onze haven is het mooi fotograferen. Vanuit elk standpunt zijn er mooie opnamen te maken. Het standpunt voor deze foto is vanuit de oostkant van de aanlegkade ingenomen. De dreigende onweerslucht, die ook weerspiegelt in het water maakt de foto dramatischer. Het heldere middenstuk maakt het in combinatie met de onweerswolken interessant om er een opname van te maken.

Labels:

Monday, March 27, 2006

“zonsopkomst”


Geen traditionele zonsondergang dit keer maar eens vroeg uit de veren en op weg naar Meers eens een zonsopkomst gefotografeerd.

Labels:

Sunday, March 26, 2006

“Kerkgebouw Nieuwdorp”


Deze kerk hoort bij de parochie “Onze Lieve Vrouw Hulp Der Christenen” te Nieuwdorp. Op 25 januari 1990 werd deze kerk zwaar beschadigd door een zware storm. De torenspits waaide er helemaal af. Deze spits is niet meer in zijn originele staat hersteld maar men koos vanwege de kosten voor een lager dak.

Labels:

Saturday, March 25, 2006

“Stevel”


De “Stevel”is op dit moment bij velen in Stein het gesprek van de dag. Er wonen over het algemeen oudere mensen in de verschillende appartementen. Een deel van dit gebouw zal mogelijk worden afgebroken omdat het niet meer zou voldoen aan de huidige normen van huisvesting. Verschillende personen hebben daarop een actie gestart om het gehele gebouw te behouden. Het gerucht doet de ronde dat het gebouw haaks zal komen te staan op weg (Heerstraat centrum) zodat het verkeer niet meer door kan en daardoor de veiligheid van de oudere bewoners gewaarborgd zou zijn. Er heerst ongerustheid onder de huidige bewoners die niets liever willen dan daar hun oude dag te kunnen slijten.

Labels:

Friday, March 24, 2006

“Straatmuzikant”


Deze muzikant brengt sfeer bij de ingang van het winkelcentrum met zijn saxofoon. Hij vertelde dat hij uit Roemenië komt en daar op de academie voor muziek heeft gewerkt als docent. Hij speelt er iedere woensdag. Nadat je wat geld in zijn mandje gedaan hebt speelt hij speciaal voor de gulle gever een leuk stuk op zijn instrument. Het is een vriendelijke man die wat kleur/klank in het leven brengt met zijn vrolijke deuntjes.

Labels:

Thursday, March 23, 2006

"Panoramafoto boomplantdag"


Overzicht van het aanplanten van de bomen in het kader van de boomplantdag in Stein.

Labels:

“Boomplantdag”


Eerst krijgen de leerlingen die deelnemen een instructie zodat ze weten hoe ze de nieuwe bomen moeten aanplanten en daarna gaat de hele groep naar de plek waar alles zal gaan plaatsvinden “`t Meeldert”.

Labels:


Op weg naar de locatie waar alles moet worden geplant.

Labels:



Het echte grove snoeiwerk is gelukkig voorbij. Nu is het weer tijd om nieuwe bomen aan te planten. Gelukkig is er zoiets als de nationale boomplantdag waar een groot aantal kinderen nieuwe aanwas planten begeleid door hun leraren van de basisscholen.

Labels:

Wednesday, March 22, 2006

“Hangplek”


In het winkelcentrum te Stein komen regelmatig een aantal ouderen bijeen om de algemene toestand van Stein en omstreken te kunnen bespreken. Hier, voor de “Edah” en “Jumbo”, het is er droog en warm, wisselen ze de laatste belangrijke zaken uit.

Labels:

Tuesday, March 21, 2006

"Lente"


Volgens de kalender begint de lente dit jaar op 20 maart en wel om 19.26 uur. Als ik dit schrijf betrap ik mezelf dat ik op mijn horloge kijk en constateer dat mijn lente nog drie minuten verwijderd is van zijn worden. Nu zijn dag en nacht even lang. De natuur ontwaakt uit haar lange winterslaap. Eindelijk het einde van een lange winter? Het weer is onbestendig; af en toe schijnt er een waterig zonnetje, dan valt er een maartse bui of erger het sneeuwt. De eerste bloemen verschijnen aan de hagen en in de velden. De mensen worden vrolijker. De schapen krijgen hun lammeren. Rik Brouns heeft het samen met Lonneke Dings momenteel erg druk met de verbouwing van hun droom de eerste Steinse Brouwerij en proeverij aan Ondergenhousweg. De natuur heeft echter geen boodschap aan zijn drukke bezigheden. Een aantal schapen heeft gelammerd en een van deze voorbodes van de lente heeft hij in zijn armen.

Labels:

Monday, March 20, 2006

“Vandalen”


De kruising met Heirstraat,Stationstraat en Schoolstraat was lange tijd een centraal punt. In 1930 werd hier een heilig hartbeeld geplaatst. Dit beeld was een schenking van iemand die wilde dat zijn naam niet bekend werd gemaakt. Het beeld is verplaatst, nadat de St. augustinusschool is afgebroken, naar de hoek Schoolstraat / Stationstraat. Onlangs hebben vandalen een hand van dit bijzondere beeld afgebroken. Extra pijnlijk is dat het moeilijk is om het euvel te herstellen wegens het ontbreken van een geschikte mal voor de hand. In 2003 werd het beeld nog voor Fl. 7500,= guldens gerestaureerd. Te hopen is dat er het nodige geld verzameld wordt en dat een restauratie en het “hufter-proof” maken van dit unieke beeld zal kunnen worden gerealiseerd.

Labels:

Sunday, March 19, 2006

“`t Pittermenke”


`t Pittermenke is een historisch gebouw waarin vroeger de dorpsgevangenis was gevestigd. Tegenwoordig is het een gewoon woonhuis. Het ligt aan de kelderstraat te Stein en is in een zeer goede staat van onderhoud

Labels:

Saturday, March 18, 2006

“op de Berg”


“Op de Berg” waar een aantal prachtige panden liggen en die bij een mooie lucht dankbaar te fotograferen is. Velen gingen me voor maar als je in de buurt bent met camera dan verleidt deze plaats steeds opnieuw tot het fotograferen van dit mooie plekje in Elsloo.

Labels:

Friday, March 17, 2006

“koningskoppel”


Op 15 mei 2005 j.l. vond het koningschieten plaats op de schietwei te Meers. De generaal Harrie Claessen uit Meers werd de 95e koning van de schutterij St. Joseph uit Stein. Op foto het koningskoppel, Jose en Harrie (Claessen), hier gefotografeerd voor het socio gebouw aan de Heerstraat na de kinderoptocht 2006.

Labels:

Thursday, March 16, 2006

“Ritme”


Op diverse strategische plaatsen in het winkelcentrum tref je de boodschappenwagentjes ineen geschoven aan. Op het moment dat je er een muntstuk insteekt verbreek je de verbinding met het geheel en ga je met een wagentje je boodschappen doen. Het geheel is meer dan een rij als je er met een creatieve manier naar zou kijken. Een foto van deze opstelling zou niet misstaan in een interieur.Het wordt een lijnen en vormen spel waarbij het individuele deel, een wagentje , niet als zodanig meer herkenbaar is.

Labels:

Wednesday, March 15, 2006

“contrast”


Bijna verscholen in het landschap trof ik een Romny cq een boogloods van een landbouwer aan in Meers. De roestkleurige van gebogen golfplaten gemaakte “schuur”steekt contrastrijk af tegen de blauwe wolkenlucht en de groene kleur van het gras. Gewoon een element in het Limburgse landschap.

Labels:

Tuesday, March 14, 2006

“Beeldengroep”


Deze beeldengroep stond in de hoek van de pastorie niet omdat ze de ellende van een geweldige verbouwing c.q. renovatie van de St. Martinus kerk niet meer kan aanzien maar om beschadigingen te voorkomen. De beelden zullen eerst ergens in Maastricht worden gerestaureerd waarna ze na de verbouwing weer terug op hun plaats in de kerk worden gezet.

Labels:

Monday, March 13, 2006

“Maart roert zijn staart”


Het wil maar niet vlotten dit voorjaar. Het weer blijft onvoorspelbaar en de lente laat, naar mijn mening, te lang op zich wachten. Regen wordt afgewisseld door storm, onweer, sneeuwbuien, en kou. Meevallers zijn de prachtige afwisselende luchten en wolkenpartijen die zich mooi laten vastleggen op de gevoelige plaat. Boven onze haven hing deze week een enorme donkere lucht met daarin een witte sneeuwwolk die een minuut later over Stein neerdaalde. Boven de haven zag je de sneeuw in grote hoeveelheden uit de lucht vallen en een tijdlang waren de straten en huizen wit in Stein.

Labels:

Sunday, March 12, 2006

“Plezier”


Onze burgervader (Li) in gesprek met dhr. Palmen (Re), oud wethouder, op de avond dat de uitslag van de gemeenteraads verkiezingen bekend werd gemaakt. Wie vertelde de ander nu een goede mop of waren er andere zaken waarom er zo werd gelachen? In ieder geval een vrolijke en een aanstekelijke foto.

Labels:

Saturday, March 11, 2006

“Tegenlicht”


Een tegenlichtopname gemaakt aan de maaswerken. De geweldige wolkenlucht gaf de doorslag bij deze opname. De mensen op de foto volgen de werkzaamheden van de graafmachines die met hun grondverzetactiviteiten de Maas meer ruimte moeten geven zodat overstromingen in de toekomst uit zullen blijven.

Labels:

Friday, March 10, 2006

“Bomencirkel”


Vijftien oude woudreuzen van zo`n 2000 jaar oud vormen de basis van dit spectaculaire monument langs de Maas in Meers. Deze stokoude bomen zijn tijdens de grindwinning in het Maasdal gevonden.De bomen zijn ten opzichte van elkaar en van de zon zodanig opgesteld dat ze bijzondere dagen zoals 21 juni en 21 december markeren.Ook zijn de vier windrichtingen af te lezen, en de situering van de omliggende dorpen. Alle bomen staan in een slingerende lijn, die de loop van de Maas anno 2000 volgt. Het monument is ontworpen door Bureau “Stroming”.

Labels:

Thursday, March 09, 2006

“Wolken”


Soms heb je van die dagen dat een echte “Hollandse” lucht het landschap siert. Tussen de sneeuwbuien door was het vandaag goed om buiten te zijn. Zo denken deze wandelaars er ook over. Op weg naar het ontwikkelingsproject van de maas
(rivierverruiming, natuurontwikkeling en grindwinning) in Meers liet ik me de kans niet ontnemen deze indrukwekkende wolken te fotograferen.

Labels:

Wednesday, March 08, 2006

“Uitslag verkiezingen”


Je zult maar in de gemeenteraad komen en nog maar pas 17 jaar jong zijn. Dit werd een feit nadat alle stemmen geteld waren en de zetels voor onze nieuwe gemeenteraad bekend werden gemaakt tijdens een marathonzitting in het sociogebouw.Een zitting die voortreffelijk door onze radio en TV omroep gepresenteerd werd. Op 18 maart wordt deze jongeman (Bob Koppes) 18 jaar en dat betekende dat in de overbruggingstijd iemand de honneurs moet gaan waarnemen.

Labels:

Tuesday, March 07, 2006

“Op den dries”


Een gezellig dorpspleintje in Catsop-Elsloo waar in september a.s. een grote gezellige twee jaarlijks terugkerende kunstmarkt wordt georganiseerd. Deze kunstmarkt trekt vele bezoekers en waar men sommige kunstenaars aan het werk kan zien.

Labels:

Monday, March 06, 2006

“Verkiezingen”


Op dinsdag 7 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Stein heeft een 7 tal partijen die om de gunst van de kiezer dingen. Het wordt een onderlinge strijd waarvan de uitslag niet bij voorbaat vast staat. Weet u al waar u op gaat stemmen?

Labels:

Sunday, March 05, 2006

“Op de bank”


Wakend op de bank in de voorkamer trof ik dit hondje aan voor het raam. Even nadat ik de foto nam verdween hij weer maar hij bleef op de achtergrond blaffen als teken van protest. De eigenaars wonen in de v.Praatstraat in Nieuwdorp-Stein.

Labels:

Saturday, March 04, 2006

“Harie”


De buurt van de Nieuwstraat eert de man ( Harie Dassen) die zijn 80 jarige verjaardag viert. Op een groot aantal lantaarnpalen prijkt zijn portret met tekst zodat iedere voorbijganger op de hoogte is van het feit dat hij 80 jaar is geworden. Helaas staat er niet bij of iedereen die dit leest welkom is op het feestje. Dat zou ongetwijfeld de verassing alleen maar groter maken.

Labels:

Friday, March 03, 2006

“Sneeuwlandschap”



De sneeuw is nog niet uit de lucht van Stein. Voor de komende dagen wordt er nog veel sneeuw verwacht. Ik zal ongetwijfeld op pad gaan om nog meer mooie opnamen te kunnen maken. Dit keer een impressie van Steinerbos.

Labels:

Thursday, March 02, 2006

"Winter"


De winter is nog niet voorbij. Vandaag viel er weer heel wat te fotograferen dankzij de veelvuldige sneeuwval in Stein. Voor de automobilist een en al ellende maar voor de fotograaf een waar genoegen. Ik heb dan ook het aangename = fotograferen met het nuttige = wandelen kunnen combineren. Op de foto ziet men de koeltoren van de elektriciteitscentrale van DSM die boven de roeivijver van Steinerbos uitsteekt.

Labels:

Wednesday, March 01, 2006

"Oldtimer"


In onze straat stond een oldtimer die mooi van vorm is en die een foto meer dan waard is. Het zou een Volvo 244 van een onbekend bouwjaarkunnen zijn maar een oplettende bezoeker van deze site (Leo) meent dat het een ander type zou zijn n.l een 444 of 544. We gaan er dan ook vanuit dat Leo gelijk heeft vandaar deze wijziging.

Labels: