Monday, March 31, 2008

“Molen”


Eerder op deze foto site werd deze molen te Urmond al eens in de sneeuw gefotografeerd. Nu een foto gemaakt in de lentesfeer van deze unieke molen.

Labels:

Sunday, March 30, 2008

“Politiebureau”


Stein is een mooi politie bureau rijk. Het ligt in de Dross. Jonker v Kesselstraat nabij het oud gemeentehuis en het winkelcentrum.

Labels:

Saturday, March 29, 2008

“Opening”


De ene dag veel verdriet en de andere dag weer een lichtpuntje. Vandaag vond de officiële opening plaats van de nieuwe studio van de lokale omroep in Stein. Vele bezoekers konden voor en achter de camera en microfoons kennis maken met de wereld van radio en televisie.
Ondanks de donkere wolken en de schaduw die over deze dag hing (het overlijden van een van de bepalende programmamakers) konden ze terug zien op een geslaagde dag voor onze omroep.

Labels:

Friday, March 28, 2008

“Afscheid”


Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat een fantastisch mens en prima programma maker van onze lokale omroep is heen gegaan. Eerder schreef ik op deze foto site een persoonlijke note aan deze persoon. Het gevecht tegen het onvermijdelijke heeft hij samen met zijn dappere Anja niet kunnen winnen. Velen zullen hem en zijn programma missen. Hij had er zich zo op verheugd de opening, op zaterdag 29 maart, van de nieuwe studio aan de Halstraat mee te kunnen maken. Helaas is deze wens niet meer in vervulling gegaan. De verslagenheid bij de medewerkers van de omroep was groot. Zijn portret, dat ik nog niet zolang geleden maakte in de studio, zal een permanente plaats krijgen in de galerie van presentatoren die is ingericht in de nieuwe studio. Ger Houben werd 45 jaar.

Labels:

Thursday, March 27, 2008

“Licht en schaduw”


Een spel van licht en schaduw. Eenvoudige motieven in de zon tegen een witte achtergrond worden interessante licht en schaduw partijen.

Wednesday, March 26, 2008

“Plezier”


Deze twee heren hebben het best naar hun zin. Ze zitten op een van de bankjes in het winkelcentrum. Ons winkelcentrum is er niet alleen voor de nodige boodschappen maar een plezierige bijkomstigheid is dat het ook als sociale ontmoetingplaats dienst doet.

Labels:

Tuesday, March 25, 2008

“Gedreven vissers”


Je moet van goede huizen komen om in dit koude weer te gaan vissen. Uren in de kou zitten aan het viswater in het kasteelpark te Elsloo wachtend totdat je een grote of misschien wel kleine vis verschalkt. Deze twee vrienden laten zich niet afschrikken door een beetje sneeuw, wind en koude. Ze zoeken beschutting onder hun grote paraplu`s (rechts op de foto)

Labels:

Monday, March 24, 2008

"Paasweer"


Vanmorgen werden we verrast met een winters tafereel. Snel de camera en even rondkijken waar we gaan fotograferen. Elsloo was al een tijd niet meer in beeld en ik besloot daar mijn fotogeluk te zoeken. Het viel niet tegen want na 2 uurtjes kwam ik met mooie sneeuwbeelden thuis. Foto 1: Met Pasen in de sneeuw spelen met je vader zal niet vaak meer voorkomen als je bedenkt dat dit de koudste Paastijd is sinds 40 jaar.

Labels:

"Paasweer"


Foto 2: Pasen 2008 op de Maasberg in Elsloo.

Labels:

"Paasweer"


Foto 3: Pasen 2008 in “Terhagen”

Labels:

"Paasweer"


Foto 4: De Maas met op de achtergrond het Maasdorp Meers Pasen 2008.

Labels:

"Paasweer"


Foto 5: Wandelen op de Scharberg Pasen 2008.

Labels:

"Paasweer"


Foto 6: Op de Fiets in de sneeuw naar de kerk in Meers op Pasen 2008.

Labels:

"Paasweer"


Foto 7: De sneeuw op de plant met de mooie naam Kerria japonica

Labels:

"Paasweer"


Foto 8: Kasteel “Elsloo” rekende op vele bezoekers tijdens deze Paasdagen maar het is even anders nu. De tafels met een laag sneeuw liggen er verlaten bij.

Labels:

Sunday, March 23, 2008

“Koud”




Volgens de statistieken beleven we dit jaar het koudste paasweekend sinds 40 jaar. Dan kan goed kloppen want er stond vanmorgen ijs op onze vijver. Wandelend langs het Julianakanaal trof ik dit “winterplaatje” aan.

Saturday, March 22, 2008

"Paaswensen"


Friday, March 21, 2008

“Goede vrijdag”


Bijna iedereen weet wat er zich zo`n 2000 jaar geleden heeft afgespeeld. Als bijpassende foto vandaag het kruisbeeld nabij de kasteelruïne in oud Stein

Labels:

Thursday, March 20, 2008

“Sloop”


Nee, in Stein is gelukkig geen aanslag gepleegd. Toen ik deze foto vandaag nog eens bekeek liet hij me denken aan de aanslag in New York. De foto is door het ingenomen standpunt dramatisch en je herkend bijna niet waar hij gemaakt is. Hij is gisteren gemaakt tijdens de sloop van het gemeentehuis in het centrum van Stein.

Labels:

Wednesday, March 19, 2008

“Hotel”




Stein is meerdere hotels rijk. Een van de grotere ligt in Urmond. Op de foto het VanderValk hotel waar menig reiziger even zijn rustmoment neemt. Het is een ideale pleisterplaats voor mensen die op doorreis richting vakantieoorden zijn. Dit hotel heeft 166 kamers en heeft 4 sterren.

Tuesday, March 18, 2008

“Ger en Anja”


Het is nog niet voorgekomen dat ik me met een foto tot iemand persoonlijke richt op mijn fotosite. Op deze foto staan Anja en Ger. Ger is de programmamaker van het programma “Familie cocktail” dat op de zondagmiddag wordt uitgezonden door de lokale omroep hier in Stein. Zo`n 4 weken geleden maakte ik deze foto in de studio van de LOS en niet wetende dat dit mogelijk de laatste keer zou zijn dat Ger zijn programma zelf zou presenteren. Persoonlijk ken ik Ger vanaf 1993 toen hij zijn programma al presenteerde. Hij had toen een zeldzame aandoening. Ik ken hem als een zeer positief ingesteld persoon en het viel me op dat hij dit positivisme over kon brengen op zijn omgeving. Zijn programma wordt alom gerespecteerd getuige de vele reacties en de aanvragen van muziek. In 1994 onderging hij een zeer zware operatie en het leven lachte hem weer toe. Hij kon weer bijna alles en hij ging met nog meer energie en enthousiasme door met zijn programma. In de loop van deze tijd ontmoette hij Anja die zijn steun en toeverlaat is. Anja steunde hem voor de volle 100% met zijn activiteiten en stimuleerde hem. Op dit moment constateren we dat het niet goed gaat met Ger. Ondanks de slechte tijd hebben ze de moed niet echt verloren. Ik bewonder hun moed en inzet en hoop dat ze de kracht vinden om door deze moeilijke tijd te komen. Deze foto is dan ook opgedragen aan deze twee kanjers. Ger en Anja heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Labels:

Monday, March 17, 2008

“Rochushoeve”


Voordat dit unieke gebouw verdwijnt nog snel even een foto genomen in de Kruisstraat waar “de Rochushoeve” ligt. Jarenlang de gelegenheid om gezellig feest te vieren. Het schijnt dat hier nu een einde aan komt omdat de geruchten “spreken”over afbraak en op de vrijgekomen plaats zou dan nieuwbouw gerealiseerd worden. We wachten maar eens even af. Mochten deze geruchten op waarheid berusten dan hebben we in ieder geval de foto nog.

Labels:

Sunday, March 16, 2008

“Sponsortocht”


Op 19 september van het afgelopen jaar stond op deze foto site een bericht over een bijzondere sponsortocht. Ook dit jaar nemen 250 deelnemers aan deze bijzondere tocht deel die in het teken staat van de ongeneeslijke ziekte van Duchenne.
Rob, een inwoner van Stein, heeft deze ziekte. Het onderzoek naar de bestrijding van deze ziekte kost veel geld. Henk Jacobs uit Elsloo, Wil Cuijpers uit Urmond, Jean Wouters uit Stein (als vrijwilliger), Bert Salden uit Guttecoven en George Bosch uit Maastricht gaan de uitdaging aan om samen minstens 10.000 Euro in te zamelen voor dit onderzoek. Ze doen daarvoor in september samen met andere sporters mee aan een mountainbike marathon: ruim 700 km "off the road" met de Mountainbike die dit jaar zal gaan van Luxemburg naar Nijmegen. Gisteren presenteerde het team zich en samen met Rob en de ouders. V.L.N.R. Henk Jacobs, Vader van Rob, Jean Wouters, Bert Salden, Moeder van Rob, George Bosch. Voor links Wil Cuijpers en Rob Storcken.

Labels:

Saturday, March 15, 2008

"De Ster"


Dat voetbalvereniging "De Ster"veel jeugdleden heeft daar schreven we eerder over maar dat er twee charmante jongedames meespelen in het B-jongens team, was nieuw voor mij. Vanmiddag speelde het B team tegen Lindenheuvel B en verloor helaas met ruime cijfers. De dames voetbalden een stevig potje mee en dwongen bij de fotograaf respect af door hun inzet en mentale kracht. Op de foto van links naar rechts Renee, Richard de trainer van hun team en rechts Shadé.

Labels:

Friday, March 14, 2008

“Mosgroei”


Als je een van je dierbaren op het kerkhof gaat bezoeken en je kijkt eens om je heen naar andere graven dan ontdek je dat er heel wat bijzonders te zien is. Door weersinvloeden vinden aan de graven in de loop van de tijd veranderingen plaats. Op een van deze grafstenen heeft weer en wind gezorgd voor mosgroei en de steen een extra kleur gegeven. Met alle respect voor de overledene, maar het geeft deze steen een extra dimensie zodat het de moeite waard blijkt om er een opname van te maken.

Thursday, March 13, 2008

“Industrie”


In de haven van Stein ligt een bedrijfspand waar men zich had gespecialiseerd in het repareren van metalen onderdelen voor de scheepsbouw. Verder werden er veel metaalconstructies e.d. gemaakt. Een levendig bedrijf waar menig Steindenaar zijn brood verdiende. Helaas is er geen bedrijvigheid meer. Het pand staat momenteel leeg en er zijn geen activiteiten meer waar te nemen. Een stuk metaalindustrie dat jammerlijk verloren is gegaan.

Labels:

Wednesday, March 12, 2008

“Voortgang”


Langzaam vordert de sloop van het gemeentehuis. Deze opname maakte ik vandaag, woensdag 12 maart 2008, tussen de vele regenbuien door.

Labels:

Tuesday, March 11, 2008

“Teerrand”


Een oude gevel van een boerderij roep altijd herinneringen op. Zeker als die boerderij uit de 18e eeuw stamt. Als je de gevel bekijkt dan valt de witte rand en de zwarte bies op.
Alleen de onderste rand werd zwart geteerd, zulks ter voorkoming dat deze door opspattend water , dakgoten kende men destijds nog niet, bevuild werden. De witte rand was als versiering bedoeld. Deze boerderij behoort tot de bierbrouwerij “De Fontein”en wordt bewoond door Rik en Lonneke.

Labels:

Monday, March 10, 2008

“Flatgebouw”


Op de hoek van De Halstraat en Heerstraat staat een flatgebouw waar op dit moment de bewoners een voor een hun woningen voorgoed verlaten. Vele woningen staan al leeg en dat betekend maar een ding dat is dat dit flatgebouw mogelijk niet meer aan de huidige wooneisen voldoet. Afbraak is dan het enige wat rest. Wanneer is niet duidelijk maar het is wachten totdat de laatste bewoners zijn vertrokken.

Sunday, March 09, 2008

"Sloop"


We zouden u op de hoogte houden wat betreft de sloop van ons vertrouwde gemeentehuis in het centrum van Stein. Foto 1 toont de huidige situatie. Dit "plaatje" zal spoedig uit het straatbeeld verdwenen zijn.

Labels:

“Sloop”


Foto 2 is genomen aan de andere kant van het gebouw. Hier is al te zien dat er aan “geknabbeld” is en dat het waarschijnlijk nog maar enkele dagen zal duren voordat alles tegen de vlakte ligt.

Labels:

Saturday, March 08, 2008

“Riool”


Op diverse plaatsen binnen onze gemeente worden nieuwe rioleringen aangelegd. Hier liggen betonnen buizen klaar om onder de grond te worden aangesloten. In “`t Brook” , ik denk het diepste punt binnen onze gemeente liggen extra grote buizen klaar om geïnstalleerd te worden.

Labels:

Friday, March 07, 2008

“Bieb”


Even een kijkje in onze Bibliotheek in het centrum van Stein. Ook onze Bieb gaat met z`n tijd mee. Op de linker foto links boven zie je dat er mensen op een computer zitten te internetten.
Rechter boven foto een leeshoek waar veel gebruik van wordt gemaakt. Links onder een foto van de service balie waar de medewerkers je te woord staan. Rechts beneden de speelhoek voor de kleine lezertjes.

Labels:

Thursday, March 06, 2008

“Driesprong”


Zomaar een driesprong van straten in oud Stein. Door het mooie weer van de laatste dagen kreeg ik de gelegenheid weer eens op mijn gemak Stein te doorkruisen met mijn camera. Dit plaatje is geschoten op de driesprong Kruisstraat-Keerend en Ondergehousweg te oud Stein.

Labels:

Wednesday, March 05, 2008

"Ontspanning"


De stichting “Zonnebloem” organiseert geregeld ontspanningsmiddagen en avonden voor onze oudere medeburgers. Zo ook vanmiddag in het Sociogebouw aan de Heerstraat centrum te Stein. De artiesten wisten de gevoelige snaar te raken bij de talrijke bezoekers. Nelly wist menig bezoeker te roeren, er werd zelfs een traantje weggepinkt, door haar zangtalent. Ook Ivo , die een operette stuk zong, wist de handen op elkaar te krijgen. Beiden zorgden in ieder geval voor een geweldige sfeer.
Foto 1: Nelly in actie tijdens deze ontspanningsmiddag

Labels:

“Ontspanning”


Foto 2: Ivo die de mensen met zijn stem wist te betoveren.

Labels:

Tuesday, March 04, 2008

“Running”


Rennen in de buitenlucht kan heel gezond zijn als je diverse factoren in de gaten houd. Een van de belangrijkste voorwaarde is dat je frisse gezonde lucht door je longen laat stromen. Verder is het zaak dat je niet forceert. Ook een regelmatige training is essentieel. En als je niet zeker bent en je wilt de juiste aanpak dan ga je gewoon naar de sportschool waar je geen last heb van nat weer . Op de foto staan een aantal fanatieke atleten die afgelopen zondag aan de 6 uren Ultraloop in Steinerbos meededen.

Labels:

Monday, March 03, 2008

“Licht”


Het was vandaag een hele mooie dag en daarbij hoort een geweldige zonsondergang. Omstreeks 18.00 uur maakte ik deze opname nabij de spoorbrug richting Urmond. Binnen een halve minuut veranderde de hele hemel en was mijn eerste indruk verdwenen. Ondanks dat was het toch de moeite van het fotograferen waard.

Sunday, March 02, 2008

“Ultra”


In 1996 werd voor het eerst een zes urenloop in de Limburgse gemeente Stein gehouden. In het eerste jaar bleek het parcours al erg snel en ook in de daaropvolgende jaren sneuvelden er, op het parcours van de 6 uur van Stein, diverse wereldrecords.
Met recht kan dan ook gesproken worden van World's fastest six-hours-run! Voor de 13e keer vond er dan ook vandaag de Ultra 6 urenloop plaats in Steinerbos. Binnen en buitenlandse atleten liepen voor de prijzen. Gelukkig werkte het weer mee en eindigden alle deelnemers zonder natte voeten.

Labels:

Saturday, March 01, 2008

“Landelijk”


Meers is een landelijk gelegen deel van onze gemeente Stein waar iedereen nog rustig zijn eigen gang gaat. In een wei staan hier drie schapen naar de fotograaf te kijken en vragen zich mogelijk af te vragen of de fotograaf iets lekkers bij zich heeft. Aan hun gedrag te oordelen komt er iemand op een bepaald tijdstip om de dieren aan de afrastering te voeren.

Labels: